По-тази "логика" банките трябва да спрат да дават кредити,или направи да си изискат предсрочно възстановяване на сумите по-тези които вече са дали,именно с идеята че утре човека на когото са го дали може да си загуби работата. Всъщност като се замисля то май никой не е на 100% сигурен че такова нещо не би могло да се случи дори и без криза нали така? Ами ако ми падне някой камък на главата и остана инвалид или нещо подобно? Има нещо което се казва "кредитна история" и там е мерилото за това дали един човек може да си позволи нещо да си го купи на лизинг или не! Има си такъв регистър и там пише за всеки какво изплаща или е изплатил така че страната от която се иска въпросният кредит да си прецени дали човека е надежден! Другият вариант е дохода на лицето който също може да бъде проверен! Именно за това всеки път когато взимаш някакъв вид кредит даваш съгласие данните които предоставяш да бъдат използвани за такива цели от лизингодателя или каквато и да е финансова институция! Да не говорим за това че като оператор те спокойно могат да видят колко лизинга вече имам изплатени към тях,и да си направят достатъчно добре извода колко съм надежден или не! Когато активирай нови карти с 2г договор и лизинг,проблеми нямаше никакви,сега обаче вече не може независимо че аз пак казвам,не увеличавам броя на лизингите които и без това вече имам!nmnikolov написа: ↑16 сеп 2020, 13:42Аз пък не мога да разбера автора на темата защо изобщо се оплаква. Има цели 4 лизинфа на негово име и в същото време се пита какво се е променило в последно време, че му отказват нов лизинг. На фона на най-голямата икономическа криза от десетилетия и да се чуди защо му отказват 5-ти лизинг за телефон на негово име... Покрай кризата много фирми се опитват да си оптимизират разходите и намалят риска и Теленор не е изключение явно. Той автора хубаво си изплаща тези лизинги, но това не е гаранция, че утре поради финансови затруднения, тези кредити може и да не може да ги изплаща и оператора остава с цели 5 лоши кредита и телефони, които няма как да продаде.
Преподписване с Теленор
-
- Регистриран: 06 юли 2007, 16:11
Re: Преподписване с Теленор
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
Твоя лимит може да е по-малък, трябва да провериш.pretorianec написа: ↑16 сеп 2020, 15:30Дори и да си прав 4-те ми лизинга не са на стойност от или над 680лв а картите са 5(едната вече е спряна). Така че в никакъв случай не може да се каже че надвишавам сумата.Spikul написа: ↑16 сеп 2020, 13:05А според мен точно така им е направена системата. От 1 до 3 карти 340 лева, от 4 до 6 карти 680 лева.
И това предполагам за всеки е индивидуално, защото като исках да се преместя във Виваком, там ми казаха, че започвам от 0 и не ми дадоха да взема апарат на лизинг от тях, заради нулевия кредитен лимит за нови абонати.
Ама то въпросът не е само кредитната история и дали досега си си изплащал кредитите. Има си оценка на риска и т.н. В условията на криза Теленор може да са решили, чеще са по-внимателни с раздаването на кредити и ще намалят лимита. И да се сърдиш на Теленор, че ти отказват нов лизинг защото вече имаш достатъчно на твое име ми се струва неоснователно. Както банка може да те отреже за кредит, така и Теленор са го направили.pretorianec написа: ↑16 сеп 2020, 15:41По-тази "логика" банките трябва да спрат да дават кредити,или направи да си изискат предсрочно възстановяване на сумите по-тези които вече са дали,именно с идеята че утре човека на когото са го дали може да си загуби работата. Всъщност като се замисля то май никой не е на 100% сигурен че такова нещо не би могло да се случи дори и без криза нали така? Ами ако ми падне някой камък на главата и остана инвалид или нещо подобно? Има нещо което се казва "кредитна история" и там е мерилото за това дали един човек може да си позволи нещо да си го купи на лизинг или не! Има си такъв регистър и там пише за всеки какво изплаща или е изплатил така че страната от която се иска въпросният кредит да си прецени дали човека е надежден! Другият вариант е дохода на лицето който също може да бъде проверен! Именно за това всеки път когато взимаш някакъв вид кредит даваш съгласие данните които предоставяш да бъдат използвани за такива цели от лизингодателя или каквато и да е финансова институция! Да не говорим за това че като оператор те спокойно могат да видят колко лизинга вече имам изплатени към тях,и да си направят достатъчно добре извода колко съм надежден или не! Когато активирай нови карти с 2г договор и лизинг,проблеми нямаше никакви,сега обаче вече не може независимо че аз пак казвам,не увеличавам броя на лизингите които и без това вече имам!nmnikolov написа: ↑16 сеп 2020, 13:42Аз пък не мога да разбера автора на темата защо изобщо се оплаква. Има цели 4 лизинфа на негово име и в същото време се пита какво се е променило в последно време, че му отказват нов лизинг. На фона на най-голямата икономическа криза от десетилетия и да се чуди защо му отказват 5-ти лизинг за телефон на негово име... Покрай кризата много фирми се опитват да си оптимизират разходите и намалят риска и Теленор не е изключение явно. Той автора хубаво си изплаща тези лизинги, но това не е гаранция, че утре поради финансови затруднения, тези кредити може и да не може да ги изплаща и оператора остава с цели 5 лоши кредита и телефони, които няма как да продаде.
Това може би обяснява всичко. Ако си спрял тази карта наскоро, веднага ти пада рейтинга в оператора.Дори и да си прав 4-те ми лизинга не са на стойност от или над 680лв а картите са 5(едната вече е спряна).
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 06 юли 2007, 16:11
Моята банка с която работя кредит никога не ми е отказвала...Работя с нея от десет години взимал съм кредити и преди,и съм ги връщал,няма проблем и сега да взема ако имам нужда(не само че не ми отказват,но дори и ми предлагат). Лоялен съм към тях,плащал съм си вноските и хората го оценяват! Ако отида в друга банка,там може и да ми откажат,а може и да ми дадат отново когато видят че съм клиент на когото може да се разчита! Колкото до оператора,ако бях нов клиент щях да ги разбера напълно! Но аз съм клиент от над 5г(а ако броим и времето в които бяха Глобул,едно 10г още). Винаги съм редовен и изряден,и точно поради тази причина не приемам глупости като "криза и риск" още повече че си плащам като поп! Когато аз съм коректен,очаквам същото обратно и това е! Като не става-майната им,има и други оператори които едва ли ще имат огромния проблем и риск да ми продават телефони,и да им плащам по 600лв месечна фактура!nmnikolov написа: ↑16 сеп 2020, 16:58Ама то въпросът не е само кредитната история и дали досега си си изплащал кредитите. Има си оценка на риска и т.н. В условията на криза Теленор може да са решили, чеще са по-внимателни с раздаването на кредити и ще намалят лимита. И да се сърдиш на Теленор, че ти отказват нов лизинг защото вече имаш достатъчно на твое име ми се струва неоснователно. Както банка може да те отреже за кредит, така и Теленор са го направили.pretorianec написа: ↑16 сеп 2020, 15:41По-тази "логика" банките трябва да спрат да дават кредити,или направи да си изискат предсрочно възстановяване на сумите по-тези които вече са дали,именно с идеята че утре човека на когото са го дали може да си загуби работата. Всъщност като се замисля то май никой не е на 100% сигурен че такова нещо не би могло да се случи дори и без криза нали така? Ами ако ми падне някой камък на главата и остана инвалид или нещо подобно? Има нещо което се казва "кредитна история" и там е мерилото за това дали един човек може да си позволи нещо да си го купи на лизинг или не! Има си такъв регистър и там пише за всеки какво изплаща или е изплатил така че страната от която се иска въпросният кредит да си прецени дали човека е надежден! Другият вариант е дохода на лицето който също може да бъде проверен! Именно за това всеки път когато взимаш някакъв вид кредит даваш съгласие данните които предоставяш да бъдат използвани за такива цели от лизингодателя или каквато и да е финансова институция! Да не говорим за това че като оператор те спокойно могат да видят колко лизинга вече имам изплатени към тях,и да си направят достатъчно добре извода колко съм надежден или не! Когато активирай нови карти с 2г договор и лизинг,проблеми нямаше никакви,сега обаче вече не може независимо че аз пак казвам,не увеличавам броя на лизингите които и без това вече имам!nmnikolov написа: ↑16 сеп 2020, 13:42Аз пък не мога да разбера автора на темата защо изобщо се оплаква. Има цели 4 лизинфа на негово име и в същото време се пита какво се е променило в последно време, че му отказват нов лизинг. На фона на най-голямата икономическа криза от десетилетия и да се чуди защо му отказват 5-ти лизинг за телефон на негово име... Покрай кризата много фирми се опитват да си оптимизират разходите и намалят риска и Теленор не е изключение явно. Той автора хубаво си изплаща тези лизинги, но това не е гаранция, че утре поради финансови затруднения, тези кредити може и да не може да ги изплаща и оператора остава с цели 5 лоши кредита и телефони, които няма как да продаде.
И последно понеже говориш за загуба на работа-аз работя в голяма фармацевтична компания която работи на 98% за износ! Надявам се досещаш се че в сегашната здравна криза дейността на фармацевтичните компании не е ни най-малко засегната дори и напротив! Хората винаги ще имат нужда от лекарства ,а сега дори още повече!
Темата вече е изчерпана и няма какво още повече да се дълбае! Темата може да се заключи... Благодаря,на всички отзовали се с коментар.
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2