Дали пък "случайно" плюенето няма общо с това, че както при стартирането си, така и сега отново излязоха на челно място по неизгодност на плановете? Или това, че не само не си подобряват мрежата, а и напротив - скапаха си още повече 4Г покритието миналата година?Swabhav написа: ↑28 яну 2022, 10:34Да не би, да са спряли парите за мобилилебългария от Теленор, та е това плюене. Влезнах във ФБ -ка на сайта, реклами основно на Ксиоми и други китайци.cky2kbg написа: ↑28 яну 2022, 09:39defierofodds написа: ↑28 яну 2022, 09:30
Да, безумна политика. Хем вложиха огромни средства, хем пак им беше на дъното мрежата откъм покритие, а стартираха с най-безумните планове, далеч по-неизгодни от на конкуренцията. Аз лично такова нещо не съм виждал, нов играч на пазара да стартира с най-лошите условия спрямо конкуренцията. И сега пак са им най-лоши условията.
И двамата сте компетентни ... теленор остана само в Скандинавските държави. Изтеглиха се от европа за да инвестират ... Пакистан,Мианмар такава им е политиката.
Просто трябват виртуални оператори.
Иначе имам някаква предплатена и пакетите са ок в сравнение на А1.
Рабрандиране на Теленор
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Re: Рабрандиране на Теленор
Тия плюнки по Теленор са безпочвени защото ако бе бяха те. Велможите А1 и Виваком още щяха да са с 3г мрежи. Качеството на разговорите е най-добро и с какво трябеаше да ви впечатли една мрежа !? с такси като за бедняци 5 лева на месец или не 4,90лв. и пак щяхте да мрънкате. Българина има уникалната черта да намира махна.... я ми кажете другите два с какво точно в момента са по различни от теленор?? Аз ползвам и трите - не ми пука и плащам повече от всички потребители събрани заедно... все ми е тая, плащам щото ми е кеф и парите са си мои, но за качество на мрежа, телефония са си ок. Единстеният оператор са за мобилна мрежа "домашен интернет" неограничен на прилична цена. Защото в 5г аз правя по 400 гб трафик през телефон а какво остава в нас. Всеки да си коментира според бюджета който отделя за услугата. Но да ми дрънкате че трябва да се впечатлявате!? малко ми е селско, еснафско о много комплексарско. Мен лично нищо не ме впечатлява и в трите, но констатирам разликите на трите и точно заради качеството на разговорите основно ползвам Теленор! И на трите опратора съм без ограничение на скорост на нета и виждам кой какво е сътворил. Вивата са с най-готино 5г, но не ме впечатлява това. Искам като звънна на който и да е било да чувам повече от добре. Това сега е Теленор.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Това е смешно, по тази логика още нямаше никой да е пуснал 5Г, понеже Теленор не бяха първи. Да не говорим, че формално и с 4Г-то не бяха първи, но така или иначе технологията си се развива и никой няма монопол над развиването й. Такива изказвания са характерни за фанатични фенбойс - примерно Apple-феновете разправяха как без тях сега е нямало да имаме модерни смартфони.mjoy383 написа: ↑28 яну 2022, 15:00Тия плюнки по Теленор са безпочвени защото ако бе бяха те. Велможите А1 и Виваком още щяха да са с 3г мрежи. Качеството на разговорите е най-добро и с какво трябеаше да ви впечатли една мрежа !? с такси като за бедняци 5 лева на месец или не 4,90лв. и пак щяхте да мрънкате. Българина има уникалната черта да намира махна.... я ми кажете другите два с какво точно в момента са по различни от теленор?? Аз ползвам и трите - не ми пука и плащам повече от всички потребители събрани заедно... все ми е тая, плащам щото ми е кеф и парите са си мои, но за качество на мрежа, телефония са си ок. Единстеният оператор са за мобилна мрежа "домашен интернет" неограничен на прилична цена. Защото в 5г аз правя по 400 гб трафик през телефон а какво остава в нас. Всеки да си коментира според бюджета който отделя за услугата. Но да ми дрънкате че трябва да се впечатлявате!? малко ми е селско, еснафско о много комплексарско. Мен лично нищо не ме впечатлява и в трите, но констатирам разликите на трите и точно заради качеството на разговорите основно ползвам Теленор! И на трите опратора съм без ограничение на скорост на нета и виждам кой какво е сътворил. Вивата са с най-готино 5г, но не ме впечатлява това. Искам като звънна на който и да е било да чувам повече от добре. Това сега е Теленор.
Последна промяна от defierofodds на 28 яну 2022, 15:43, променено общо 2 пъти.
mjoy383 написа: ↑28 яну 2022, 15:00с такси като за бедняци 5 лева на месец или не 4,90лв. и пак щяхте да мрънкате. Българина има уникалната черта да намира махна.... я ми кажете другите два с какво точно в момента са по различни от теленор?? Аз ползвам и трите - не ми пука и плащам повече от всички потребители събрани заедно... все ми е тая, плащам щото ми е кеф и парите са си мои
Колега, в кой от двата си поста си искрен? Когато "плащаш повече от всички и не ти пука" или когато мрънкаш за "изненадата" от Теленор?
Подходът на Теленор за нашия пазар беше доста неподходящ, а за да се развиваш трябва да си уникален и атрактивен, докато те не бяха.
Може би единствения успех е, че успяха да привлекат IT общността като абонати, които преди това бяха на Мтел.
Тук не става въпрос да се предлага 1 млн мегабайта за 5 лв, а това към кои сегменти се насочваш и къде искаш да навлезеш. Теленор не навлезе почти никъде. Нито при по-бедните, нито при средните, нито при платежоспособните, почти никъде. Нека си припомним как стояха нещата, докато бяха Глобул. Те (Глобул) успяха да првлекат значителна част от ромското и турското население. Благодарение на това, в момента Теленор за лидери в областите с преобладаващо турско население-Разград, Силистра, Търговище, Шумен. Предложиха най-атрактивни цени за разговори със съседните държави-затова имат много силни позиции в Югозападна България-Перник, Кюстендил, Благоевград-там също благодарение на това сега Теленор са абсолютни лидери в тези области.
Глобул предложиха най-добрите планове за млади generation globul, което беше конкурент на loop навремето, с което привлякоха значителна част от младото население най-вече в провинцията. Благодарение на това и на други инициативи, впечатлението ми е, че младите 18-30 г. най-много ползват Теленор.
Не на последно място Глобул успяха да се наложат изключително добре в сегмента частни клиенти.
И така. Теленор е това, благодарение на успехите на Глобул навремето.
колега, факт е че се смея показва че не ми пука. Отдавна знам че таксите ще са нагоре. А няма нищо фанатично на мен към Теленор. Тук фанатизираните са много повече от необходимото. Всеки е свободен да прави и плаща каквото си иска. Аз плащам толкова колкото ми е кеф. И, да смея се на всички които искат ниски такси:)
По-логично е да се смеем на тез дето искат високи такси.
Ако простотията летеше то повечето тук щяха да са МИГ -29. Това че сте се научили да четете, но да не разбирате написаното си е ваш проблем. И тук не парадирам с нищо а показвам, че за да се търси качество тя си има цена. В България само кренвиршите може да ги видиш на 9 лева килограма, а едно пиле за 6 лева. И всички ще си купят първото, но не второто. И понеже се хващате като удавници за сламка пак няма да разберете най-българската приказка "евтини на брашното и скъпи на триците". Въпросът е в това, че никой от вас не мрънка за цените на тока, които грам нямат логика да са толкова високи, но тук за операторите сте големи специалисти. Ама все тая. Бъдете здрави и дерзайте в собствения си сос пълен с пошлост – не към всички, но елементарните като емеба хора си се знаят!
-
- Регистриран: 01 май 2021, 00:22
А1 са най-добрите