Telenor вече не заключва iPhone?

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Telenor вече не заключва iPhone?

Мнение от pretorianec » 17 окт 2018, 09:45

Здравейте,искам да споделя нещо интересно на всички! Както повечето от вас знаят от официално двата оператора предлагащи iPhone на българския пазар(А1,Теленор)само А1 досега предлагаше factory unlock iPhone. Теленор заключваше своите апарати за срока на договор винаги(още от времето на Глобул)и това там беше практика. Наскоро по-време на представянето на новите айфони,от оператора казаха че все още заключват устройствата но намекнаха че ситуацията със заключването “БИ МОГЛА”да се промени във времето.
Току що направих следния експеримент:Имам закупен XS max от Теленор,при преподписване на договор,и реших ей така за спорта да пробвам дали е заключен към тях(въпреки че бях убеден още в началото на 99.99% че това е така както винаги е било)имам служебна Виваком карта,изкарах Теленорската ми карта,и сложих на нейно място Виваком! Бях изключително изненадан да видя че телефона си намери мрежа(изписа LTE,не 4G както е на Теленор) като дори за тест проведох успешно обаждане към 123. Доколкото знам от Теленор няма официална информация че вече не заключват устройствата си,и се чудя,аз просто съм някакъв късметлия(което не го вярвам много)уцелвайки незаключена бройка,или всички бройки вече са такива от тази година?!?
Моля колеги тук,които имат закупени бройки от Теленор,да опитаха и те,и да кажат каква е ситуацията и при тях.
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от samoznai » 17 окт 2018, 09:53

XS идват вече отключени и доколкото знам това вече е практика на Епъл за много държави.

pretorianec

Re: Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от pretorianec » 17 окт 2018, 09:57

Мога ли да попитам откъде имаш тази информация? Гледах презентацията на която бяха представени в Щатите,и никой не каза нещо подобно! На представянето им тук от Теленор също казаха че ще са кодирани,затова ми е интересно кога и къде са обявили това?
Може ли да помоля за някакъв линк?
Apple AirPods Pro 2

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Re: Re: Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от gog88 » 17 окт 2018, 10:09

Това за мен е голяма изненада. За съжаление в момента нямам игличката (кламерчето) за изваждане на поставката за сим карта, но още довечера ще пробвам с карта на А1 и ще пиша.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от samoznai » 17 окт 2018, 10:46

Имам практически опит от моя XS - работи с каквато карта му туриш и информация от познат на познат.

pretorianec

Re: Re: Re: Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от pretorianec » 17 окт 2018, 11:03

Практически опит ясно. То и аз така го забелязах-с практика! Но черно на бяло няма никаква такава информация(нито от Теленор,нито от Apple).
Apple AirPods Pro 2

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от algor » 17 окт 2018, 13:54

Не бийте тъпана за такива “новини”, хора.
Да, така е и това не е от днес, но махнете темета, че кранчето ще се затвори бързо.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

pretorianec

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от pretorianec » 17 окт 2018, 14:08

Защо? Това някаква тайна ли е? И всъщност от кога е,само за тези нови XS модели ли важи,или за всички айфони които се предлагат? Не мисля че кранчето ще се спре...най-малкото защото вече са ги пуснали така,и ще е много интересно да обяснят как за едни ще са отключени,а за други не? Или всички ще са отключени,или всички заключени! Това е...средно положение няма,особено като си голям оператор...Само да вметна че най-вероятно това се прави само за тазгодишните модели,понеже преди месец купих iPhone X от Теленор,на свободна цена и трябваше да попълвам молба да го отключват...
Apple AirPods Pro 2

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от algor » 17 окт 2018, 14:31

Това, че в магазините не знаят, че продават отключени апарати не означава, че в момента на писане на молбата апарата е бил заключен.
И не, не е само за новите модели.

Надявам се отговорих на всички въпроси.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor,вече не заключва iPhone?

Мнение от Воден-дух » 17 окт 2018, 14:43

За фирмените групи предлагат отключени айфони.

Отговори