GT540 Optimus

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Re: LG GT540

Мнение от pretorianec » 28 ное 2010, 10:03

Здравейте,имам един въпрос? Имам телефона от една седмица вече(ъпдейтнах го до 2.1.) но това което ми прави впечатление са две неща:

1.Не иска да обменя никакви данни чрез блутут с други телефони от ккаъвто и да е вид

2.Не иска да запемятава никакви файлове(музикални и картинки) като постоянно ми изписва когато опитам че паметта е пълна и трябва да освободя място!
Проверих вече паметта нее пълна нито на телефона нито на мемори картата.

Рових се къде ли не из менютата но решемие никакво! Някакви идеи?
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

tunderbolt
Регистриран: 04 дек 2010, 15:10

Мнение от tunderbolt » 04 дек 2010, 15:18

Знам как да си решиш проблема.Отиди в android market и намери Bluetooth File Transfer.Изтегли го.Безплатно е.Просто трябва да влезне6 в нета през телефона (с wifi например)И си готов

moriakpopai
Регистриран: 17 дек 2008, 19:51

Мнение от moriakpopai » 06 дек 2010, 19:30

imam go tozi telefon,za tezi pari e super,no po dobre raboti s versi[ na android 1.6,updejtnah go do 2.1,no mi harqi poveqe bateri[ta,sega ne izdyrxa i dva dni

pretorianec

Мнение от pretorianec » 12 дек 2010, 09:53

Нека да дам няколко съвета на всички теи на които батерията им издържа малко! Принципно не мога да кажа дали преди ъпдейта до 2.1 батерията е държала повече защото още от самото начало когато го взех от магазина веднага го качих на компа и го ъпдейтнах до 2.1 така че нямам наблюдения от работата със старата версия! Та това което трябва да напрвите е следното:

1.Влизате в настройките и отовате на Applications-Running services като ще забележите че там има поне две-три отворени приложения спред които и една програмка Google Weathar(показва ти температурата и чеса в на мястото където се намираш) Та въпросната програмка е един от най-голямите консуматори който може да ви стопи батерията за има няма 18-20ч. без дори през това време да сте използвали усилено телефона! За тези които ще ме попитата дали не може да се истрие по някакъв начин това нещо ще им кажа НЕ тази апликация е неделима част от операционната система и не ви дава да я триете! Единственият начин по който това може да стане е ако телефона ви е ''руутнат'' но това не съм много нясно как става,има си друг форум за тези неща в друг сайт който няма да публикувам за да не кажат модераторите че спамя!

2.Сваляте си от Андроид Маркет програмка която се нарича Automatic Task Killer въпросната програмка ви дава възможност да спрете програмите и приложенията с които не работите когато телефона е в слийп моуд(иначе казано с изгаснал екран на стендбай режим) Тази програма върши страхотна работа и ви спестява страшно много от батерията!

3.Сваляте си от Андроид Маркет програма Airplane Scheduler.Тази програма ви дава възможност да настройвате времеви интервал на вашият телефон през който той автоматично минава на самолетен режим,като по време нас този режим джи-ес-ем функцията на телефона е изключена(не може да провеждате разговори,да ви търсят,да пращате или получавате смс) Примерно моят апарат съм го настроил да минава на такъв режим във 12:30 вечерта до 07:00 сутринта като по-този начин се пести от батерията през време когато аз не използвам изобщо телефона! Единственото неудобство е че когато ви иска да въведете ПИН сутринта за да може да мине в нормален режим!

Това са моите препоръки,не говоря наизуст имах същите проблеми с батерията която зареждах буквално всеки ден,заради което по-едно време бях много набрал на тел и мислех да го сменям! След като инсталирах въпросните програми от един ден тел.започна да ми държи поне 3 дни с едно зареждане,като се има в предвид че всеки ден слушам по-един час музика имам и разговори,бъзикам тел и т.н.

Щях да забравя да ви кажа за въпросната програма на Гугъл за времето за която писах по-горе! Обикновеено след иклюване и включване на тел(особенно при Airplane Scheduler) тя има навика да се активира пак от самосебе ситака че не е езле да хвърляте по едно око в Applications-Running services дали работи и ако да да е изключите ръчно,въпреки че ако работо много бързо ще усетите по скороста с която ви пада батерията!

Еми това е от мен дано съм бил полезен! Лек ден и успех(yes)
Apple AirPods Pro 2

tzankov
Регистриран: 30 юни 2006, 11:34

Мнение от tzankov » 15 дек 2010, 20:15

този телефон GPS му свободен ли е или трябва да минава през оператор или A-GPS

rxtc
Регистриран: 27 дек 2008, 12:41

Мнение от rxtc » 16 дек 2010, 13:05

Телефонът е с вграден a-gps, като имаш възможност да го ползваш само него, но с определен софт. С оригиналните карти google maps, трябва и мобилен интернет за да работи навигацията.:D

rado_lv
Регистриран: 12 мар 2005, 17:47

Мнение от rado_lv » 21 дек 2010, 08:21

Това нее вярно GPS си работи перфекно безплатно само трябва да си инсталираш навигация:D:D:D

OptimuSa
Регистриран: 31 дек 2010, 19:24

Мнение от OptimuSa » 31 дек 2010, 19:28

Здравей , искам да те питам ъпдейта на оптимуса как го направи (с инструкциие в аndroidbg.com - на TopGun или по официалния начин в сайта на LG ) ?

OptimuSa
Регистриран: 31 дек 2010, 19:24

Re: LG Optimus - ъпдейт към Android 2.1

Мнение от OptimuSa » 31 дек 2010, 19:45

Здравейте ,
Искам да Ви попитам дали телефона при ъпгрейда ше влиза в emergency mode и софтуера ще се скапва , защото попаднах първоначално в сайта www.androidbg.com и там операцията беше съвсем различна - някакъв V20B_kdz. файл и телефона ми се бъгна .. Дали и тук има опасност да стане и има ли МНОГО оплакали се ?

pretorianec

Мнение от pretorianec » 06 яну 2011, 10:18

Здравей!

Аз лично ъпдейта си го правих през официялната страница на ЛГ.
Просто си изтеглих ПС Суит и една друга прогама ЛГ Софтуер Ъпдейт-която при отварянето ти иска драйвер за съответният модел(който си избираш от едно падащо меню) връзваш тел с ЮСБ-то и си ок!
Аз така направих(като имаш предвид че ми беше първо ЛГ и първи Андроид) и стана!
Признавам имаше някакво забяване за около 2-3 мин когато ъпдейта беше на 50% което ме накара да изтръпна но после си тръгна нормално и си финишира!

Моят съвет е недейте да правите някакви щуротии използвайки трети сайтове които нямат нищо общо с ЛГ!!! Сайтът за който говориш е много добър специално аз съм черпил доста инфо от там,но при условие че самата компания-производител ви е пуснала официален ъпдейт къде се натискате да ги правите тия магии, още повече че и не разбирате достаъчно много и накрая резултата е умрял тел. със скапан софтуер(който гаранцията ви няма да покрие именно заради тези игри)

Лек ден, дано съм ти бил полезен!
Apple AirPods Pro 2

Отговори