Nexus 4 E960

Brumbargeit
Регистриран: 19 юли 2013, 16:32

Re: LG Nexus 4 E960

Мнение от Brumbargeit » 19 юли 2013, 16:52

mod edit: Писането на кирилица е задължително!
vladovn

Brumbargeit

Мнение от Brumbargeit » 20 юли 2013, 03:09

Може ли някой да ми обясни какво представлява тази \"Ли-Полимерна\" батерия! А също и какви са (+/-) спрямо \"Ли-Йон\" батерия! :):)

katinar
Регистриран: 24 апр 2010, 09:19

Мнение от katinar » 20 юли 2013, 09:57

Полимерните са по леки , по-малки и по-издръжливи! но на студ са гола вода. Падат изключително бързо.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 20 юли 2013, 11:22

Ето нещо, което може да ти даде някои отговори:

[B] Не оставяйте батерията да падне напълно. Ако става дума за телефон, винаги го изключвайте когато капацитетът на батерията падне под 10%. По принцип телефоните имат подобна вградена защита на батерията и се изключват преди пълното и изтощаване, но е по-добре да загубите няколко минути време с телефона, отколкото да рискувате да скапете батерията напълно.
* Литиево-йонните батерии трябва да се пазят от топлина! Високите температури сериозно влошават живота им. Така ако имате резервна батерия (за лаптоп или телефон), трябва да я съхранявате на студено. Обикновен хладилник (не фризер) е идеалното място.
* Съхраняването на батериите трябва да става идеално при 40% (до 60%) от капацитета им. И ако нямате резервна батерия по принцип, сигурно се чудите защо това трябва да ви интересува? Защото си представете лаптопа ви, който поддържа батерията ви винаги на 100% и е на доста топло място. От последните две правила, става ясно защо батерията заминава бързо. Ако лаптопът позволява да се използва на ток с извадена батерия, просто я разредете до половината и я сложете в хладилника.
* Литиево-йонните и полимерните батерии почти не губят заряда си във времето (освен около 5% през първите 24 часа). След това загубата е до 5% на месец, така че не се притеснявайте да извадите батерията и да я \"забравите\" в хладилника.
* Постоянната загуба на разряд е друго нещо. Това е загуба на волтажа, която не може вече да бъде възстановена чрез зареждане. Колкото по-често батерията е на 100% от заряда си (обикновено 4.2 V или 3.6 V), толкова по-голяма е загубата на максимален заряд. Това е и основният принцип при грижата за батериите – Разреждайте батерията само частично (никога до отказ!) и зареждайте непълно (под 100%). Оптимално – зареждайте до 85% от капацитета. За не съм видял зарядно, което да може да се наглася така, но ако знаете колко е заредена батерията преди да я включите и колко ток подава зарядното, с елементарна математика можете да прецените след колко време батерията ще е на 80-90%.
Но поне спазвайте лесно правило – не си оставяйте телефона в зарядното през нощта, а просто го включвайте когато станете и преди да сте излязли, батерията ще е достатъчно заредена за ден-два, без да е на 100%.
* Ползвайте оригинално зарядно, предназначено за тази батерия! Според мен причината да скапя моята батерия, беше че използвах зарядното на iPod-a, което подаваше цели 1000 mA за батерия от 1500 mAh (2C/3). Препоръчваният максимум, който трябва да подава зарядното е С/2 (в моя случай 750 Аh, колкото беше на оригиналното зарядно). В колата непрекъснато ползвах някакво евтино зарядно, което кой знае какъв ток подаваше… Също така оригиналното зарядно на телефона ми спира да зарежда ако батерията се загрее прекалено (което може и да е функция на телефона, не на зарядното, но евтината имитация на зарядно май зареждаше непрекъснато). Не подценявайте електрониката в зарядното – не е само трансформатор!
* Никога не зареждайте батерията под 0°С външна температура! Това може да ви изглежда абсурдно, но аз съм го правил – в колата сутрин, телефона включен в запалката на ледената кола.
Накрая малко общи приказки. Типичният живот на литиево-йонна или литиево-полимерна батерия е около 2-3 години. Най-лошият вариант е да се съхранява напълно заредена батерия на топло място (което именно става с батериите за лаптопи, които работят на захранване от мрежата)[/B]
Samsung GALAXY S22 Ultra

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 20 юли 2013, 13:02

Хубава инструкция само където ако я спазваш за конкретния телефон трябва да си го държиш в хладилника ;) :D
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Ванката

Мнение от Ванката » 20 юли 2013, 13:14

Всъщност ме подсети, че някъде бях мернал инфо за някакви ранички, които бяха с азотно охлаждане. Специално предназначени за мобилни устройства от всякакъв вид, но най-вече за лаптопи.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Brumbargeit

Мнение от Brumbargeit » 20 юли 2013, 17:16

Ванка, Благодаря за изчерпателния отговор, но всъщност на мен ми беше въпроса дали тая \"Ли-Полимерна\" батерия на Нексуса е по-добър вариант от \"Ли-Йонна\"!
Малкото памет и въпростата Полимерна батерия ме спират за сега да си го зема :|

Ванката

Мнение от Ванката » 20 юли 2013, 17:42

Какъвто и да вземеш, ще ти държи 1,5-2 дни макс! Тук трябва да те притеснява единствено малкото памет 8/16гиги. Иначе, като изработка и начин на работа е страхотен, аз моя го продадох вече. Ако си решил да го вземеш няма да съжаляваш, ще ти хареса.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Лиско
Регистриран: 04 апр 2007, 15:25

Мнение от Лиско » 21 юли 2013, 01:22

С какъв го смени? И аз търся нещо по-ново и по-голямо..

Ванката

Мнение от Ванката » 21 юли 2013, 09:07

Не съм го сменял, имам Ноут 2 и С2 - Нексуса го взех, защото много ми допадна уж да сменя С2-та. Просто паметта ми беше недостатъчна а и цветовете не могат да се сравняват с тези на Амоледа.:)
Виж новия модел на Sony - Ultra Z, аз натам съм се насочил. Виж и новата Моторола, уникална е!
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори