Nexus 5
Re: LG Nexus 5
Walther BG някаква помощ за Nexus 5 от САЩ не работи с \"BOB\"? благодаря предварително!(beer)
Видях, че в технополис и техномаркет са го пуснали - 819lv. Видях бройката, която е в технополис и ми се струва, че е от \"първата версия\". После разбрах, че по серийния номер може да се установи дали е \"1ва\" или \"2ра\" версия (http://www.3g.co.uk/PR/Dec2013/google-nexus-5-gets-design-changes.html - How can I tell which version I have? ).
-
- Регистриран: 09 авг 2010, 17:21
Почти се бях навил за G2,но много негативни коментари напоследък:S Единствено ме притеснява батерията на нексуса! Толкова ли е зле? Моля помогнете,че ще се побъркам вече(whistle)
-
- Регистриран: 09 фев 2011, 23:01
Защо не слагат слот за карта-памет?! Толкова ли е трудно :S Такива мощни телефони се предполага, че ще се правят много повече неща и 16 гб за нищо не стигат. Даже и 16 не са част от тях са служебни :|
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
Защо не слагали слот за карта? За да ни приучават към облаковите хранилища, т.е. тези в мрежата. Първо безплатно, после с таксичка. Целта е постепенно и софуера да се ползва от там. Ако не си чувал за компютър на гугъл, той е без ОС, само с браузер...
[Quote]Защо не слагали слот за карта? За да ни приучават към облаковите хранилища, т.е. тези в мрежата. Първо безплатно, после с таксичка. Целта е постепенно и софуера да се ползва от там. Ако не си чувал за компютър на гугъл, той е без ОС, само с браузер... [/Quote]
ChromeOS (\"компютъра на Гугъл\") е браузър пуснат директно върху Linux ядро и базова ОС. Колкото до облаците, нищо не ви пречи да си направите персонален такъв за колкото пари искате. Аз разполагам с 1TB (1 терабайт) безплатни в cloud.mail.ru, доколкото знам китайски сайтове предлагат и по-големи пространства. Просто информацията на (и за) клиентите става по-скъпа от хардуера, върху който се съхраняват. Но затова има и криптиране ;)
ChromeOS (\"компютъра на Гугъл\") е браузър пуснат директно върху Linux ядро и базова ОС. Колкото до облаците, нищо не ви пречи да си направите персонален такъв за колкото пари искате. Аз разполагам с 1TB (1 терабайт) безплатни в cloud.mail.ru, доколкото знам китайски сайтове предлагат и по-големи пространства. Просто информацията на (и за) клиентите става по-скъпа от хардуера, върху който се съхраняват. Но затова има и криптиране ;)
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
Благодаря за допълнението и уточненията, но не разбирам защо се правят, след кото с нищо не променят смисъла на отговора ми на въпроса \"защо не слагат слотове за карти\".
Защото така стимулират хората да си купуват по-скъпите версии с вградена повече памет, по пътя на Епъл.:D Иначе се опитват да наложат облачните услуги, нещо за, което лично аз съм много против. Да плащам наем за въздух...:D
Сега конкретно да попитам някои от собствениците, които имат впечатления от апарата, как се държи батерията, има ли лаг, въобще има ли някакви по-сериозни проблеми? Тези пък, които имат някакъв досег и до G2 и N5 ако може да направят един по-подробен сравнителен анализ, ще съм много благодарен.
Хубав ден от мен!!!:)
Сега конкретно да попитам някои от собствениците, които имат впечатления от апарата, как се държи батерията, има ли лаг, въобще има ли някакви по-сериозни проблеми? Тези пък, които имат някакъв досег и до G2 и N5 ако може да направят един по-подробен сравнителен анализ, ще съм много благодарен.
Хубав ден от мен!!!:)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Лаг и да търсиш няма да намериш, но батерията е много зле. Закачен е пълният комплект облачни услуги на Google. Някой не могат да бъдат спрени (Search), а Now дори да го деинсталираш си върви един негов процес непрекъснато. Play Services уж те питат дали да се инсталира, но дори да не се съгласиш не уважават отказа ти и се качва. Аудиото уж се декодираше от DSP и трябвало батерията да стигне за 60 часа слушане, но след актуализация до 4.2.1 не изкарва и 6 часа слушане. Има бъг с дразнещи/силни шумове от пикове на CPU-то при угасен екран. Затова в 4.2.1 и 4.2.2 процесора при пусната музика и угасен екран никога не заспива . Работи 5-6% от времето на мах. 2.26GHz и останалите 95% пада по-долу , на 1,5GHz , 960MHz и 300MHz. Ефекта от това е издумкване на батерията с +10% на час , при угасен екран.
Всички тези проблеми имат решение, но за обикновеният потребител то е излишно сложно. Надявай те се Google да смени политиката си и да не ви атакува толкова агресивно с позициониране, точене на инфо и т.н. Това я станало, я не станало. Така че при сходна цена за обикновения потребител е по-добре да вземе G2. Ще му е мирна главата и ще ис ползва тела, а не непрекъснато да дебне за wakelocks и други такива простотии.
Всички тези проблеми имат решение, но за обикновеният потребител то е излишно сложно. Надявай те се Google да смени политиката си и да не ви атакува толкова агресивно с позициониране, точене на инфо и т.н. Това я станало, я не станало. Така че при сходна цена за обикновения потребител е по-добре да вземе G2. Ще му е мирна главата и ще ис ползва тела, а не непрекъснато да дебне за wakelocks и други такива простотии.
Днес ги разгледах и двата по обстойно, и честно казано G2 е едно голямо копие на S4. Вярно, по-добро копие, но нещо не ми е на сърце. Насочвам се към Z1 и утре ако стане врътката във Виваком да го взема с карта за 5,80 за една година, ми излиза 960 + 70 /за таксите/ и всичко 1030лв.
Samsung GALAXY S22 Ultra