Криза на мобилните услуги в България?
-
- Регистриран: 15 дек 2018, 18:56
Криза на мобилните услуги в България?
Здравейте на всички,
Коледа наближава и реших да поогледам малко Коледни оферти в Теленор. Останах шокиран обаче, когато видях оферти от рода на "15 лв. за 500 минути + 500 МБ". Какво е това? Такава оферта имах 2014 г. И тогава 500 МБ стигаха за нещо, защото услугите бяха с по-ниско качество и всички сайтове бяха по-леки.
Текущата ми оферта е от "скритите": неограничени минути и 8 ГБ интернет за 18 лв. Такава оферта в момента би ми струвала над 35 лв.!!
Наистина ми е много странно. Някаква информация какво се случва?
Коледа наближава и реших да поогледам малко Коледни оферти в Теленор. Останах шокиран обаче, когато видях оферти от рода на "15 лв. за 500 минути + 500 МБ". Какво е това? Такава оферта имах 2014 г. И тогава 500 МБ стигаха за нещо, защото услугите бяха с по-ниско качество и всички сайтове бяха по-леки.
Текущата ми оферта е от "скритите": неограничени минути и 8 ГБ интернет за 18 лв. Такава оферта в момента би ми струвала над 35 лв.!!
Наистина ми е много странно. Някаква информация какво се случва?
Re: Криза на мобилните услуги в България?
вероятно роуминга се случи, подобно на гражданската отговорност, цената скочи заради "калпазаните" в чужбина...
-
Re: Re: Криза на мобилните услуги в България?
Нямам идея, но според мен Telenor реагират доста умно в случая (от страна на бизнеса им) - пускат рекламите с "Устройство+План+Аксесоар" за нещо от сорта на 48 лв./месец, но устройство е нисък клас, не казват нищо за плана, обаче това няма никакво значение за средностатистическия клиент, който не разбира, просто има нужда да сменя телефон и го карат да преподписва.
Re: Re: Криза на мобилните услуги в България?
[Quote]вероятно роуминга се случи, подобно на гражданската отговорност, цената скочи заради "калпазаните" в чужбина... [/Quote]Нищо общо , колко процента говорят в роуминг?И трите оператора имат договорка за повишаване на цените , принух се да преподпиша от 18 лв с 10 гб и неограничени минути на 21 лв при същите условия.(no)
Re: Re: Re: Криза на мобилните услуги в България?
Абе хора, цените на всичко се вдигат, как очаквате да плащате пак толкова за същото, което сте ползвали преди две години, като цените на горивата от тогава до сега са се вдигали в пъти??? Парите непрекъснато се обезценяват, и ако до преди две години 1000 лева са значели нещо то днес са едно нищо...
Никой не протестира, че се вдига цената на тока и водата няколко пъти годишно, но това, че са вдигнали таксите с 2-3 лева е вече от национално значение. Искате винаги да плащате по 15-20 лева вовеки за много трафик и куп други глезотийки, но искате и актуализиране на заплатите същевременно поне веднъж годишно, нали?!
[Quote]принух се да преподпиша от 18 лв с 10 гб и неограничени минути на 21 лв при същите условия.[/Quote]
Защо, пистолет ли ти опряха в главата? Като не те кефи има и предплатени. :)
Никой не протестира, че се вдига цената на тока и водата няколко пъти годишно, но това, че са вдигнали таксите с 2-3 лева е вече от национално значение. Искате винаги да плащате по 15-20 лева вовеки за много трафик и куп други глезотийки, но искате и актуализиране на заплатите същевременно поне веднъж годишно, нали?!
[Quote]принух се да преподпиша от 18 лв с 10 гб и неограничени минути на 21 лв при същите условия.[/Quote]
Защо, пистолет ли ти опряха в главата? Като не те кефи има и предплатени. :)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Криза на мобилните услуги в България?
Виж си личните оферти.
Re: Re: Re: Re: Криза на мобилните услуги в България?
Както обичам да казвам - масово хората тук искат всичко за пет лева, ама няма как да стане :D:D:D. Роуминга падна, цените на ток, горива се вдигна, нормално е да има промяна в цените на плановете. Ако за ток преди две години съм плащал 25-26 лева сега със същото потребление плащам 38... Нещо друго да не е ясно?
-
Re: Re: Re: Re: Криза на мобилните услуги в България?
Разликата в цената не е 5 лв. Говорим за над двойно поскъпване в някои тарифи. Не искаме всичко за 5 лв., но това поскъпване е много съмнително. Заплатите не са скочили двойно, че така да са и мобилните планове. Освен това дори останалите неща да са изпълнени, да има планове за 200 минути и 200 МБ при текущите времена, където Гугъл да отвориш ти взима вече 1 МБ (образно казано), това си е чиста набутвация.
Re: Re: Re: Re: Re: Криза на мобилните услуги в България?
Всеки човек с годините се опитва да вдига доходите си, но увеличението на цените на горивата вдига и всичко останало. Пари в кеш да държиш е най-глупавото нещо, защото инфлацията ги изяжда но това е друга тема.
В този случай всеки един от нас е клиент на някой от трите оператора, и всеки един от нас в даден момент получава индивидуалн или скрита оферта, както искате го наричайте. Стандартните планове никога не са били изгодни и всеки се бори за скрити. Таксите и при едните и при другите са вдигнати с няколко лева, но проблема при стандартните е, че орязаха мегабайтите.
В този случай всеки един от нас е клиент на някой от трите оператора, и всеки един от нас в даден момент получава индивидуалн или скрита оферта, както искате го наричайте. Стандартните планове никога не са били изгодни и всеки се бори за скрити. Таксите и при едните и при другите са вдигнати с няколко лева, но проблема при стандартните е, че орязаха мегабайтите.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Криза на мобилните услуги в България?
Няма никаква пазарна логика да вдигнат всички по едно и също време цената в пъти , никой не може да ме убеди че за 14 лв стандартен план с 200 мин. и 100 мб интернет оператора работи на загуба.