Кои са критерийте според които си купувате телефон?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Кои са критерийте според които си купувате телефон?

Мнение от asenna5 » 20 юли 2007, 22:05

Не питам за универсален критерий (такъв наистина няма), а кои са тези (критерий) според които си купуват телефон хората в този форум. Какви са твойте?
;))

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 20 юли 2007, 22:32

Моите критерии бяха едни преди време , сега са други , бъдещите ми критерии още по-други .
Преди да взема К700 критериите ми бяха :

* резолюция 176 х 220
* радио
* мр3
* камера ( дори не знаех какво значи VGA , 1,3 Mpx , 2 Mpx и т.н. )
* достатъчно голяма памет -> слот за карта просто не знаех за какво служи даже , колкото и да е смешно
* да е компактен и да не е сгъваем или слайдер

След време като почнах да чета по форумите се осъвършенствах до някъде и критериите ми бяха други при избора на следващия телефон ( К800 ) и изиксванията ми бяха други :

* слот за карта задължително , защото после разбрах , че 41 МВ не са нищо докато бях със стария К700
* екрана вече 320 х 240 , а по-хубавото беше , че стъклото има покритие , при което гледането при силно слънце не влияеше на цветовете на картината
* 3G
* отново МР3
* отново радио , но тук и RDS също ми хареса
* камерата вече беше , а и все още е една от най-добрите 3,2 Мрх и ксеноновата светкавица още повече ме привлече , че свети много по-силно и снимките на тъмно излизат добре , а не с диода едвам от 10 - 20 см.
* формата нямаше значение , стига да не е сгъваем или слайдер

Следващия мисля да е поне с :

* WiFi
* тъчскрийн
* qwerty клавиатура
+ горе посочените изисквания без значение колко Мрх е камерата , дори ако я няма още по-добре .
* Windows mobile операционна система
* процесор поне 400 MHz

За сега Qtek 9600 отговаря на тези изисквания , но цената от 1200 лв. мисля , че е прекалено много и в краен случай бих си взел един лаптоп , който е къде по-добър ( нищо , че е по-тежък ) от който и да е смартфон .
В мам веднага този с новите изиксвания , коомента не ми е тупнало да го купувам като си събера пари и цената му падне още малко ще преценя дали си струва .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

asenna5

Мнение от asenna5 » 20 юли 2007, 22:44

Добър пост, дано повече хора във форума започнат да се обосновават толков добре. Апропо - при мен нещата горе-долу се стекоха по същия начин.
;))

vEsi4a
Регистриран: 09 дек 2006, 17:49

Мнение от vEsi4a » 21 юли 2007, 02:25

Спр яка тема!
Моите критерии са :
1.Добра цена :)
2.Да е тънък по малко от 12 мм
3.По възможност да е без камера (ако ми трябва камера ще си купя цифров фотоапарат)
4.Да има памет в повечко ама и да няма 15 мб ми стигат
5.Не отказвам да е сгъваем !!!
6.Батерията да издържа поне 4 дена в които от тези 4 дена да се слуша около 30 мин музика и 15 мин разговори
7.Задължително трябва да поддържа Мп3
Общо взето това е!Да ти се събира в джоба да ти звъни с мп3!

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 21 юли 2007, 10:35

Хубава тема.
Аз си избирам телефоните по критерии който не мога да подредя в някакъв ред, защото за мен са еднако важни.
Те не са много, но достатъчни да отсеят повечето модели. Аз гледам на телефоните в две направления и съответно избирам по критерии в две групи.
В едната група се оглеждам за функциолнноста на телефона, да работи бързо, ергономиката е много важна, всичко трябва да е удобно. Без ток не може, батерията трябва да има дълъг живот, особено по време на разговор. Дисплея трябва да се вижда на слънце, а телефона да звъни достатъчно силно. Свързъността с компютър и друг телефон трябва да е отлична, bluetooth да се активира моментално и у-вото трябва да подържа многозадачност, OS не е задължителен но препоръчителен. В другото направление гледам дизайна - телефона трябва да е уникален по дизайн, да има перфектен дисплей и камера.

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 21 юли 2007, 15:18

Издръжлива батерия, силен сигнал и по голям указател. Телефонът е за говорене.

HeHacuTko
Регистриран: 02 фев 2005, 15:38

Мнение от HeHacuTko » 21 юли 2007, 16:53

Комплекс от дизайн, материали на изработката и комуникационни възможностти, както и бързина на софта.

asenna5

Мнение от asenna5 » 21 юли 2007, 20:30

Пускам и един под-въпрос, за който се сетих докато четях мненията - предопределя ли камерата избора ви, жизнено необходима ли е и доколко я използвате?

Отговори