Видяхте ли тарифата за Euro разговори на м-тел , която трябваше да бъде пусната от всички оператори. http://mtel.bg/roaming/stand.php ОК - разговорите в ЕС са на цените,които бяха наложени от ЕС , но вижте цените ИЗВЪН ЕС . Значи ако аз съм си активирал този план,то ако отида в Турция ще заплатя 6,99 лв за изходящ/входящ разговор ?! Това е повече от смешно !!! За спраква погледнах сайта на Глобул - там тази тарифа е автоматично активирана за всеки потребител и е като допълнение,т.е. ако си извън ЕС разговорите си се отчитат по стандартните роуминг тарифи на глобул,както си беше преди. ОК - М-тел пък са направили други тарифни планове,които предлагат "прилични" цени за разговори в т.н. Златни мрежи,но този план пък иска месечна такса (която не е толкова голяма) ,но за да си активираш въпросния план,то трябва да се откажеш от преференциялните цени за разговори в ЕС (които уж бяха задължителни) ?! ОК - ще си кажеш - ще си сменям плановете според това къде ще ходя - е,да ама не - тарифния план може да се сменя веднъж на един месец,а дори и да го направиш - повторното активиране на TRAVELLER е 10 лева. След като направих едни прости изчисления - то М-Тел TRAVELLER покрива напълно
EUROTARIFF,тъй като в ЕС няма държава,в която да няма оператор,който да не е в категорията "Препоръчителни" мрежи,т.е. Изходящо обаждане - 0,99 ст , Входящо обаждане 0.55 ст , Смс - 0,49 ст . Даже смс-ите са по-евтини ... Но какво излиза - по този начин принуждават хората на използват TRAVELLER ,като за това се заплаща месечна такса,а същевременно никой няма да използва EUROTARIFF .... Не е въпроса в 3-4 лева месечна такса за роуминг,но въпроса е че те направо се подиграват с исканията на ЕС,т.е. определено не постъпват като един европейски оператор,както в случая са постъпили от Глобул
"EUROTARIFF" от М-тел
Re:
пПълни глупости. ССамо си говорят от М-тел. По миналата седмица бях в Франция. Имам лимит 100 лева. Стигам 89 лева и си изключих телефона за следвашият ден. Вечерта пак си проверявам сметката - 150 лева. И ако това не си дойде от въздуха ....