Скърцане на панели-как се справих
Скърцане на панели-как се справих
По някаква причина, която не разбирам, в ревютата не се казва истината за лошите страни на телефоните, може би да не се обидят някои производители. SE T650, имам го от 20 дни-отвратително скърца като селска каруца. Скърцането е между задния капак и корпуса. Какви ли не лепенки и хартийки не подпъхнах(на телефон от 800 лв)-СКЪРЦА и това е. Накрая се досетих, че скърцането е триене между пластмасови повърхности(на недобре направения, но скъп телефон). Намазах финно с вазелин контактуващите ръбове на капака и корпуса. Скърцането спря-явно панелите пак "играят", но не се чува. SE W880 имам го от 3 месеца-пука, скърца и се движи задния капак. Справих се, като отвътре залепих една по-дебела книжна лепенка-капака се уплътни и спря. SE W200i толкова силно и шумно скърцаше целия, че не го издържах и го оставих в магазина на една приятелка като работен телефон-там беше непоправимо.
Re: Скърцане на панели-как се справих
леле ти ме уби:)отдавна съм забелязал аз,че при СЕ е масов този проблем,но мисле,че поне при скъпите модели е избегнат.аз например преди няколко месеца се отказах от К550 именно по тази причина.някои хора може и да не обръщат внимание,но мен страшно ме дразни скърцане и това си е.взех си после един Е590 и мото L9,няма нищо подобно и при двата.СЕ не е зле да го коригират този проблем.
Pixel 8
Така скърцат задните капаци на ония евтините Сименс А70, имам 2 такива служебни по разните офиси. И на двата залепих лепящи хартиени ленти отвътре. Но те са все пак телефони за по 19 лв. Лоши спомени имам от една Моторола L7 SLVR, която пукаше неприятно около дисплея и слушалката. Играеше и целия преден панел с бутоните спрямо дисплея. Дисплеят пък играеше нагоре-надолу с цял милиметър. Телефон, купен от М-тел. Едвам я издържах, толкова евтиняшки и неприятен телефон-пак го подарих в работата ми за служебен. Въпросните телефони си работят, но естетиката и ергономията им са отвратителни. И Нокии такива има, и SonyEricsson са същите леваци.
Аз съм много доволен от моя Самсунг Z400 - много стабилно е изработен, и старото ми Мото С650 е много добро в това отношение.
А като хванах Нокия 6230i на брат ми направо останах с впечатление, че ще се разглоби в ръцете ми.
Но не знам дали това не е от това, че нокията е със сменяеми панели, а самсунга и мотото не. Дали и другите скърцалници не са със сменяеми панели и за това да са така. Всяко нещо си има плюсове и минуси.
А като хванах Нокия 6230i на брат ми направо останах с впечатление, че ще се разглоби в ръцете ми.
Но не знам дали това не е от това, че нокията е със сменяеми панели, а самсунга и мотото не. Дали и другите скърцалници не са със сменяеми панели и за това да са така. Всяко нещо си има плюсове и минуси.
Абсолютно съгласен. За качеството на Самсунг не мога и най-малък упрек да кажа. Сменил съм 10-на Самсунг-а, до един безупречни, изключително качествени телефони във всяко отношение. Да, при Самсунг такива работи просто няма, много сериозно направени, всичките им класове-и ниски и високи.
az moga da ti kaja samo da se otkaje6 ot tazi marka - Nokia i nqma da ima6 qdove
Така е, вече се отказвам от марката СЕ-напълно разочарован съм. Не само небрежно направени, но и неудобни за ежедневна работа телефони. Нелогична навигация, не мога да накарам дисплея да свети дълго, понякога ми трябва я календар, я калкулатор, я джава. Сигурно Нокии, но трябва да са топмодели, защото и там има глупости в долните класове...
ne e taka
az izpolzvam v momenta 1112 kato vtori telefon i moga da ti kaja 4e nqma gre6ka, ina4e top modelite sa bomba
az izpolzvam v momenta 1112 kato vtori telefon i moga da ti kaja 4e nqma gre6ka, ina4e top modelite sa bomba
панелите не само на СЕ скърцат, в момента съм с е61, до скоро имах и е60 и на двата телефона задния панел скърца, по точно хлопа защото има голям луфт между него и батерията, за това на някои по стари модели телефони имаше една черна дебела пенека която уплътняваше между панела и батерията, да не говориме за 6230и и 6230 как почват да скърцат панелите при 3-4 отваряния, за джавата и на е61 огасва ако не се позлва определени секунди, ако самото приложение няма дисплея да свети докато това приложение е включено то изгасва, за календара също не може да свети непрекъснато, относно коментара на retabolil пич, нали си н95, май най малко право имаш да коментираш за СЕ и за скърцане на панелите, за луфт и тн
Не се заблуждавай, че при високия клас на Nokia всичко е ОК. Е90 също скърца, Н95 има луфт, Н76 му пада боята и тн.