С какво слушате музика от телефона си?

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Re: С какво слушате музика от телефона си?

Мнение от m-r,esato » 08 сеп 2007, 13:57

Не мога да кажа, че съм mad scientist :))) , но аудиотехниката ми е хоби от много години(още преди да притежавам първият ми мобилен телефон :))) ).За това време се научих на доста неща.Причината беше един кръжок по радиоелектроника в Пловдив,който започнах да посещавам още в трети клас.

За да разбереш за какво става дума,трябва да търсиш частите през Google,например.Написах го по този начин за да привлека вниманието на някой,който се занимава с това.(дано да има такива в сайта,ще се радвам да отворим аудиофилска тема :))) )

Един добър начин за всеки, който се интересува, са тези два сайта:
www.tangentsoft.net
www.head-fi.org

Статиите в Tangentsoft са може би най-добрият начин да се започне всичко.Когато се усвоят тези неща,е добре да се погледне форума в Head-Fi.

Ако на някой не му се занимава,но иска да има качествено обурудване,може да чете ревюта и да си купи от сайта www.headphone.com .
Там има качествени слушалки,усилватели,DAC-ове,аудиопроцесори,кабели,цели системи и какво ли още не,а и са на много добри цени за качеството,което предлагат.(може да се сторят скъпи на някои,които не са наясно с нещата,но всъщност цените са добри)

Искам да кажа,че самото правене на усилватели,самото ровене и т.н.,доставя удоволствие.Мога да го сравня с деня, преди да се отиде за риба или на планина - тогава, когато подготвяш багажа и си мислиш за хубавия утрешен ден.А когато завършиш един усилвател(както трябва,разбира се) звукът през него наистина е по-добър,отколкото ако направо свържеш източника на сигнала(телефон,mp3 плейър) към слушалките,защото изходът на плейъра или телефона не се натоварва толкова, и през усилвателя качеството на звука е много по-добро - средните и високите не са изкривени,а басът е много по-силен и по-нисък.Усилвателите,освен това,имат доста по-голяма мощност от нормален изход на плейър.
За да се оползотвори това качество обаче,трябва да имаш и добри слушалки.По принцип,за да достигнеш със тонколони качеството,което ти предлагат едни слушалки,трябва да дадеш поне 50 пъти повече пари.Именно затова качествената музика заслужава качествени слушалки,а не тонколони.И ако веднъж пробваш такива слушалки,ще чуеш музиката точно такава,каквато трябва да звучи.Все едно,че преди това си слушал само моно с отрязани високи и ниски и заглушени среди.
Именно чрез качествено възпроизвеждане можеш да изпиташ истинското удоволствие от музиката и да я чуеш,така,както творецът е искал да се чува.Първият път,когато чух добро възпроизвеждане,имах чувството,че съм бил глух преди това.И наистина е било така. :)))

Обикновено производителите на професионално аудио обурудване имат аудиофилски серии.Тези серии в повечето случаи са по-добри от професионалните продукти,просто защото изискванията са по-високи.Професионалните серии са много добри в изолацията на външните шумове и имат перфектен звук само в една част от диапазона - само средите,да кажем.(такива слушалки се използват от вокалистите и от доста от инструменталистите.Слушалки със много мощен и точен бас и високи се използват от барабанистите и бас китаристите.Диджейските слушалки са много по-мощни от останалите серии и имат много по-добра изолация.При тях се набляга на качеството на баса и средите най-вече,но като цяло качеството им на възпроизвеждане е по-лошо от на останалите серии,защото по-високата мощност води и до по-голямо изкривяване.Смисълът на всичко това е, че вниманието на изпълнителя се съсредоточава само върху неговата част от музиката, а не се разсейва върху целия диапазон.При диджеите мощността и изолацията е нужна за да се избегне силният,но неточен звук от тонколоните на един стадион,например.Въпреки това,ниските не могат да се изолират добре,затова е приложен друг метод - просто слушалките са с много мощен бас.

За разлика от горните професионални слушалки,аудиофилските се стремят към най-добър звук от единия до другия край на диапазона.Именно затова те са най-добрите като цяло.Получава се едно цялостно и "прозрачно" възпроизвеждане,което въобще не може да се сравни със всички останали слушалки.Но,дори и тук звукът не е абсолютно равномерен.Това,обаче,е преднамерено.При някои модели(тези на Sennheiser и Beyerdynamic ) басът и високите са малко по-добри,затова тези слушалки са най-подходящи за джаз,техно,клубна музика,транс,рап и т.н., както и за гледане на филми и за игри.Моделите на Grado,от друга страна,акцентират на средните и високите.С тях най-добре се слушат вокални изпълнения,рок,метал(и всичко с китари),класическа музика,балади,соул,кънтри,поп,блус,фюжън и др.
Това не значи,че трябва да имаш всички видове слушалки.Разликата е много малка в сравнение с професионалните серии.Сами по себе си,всички тези слушалки са с перфектен звук.Ако обаче имаш Sennheiser-и и Grado под ръка, и вземеш да ги сравняваш,ще забележиш малката разлика в звученето.Всеки избира какъв тип звучене предпочита,но пак казвам,разликата е малка и вероятно хора,които не са слушали качествено възпроизвеждане преди,няма да я усетят докато не мине известно време.

vanko_sh
Регистриран: 03 авг 2004, 11:11

Мнение от vanko_sh » 08 сеп 2007, 15:55

Аз ползвам:Nokia Music Headset HS-20, AD-41 – Music at your fingertips!

stef_lazarova
Регистриран: 04 май 2005, 06:43

Мнение от stef_lazarova » 13 сеп 2007, 10:32

Imam vapros. Toku 6to si vzeh Samsung U 600. Moga li da teglia muzika napravo ot kompiutara i kakvo neobhodimo triabva da imam?
Predlojete mi i niakoi sait za mp3, za da teglia i 4rez GPRS.

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 13 сеп 2007, 13:25

Досега не съм имал телефон на Samsung и не съм абсолютно наясно как става трансфера при U600,но ще ти дам някои общи насоки.Пробвай така,ако не стане,ще измислим нещо.
1.Трябва ти USB кабел за синхронизация на телефона с компютър.Кабелът трябва да го има в комплекта на телефона.
2.Включваш единия край на кабела в телефона,а другия - в компютъра.
3.Поглеждаш монитора на компютъра.Скоро след като си включила кабела трябва да се покаже съобщение за намерен нов хардуер.Предполагам,че ще има бутон Options... или More... или нещо такова.Цъкваш там и трябва да избереш там,където пише Mass Storage Device.Така ще можеш да прехвърляш музика все едно,че твоят телефон е външен хард диск.Копираш песни и ги paste-ваш в папката на телефона.За съжаление,U600 поддържа доста ниска скорост на трансфер - 480kb/s което е 60KB/s.

Има и друг вариант: вадиш microSD картата памет от телефона и я слагаш в четец за карти и прехвърляш.Обаче това не ти го препоръчвам,защото е много вероятно да имаш проблеми с разчитането на файловете когато върнеш картата обратно в телефона.

Не знам такива сайтове за трансфер през GPRS.Това е едно доста неизгодно начинание и не ти го препоръчвам.Скоростта е много ниска, а цените са много високи.Няма смисъл.По-добре тегли песните през компютъра и после ги качвай на телефона.

Kiko_
Регистриран: 17 юли 2007, 10:47

Мнение от Kiko_ » 13 сеп 2007, 13:46

Ne mi se tarsqt slu6alki za BenQ-Siemens EL71 i za tova slu6am muzika prez visokogovoritelq.

HSDPA
Регистриран: 10 апр 2007, 16:58

Мнение от HSDPA » 13 сеп 2007, 21:49

Nokia N70 Music Edition + Nokia Music Pack 2: http://europe.nokia.com/link?cid=EDITORIAL_174065
;-)

konzolev
Регистриран: 27 май 2007, 18:45

Мнение от konzolev » 15 окт 2007, 03:32

m-r,esato ще ми помогнете ли да изградя качествена слушалкова система , за да чуя музиката, такава каквато е .

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 15 окт 2007, 13:22

Няма проблем.Само ми трябва известно количество информация - модел телефон,какъв тип музика слушате,къде се намирате(защото добри слушалки просто няма в България),искате ли усилвател,колко пари сте склонен да отделите за всичко.

Ако сте в България,единствения начин да си купите добри слушалки е да ги поръчате по Интернет.

dual909S
Регистриран: 22 юли 2004, 11:38

Мнение от dual909S » 15 окт 2007, 20:21

Не, никак не съм доволен от слушалки от типа С HPM-82, с гумените наушници. Отделен въпрос е че са неудобни-просто падат от ушите. Опитах на жака да включа истински слушалки... тих и безличен звук... Както съм казвал вече, имам w880 и Т650, и на двата звукът е прекалено тих и безличен. Опитах да кача в горно положение "плъзгачите" на еквилайзъра-нямаше промяна. Слушах радио преди години от Нокия 6610, също зле. Самсунги-и те слаби, безлична като качество музика. Единствено мр3-ката на V3 RAZR свиреше по-силно, но изкривяваше звука. За мен телефона, бил той и walkmann е устройство непригодно за слушане на добра музика. Слушам онлайн радиа от лаптопа със слушалки за 20 лв от типа Томпсън и съм "доволен" горе долу.

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

ами...като се замисля..

Мнение от doktor4e_to » 15 окт 2007, 21:09

май я слушам с ушите си..... :)

Отговори