Разочарование от вивател
Re: Разочарование от вивател
Значи да поясня аз таксата от 5 лв си я платих още при подаването на заявката за пренасяне на номера ми а тези въпросни 12.50 миги вземат като наказателна такса за това че не съм си пуснал молба с едномесечно предизвестие за прекратяване на договор (това не го знаеха дори служителите в бтк центъра и не е опоменато дори и в договора за преносимост на номерата м/у трите оператора) а относно тези 12 лева които ми искат от вивател допълнително за подмяна на дефектиралата карта проблема не е до 12-те лева а че картата ми дефектира през 7-8 месеца и то не по моя вина и да поясня че аз не съм от хората които постоянно си вадят картите отмобилните телефони имам си 3 тела на трите оператора
еми да, какво толкова разисквате всички - още от първия пост стана ясно, че това е наказателна такса за това, че не е дал едномесечно предизвестие за прекратяване на услугите. Аз като се обадих на 123 да ми прекратят картата и ми казаха, че ще я деактивират след 1 месец - на 10 май. И сега си я ползвам, докато ми я спрат. Явно се възползват от тази точка, за да вземат освен 5 лв, още по 12,50 от всеки, който иска да напусне мрежата им...
след като си закрия Вивател, само ще изчакам да ми изтече договора и на Глобул,м и го спирам и него. Mtel Extra Advanced ми е перфектен. Почти всички мои познати, заради които си бях взел Глобулската карта, вече са на Мтел, дори си прехвърлих картата от 15 на 5 лв - 100 мин, защото 500 вече ми бяха ужасно много, а сега и тях не ги изговарям...
А ти защо искаш точно на Глобул да минеш? Просто любопитство...
след като си закрия Вивател, само ще изчакам да ми изтече договора и на Глобул,м и го спирам и него. Mtel Extra Advanced ми е перфектен. Почти всички мои познати, заради които си бях взел Глобулската карта, вече са на Мтел, дори си прехвърлих картата от 15 на 5 лв - 100 мин, защото 500 вече ми бяха ужасно много, а сега и тях не ги изговарям...
А ти защо искаш точно на Глобул да минеш? Просто любопитство...
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Да,това предположих и аз от самото начало,но автора на темата така го представи сякаш Вивател го наказват заради това,че си пренася номера,а всъщност дори и просто да искаше да прекрати договора си без допълнителни есктри,пак дължи едномесечно предизвестие.
Та не схванах на какво се дължи разочарованието му...
А и ми е чудно на какъв абонамент е,че месечната му такса е 12,50?
Та не схванах на какво се дължи разочарованието му...
А и ми е чудно на какъв абонамент е,че месечната му такса е 12,50?
Нямах намерение да се включвам в дискусията, но високомерието ти ме накара. Не знам какво ти дава право да говориш така при условие, че човекът си има пълно основание да е недоволен. Още повече, че не е единственият ощетен от Вивател. Аз също си подадох молба за издаване на сертификат и в крайна сметка ми поискаха още 5 лв. допълнителна такса освен РЕДОВНАТА от 5 лв. Също си бях изплатил задълженията. Нито служителят в БТК центъра, нито пък опертаорите от 123 можаха да ми кажат причината за тези допълнителни 5 лв. Обаче служителят от БТК центъра ми каза, че на всички преди мен им искали допълнителни такси - я по 5, я по 10 лв. Все едно парите растат по дърветата! Не знам каква беше тази глупост за пицата в Сан Марко, но нека същият този пич, за когото 5/10/12.50 лв. са нищо, да дойде да плати тая измислена такса вместо нас... И още - ти искаше да се спомене дали някой бил цитирал членове от договора или нещо такова... Хм. Кой? Кой ли наистина? Вивател сякаш живеят ден за ден и не мислят, че трябва да печелят не само парите на своите клиенти, но и доверието им. Комуникацията с тях е трудна... много трудна. И често диалозите завършват без решението на проблема, който ги е породил.
Всичко казано досега обаче далеч не означава, че Вивател са най-лошият оператор. Много странно ми се стори, че като отидох в офиса на Глобул, ми казаха, че нямам право да се възползвам от намаленията им за мобилни апарати при подписване на срочен договор. Защо ли не се оценява фактът, че аз идвам от друг (конкурентен) оператор и дори би трябвало да получа бонус за това, а в замяна аз не се радвам и на правата на останалите нови абонати!!!
Всичко казано досега обаче далеч не означава, че Вивател са най-лошият оператор. Много странно ми се стори, че като отидох в офиса на Глобул, ми казаха, че нямам право да се възползвам от намаленията им за мобилни апарати при подписване на срочен договор. Защо ли не се оценява фактът, че аз идвам от друг (конкурентен) оператор и дори би трябвало да получа бонус за това, а в замяна аз не се радвам и на правата на останалите нови абонати!!!
По-вероятно е да е сред първите клиенти на оператора, защото аз също съм сред тях и имам две техни карти на договор, които след около година започнаха да губят обхват и да търсят отчаяно мрежа през 15 мин. Но ми ги смениха (безплатно) и от тогава не съм имал проблем с тях.
"А и ми е чудно на какъв абонамент е,че месечната му такса е 12,50?"
Може да е на Симпатия - месечната такса е 12.50 лв. без ДДС, т.е. 15.00 лв. с ДДС. Ама е странно да не си търсят ДДС-то... :-)
Може да е на Симпатия - месечната такса е 12.50 лв. без ДДС, т.е. 15.00 лв. с ДДС. Ама е странно да не си търсят ДДС-то... :-)
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
"Обаче служителят от БТК центъра ми каза, че на всички преди мен им искали допълнителни такси - я по 5, я по 10 лв."
Да,сигурно е така.Даже си го представих-слиза клиента от лъскавото БМВ и иска да пренесе номера си.Служителя го преценява на външен вид и решава т.нар. наказателна такса за него ще е 20 лв,защото е богат.
Влиза след него човечец с вехто шушляково яке и иска да пренесе номера си от тънката тарифа и служителя понеже вижда,че човечеца е беден,решава да е милостив и решава да му иска само 5 лв за наказание,че е решил да смени оператора.
Сега като се замисля,ако клиента е сирак дали от Вивател няма да му опростят наказателната такса и дали ще му поискат документ от общината за това?
Хайде малко по сериозно да си говорим.
Разбира се,че искам да ми кажете конкретното основание за тази такса,защото едва ли като си купувате кола например и ви поискат извънредни суми,не се интересувате защо е така,нали?
От всичко,което каза ме заинтригува само информацията за Глобул и непредлагането на субсидирани телефони за нови клиенти с пренесени номера.
Ако това е вярно е доста жалко и дано другите оператори не процедират по този начин!
Да,сигурно е така.Даже си го представих-слиза клиента от лъскавото БМВ и иска да пренесе номера си.Служителя го преценява на външен вид и решава т.нар. наказателна такса за него ще е 20 лв,защото е богат.
Влиза след него човечец с вехто шушляково яке и иска да пренесе номера си от тънката тарифа и служителя понеже вижда,че човечеца е беден,решава да е милостив и решава да му иска само 5 лв за наказание,че е решил да смени оператора.
Сега като се замисля,ако клиента е сирак дали от Вивател няма да му опростят наказателната такса и дали ще му поискат документ от общината за това?
Хайде малко по сериозно да си говорим.
Разбира се,че искам да ми кажете конкретното основание за тази такса,защото едва ли като си купувате кола например и ви поискат извънредни суми,не се интересувате защо е така,нали?
От всичко,което каза ме заинтригува само информацията за Глобул и непредлагането на субсидирани телефони за нови клиенти с пренесени номера.
Ако това е вярно е доста жалко и дано другите оператори не процедират по този начин!
Иди утре в БТК центъра на Гурко 4 и питай. Явно друга работа си нямаш освен да търсиш кой къде би могъл да излъже.
И стани ти самият малко по-сериозен, защото заради хора като теб, които изказват некомпетентни и лишени от смисъл мнения, форумът е заприличал на пейка с клюкарки.
А що се отнася до думите, свързани с Глобул, най-лесно е да провериш достоверността им на 123 или в най-близкия офис на оператора. Или при партньор на Глобул...
И стани ти самият малко по-сериозен, защото заради хора като теб, които изказват некомпетентни и лишени от смисъл мнения, форумът е заприличал на пейка с клюкарки.
А що се отнася до думите, свързани с Глобул, най-лесно е да провериш достоверността им на 123 или в най-близкия офис на оператора. Или при партньор на Глобул...
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Хайде, де... !?
Разбира се, че се подновява. Нали и аз съм абонат на Вива от година и 3 месеца - нищо не съм подновявал, а договора ми е едногодишен. Сега е просто безсрочен.
Същото беше и когато бях на Глобул едно време.
Същото беше и когато бях на Глобул едно време.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Това за дефектните карти е вярно.
Винаги съм защитавал и изтъквал плюсовете на Вивател, не защото имам лични пристрастия, а защото правя директен паралел между трите оператора, и те са за мен най-добрите.
Сега обаче казвам, че това наистина им е проблем. Аз съм абонат от година и 3 месеца и картата ми дефектира в края на март. Първо губеше по 5-6 пъти обхват на ден ей така за по 20-на секунди. Накрая на една сутрин изобщо не се закачи повече за оператора. Обадих се на 123 през предплатената, направиха протокол и ми пратиха нова с DHL. Тъй като това ми е първи случай беше безплатно, сега е ОК.
Преди 2 години на един познат SE му така даваше грешка в картата през 5 минути. Смениха му я.
Явно производителите (някакви датчани май бяха) са си оставили ръцете.
Сега обаче казвам, че това наистина им е проблем. Аз съм абонат от година и 3 месеца и картата ми дефектира в края на март. Първо губеше по 5-6 пъти обхват на ден ей така за по 20-на секунди. Накрая на една сутрин изобщо не се закачи повече за оператора. Обадих се на 123 през предплатената, направиха протокол и ми пратиха нова с DHL. Тъй като това ми е първи случай беше безплатно, сега е ОК.
Преди 2 години на един познат SE му така даваше грешка в картата през 5 минути. Смениха му я.
Явно производителите (някакви датчани май бяха) са си оставили ръцете.