Помощ с МТел (спешно)

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Помощ с МТел (спешно)

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 22 дек 2008, 07:32

Вчера закупих Блекбери Болд от магазин на МТел. Ден по-късно установих дефект на екрана - при най нежния допир, дори от ухото ми горната част на екрана се натиска и се появяват тъмни вълни, които след това бавно изчезват.

Проблема е, че при всякакви случаи, дори при ваденето на телефона от калъфката прилагам дори по-голям натиск от ухото си. Смятам, че много скоро екрана ще се скапе тотално.

Четох във форумите на Блекбери сайта и там пише, че е проблем с някои телефони, особено от първите партиди и в случай на такъв случай незабавно да се отиде в магазина, който ви е продал телефона да се замени.

Какво да правя? Мога ли да го сменя за друг апарат.

Купил съм го преди ден, обаче на гаранционната карта пише, че не покриват в случаи на неправилна употреба итн. Ако някой ден се скапе тотално екрана няма как да докажа, че не е така.

Видях на други колеги от фирмата и техните Болдове и установих, че поради факта, че е LCD с много пиксели екрана е склонен да показва леки вълнички при известно доста по-силно натискане, но моя определено си е зле сравнен с другите - в горната част на екрана се появяват едни вълни и картината там изчезва за да се появи бавно след няколко секунди (като, че ли слушалката е сложена неправилно и оказва настиск отвътре върху екрана)

pepe187
Регистриран: 13 дек 2008, 17:21

Re: Помощ с МТел (спешно)

Мнение от pepe187 » 22 дек 2008, 09:10

Веднага го връщаш. Не вярвам в М-тел да ти направят проблем и ще ти го сменят. Но не се съгласявай да го оставяш за ремонт,защото по закон до 3 дни имаш право да го върнеш. Ако ти откажат,свържи се със Защита на потребителите,но не мисля,че ще ти откажат.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 22 дек 2008, 17:27

Връщай го!
Телефона не ти е подарен.

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 23 дек 2008, 09:58

Съгласиха се да го подменят, но нямаха Болд на склад и ми казаха, че ще се обадят като има. Опитах се да им оставя апарата, но казаха да си го ползвам. Надявам се да няма проблеми. Вие как мислите? Да настоявам да им оставя телефона или да чакам да звъннат?

nasko10
Регистриран: 19 сеп 2004, 21:49

Мнение от nasko10 » 23 дек 2008, 10:17

направи се на клиент, който иска да си купу телефон. да видиш колко бързо ще ти намерат.

pepe187
Регистриран: 13 дек 2008, 17:21

Мнение от pepe187 » 23 дек 2008, 16:21

Абе,как нямат,бе. Дето вика човека,прати някой да си го купува,да видиш как ще намерят бързо. Нещо те въртят да знаеш. Остави им го там ,не го ползвай,че ще измислят нещо,че ти си го повредил.

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 23 дек 2008, 20:20

te ima sto hilqdi magazin seedno nemoje da dokarat ot nqkoi drug magazin 1 .... lujat za da te precakat ..

preview
Регистриран: 15 фев 2006, 20:18

Мнение от preview » 23 дек 2008, 21:53

в закона пише до 7 дни, ако бъркам ме поправете, почти 99% съм сигурен че е 7 дена. Каквото и да си купил трябва да ти го сменят, няма мърдане. Не съм очаквал че така работи примерно даден продукт, отивам в магазина и го сменям за друг или ми връщат парите ;)

bies
Регистриран: 08 авг 2006, 08:53

Мнение от bies » 24 дек 2008, 00:21

пич, съчувствам ти. гадно е.
Искай да говориш направо с шефа на магазина. Най-добре е да им върнеш телефона и да ти върнат парите, а пък ти какво ще си купиш след това си е твоя работа. Друг вариант е да им върнеш телефона и да чакаш отговор до 1-2 седмици за да ти го сменят или да ти върнат парите. Може да измислят нещо че си на договор или друго и не можеш да се откажеш и трябва да действаш по процедура за замяна, но може и да искаш замяна за друг модел. Това все пак не е сергия на пазара а голяма компания и те го знаят и не биха се излагали.
Успех.

Отговори