Как е възможно???

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Как е възможно???

Мнение от buttman » 04 яну 2009, 16:02

Хм. И какво ми дава този "могъщ" хардуер? Да не би ZN5 да не се бави из менюто.Видеото му хич го няма..Софтуер малко. Приличен звук,ама за какво ми е да слушам музика от телефон?
Данните за процесора в случая не са важни,понеже става въпрос за различни ОС.Какво ме топли 500 MHz процесор,след като реално не получавам нищо? Всеки може да набута бърз процесор, въпросът е за какво.Освен да изтощава бързо батерията.
И още нещо.Орева форума с тази твоя Моторола.
Аз в момента не съм с Нокиа,ако не си забелязал.Дори не съм и със Симбиан. Ползвал съм Е398 И l7. Казано простичко, зле се чувствах с тия телефони.Толкова недомислици няма при никоя друга марка.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 04 яну 2009, 16:22

Явно четеш през редовете ми.
Отговора на въпроса ти "Какво дава този могъщ хардуеър?" се намирa в предния ми пост. Пробвай да го намериш :)
Не съм оревал никои форум с ничия моторола, ти започна в тази тема първи да се опитваш по-заобиколния път отново да заплюеш Моторола като марка. Няма да стане обаче в моята смяна братле ;)
"Всеки може да набута бърз процесор". Ами защо тогава Нокиа не го прави, а губи пари от своя N96 a?
Защото те са Нокиа - те са боговете на телефоните и трябва да ги купуваш единствено и само заради марката, щото пише на логото Нокиа - lol :-D
Айде стига толкова със сарказма, че ще се помислиш нещо и ще оревеш този път ти форума, че хората плюят твоята "божествена марка", която е дала такова не-лошо, не-бъгаво, с уникално не-грозен дизайн отроче на мобилния свят като Симбиана :-D.
Сега се сетих, че трябва да запаля една свещичка в църквата на Нокиа - за живот и благоденствие на тази велика марка и не още по-великата ОС - Симбиан :-D

ripper_sgs69
Регистриран: 25 окт 2005, 21:29

Мнение от ripper_sgs69 » 04 яну 2009, 16:30

хахахахх станахте като малките деца "не това е по добро от другото а не онова".По вашата логика трябва да няма различни търговски марки най-добре.За да има някакво развитие е най-добре да има реална конкуренция, а шо се отнася до различните марки(фирми) всеки има право на избор да прецени кое му пасва най-добре.

PS Извинявам се че не се включих по темата но Capo69 вече е отговорил в 1 от постовете си

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 04 яну 2009, 16:30

Все още Symbian има най-голям дял на пазара. Почти 50%. Да не говорим, че преди извесно време беше още повече. Доскоро си беше доста добра ОС, но не се разви и на фона на прогреса в WM и появата на OS X, това се оказа пагубно.
А ''могъщия'' хардуер просто не е необходим на Nokia, затова не го слагат. И все пак ти си подбрал доста неизгодно за Nokia сравнение. Ако беше взел за пример n82 или 6220c разликата нямаше да е толкова очевадна.
И все пак не мога да отрека, че години съм бил заклет фен на Nokia, но напоследък съм ужасно разочарован от тях. Вярно е, че Symbian е уникално дървен, сравнен с останалите ОС, а бедната възможност за персонализация просто го закопава. Да не говорим за подигравката n96 и за липсата на капка метал в корпусите на ''водещите'' модели от n-серията, и т.н. и т.н. Не е само Symbian причината Nokia да изостава...
И все пак 5800 стана хит на доста места... Русия например.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 04 яну 2009, 16:50

Подкрепям 100% satman. В едно устройство е важен крайният резултат. Ако ще да има 100MHz процесор и 16MB РАМ, щом работи както трябва, не забива и е бързо, то то е успешно.
За Моторола имам само една дума - ПРОТИВНО. Нито един модел на тази марка не ме е привличал. Софтуерът им е отвратителен. Дизайнът им не струва.
Но, стоп с офтопика. Всяко следващо мнение извън темата ще бъде изтрито.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 04 яну 2009, 17:02

"Всеки може да набута бърз процесор". Ами защо тогава Нокиа не го прави, а губи пари от своя N96 a?"
Отговорът е очевиден.Защото не е нужен.Кой модел на Моторола се доближава примерно до N82
или до Innov8 с по-бавните им процесори?
Хубаво е да защитаваш Моторола, обаче ми е интересно каква друга марка си ползвал.Нещо ме съмнява,че черпиш информация за другите от форумите.Видях,че ти харесва Avril lavigne.Става за употреба сутрин с баничка.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 04 яну 2009, 17:26

Крайният резултат - то се вижда какъв е крайния резултат - Нокиа :) За работата както трябва няма да коментирам, защото - да не съм имал Нокиа телефон и засега се очертава и да нямам :) Но съм ползвал такива за ограничен период - оставал съм с лоши впчеатление - също както satman-a от Моторола. Това е :)
А по въпроса с Avril Lavigne - това вече се нарича абсолютен оффтопик :)))
Мисля, че ще е справедливо и двете мнения да бъдат изтрити :)

Boixos Nois
Регистриран: 30 яну 2006, 21:00

Мнение от Boixos Nois » 04 яну 2009, 17:39

Ти не си добре мой човек! :)))))

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 04 яну 2009, 17:48

Според мен Симбиан в този си вид е доста ограничена ОС и затова не и е необходим по-добър хардуер: но пък следствие от това е, че е невъзможно да се сложи по-добра ОС..
Новите версии (говорим за третото поколение смартфони на фините) общо взето не се различават от предходните, фиксват бъгове и добавят някоя и друга измишльотина, която без проблеми после тръгва и на по-старите версии като ъпдейтнеш софта..
Реално Симбиан не е мръднал и на йота откакто изкараха третото си поколение смартове..

Винаги ми е било адски чудно как някой може да каже, че менюто на Мото (а и WM) е неитуитивно, а това на Нокиа (S60) e удобно..- при мен е точно обратното! Като си взема S60 и всеки път се чувствам като вегетарианец пред парче месо, а когато хвана Мото за 15 мин. си правя всички настройки..

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 04 яну 2009, 18:49

Много на офтопик отидохте...

Нека видим какво ще покаже пичът като доказателства и посел да караме по темата...

Отговори