Пазаруване по Интернет
Пазаруване по Интернет
Здравейте, искам да попитам нещо. Ще купувам нов тел. и се спрях на Нокия 5320. Ходих по магазините и видях, че цената му е около 400 лева. Тук обаче е 330 лв. Казаха ми, че това е така защото телефоните били китайски и без гаранция (в М Свят ми го съобщиха). Дали е истина? Някой купувал ли е телефон от този сайт ?
Re: Пазаруване по Интернет
Най-сигурния начин - виждаш адреса на фирмата от която ще купуваш тук и отиваш да си го купиш на място. Аз така направих с един телефон и съм доволен. По този начин може да си провериш телефона преди да дадеш парите, т.е да си сложиш главата в торбата.
Така и ще направя. Впрочем от коя фирма си си купил тел-а?
Китаиски телефони се продават и в М Свят и в др. известни магазини.
Samsung Galaxy S22 ULTRA
Мсвят са един от най-големите измамници и фирма която не признава гаранции и прави щмекери за каквото се сетиш.Пробвай да напишеш в Гугъл само името и ще намериш десетки измамени хора от тях.Аз лично прознавам няколко.Единствено от първо място по некоректност ги измества Хенди.
Иначе разликата между телефоните в онлайн магазините и Германос, 2Бе и тн вериги е,че по-скъпите са внесени официално в БГ и при проблем на 100% може да си сигурен,че ще бъде отстранен или заменен както е записано в закона.
По интернет магазините и повечето,които не са части от някоя голяма верига ниската цена е защото са внесени от куфарни търговци и гаранцията не се покрива официално от Нокия България.Тоест всичко зависи от сервиза на конкретната фирма.
Общо взето ако не те бърка да дадеш 550-600лв за телефон,който може да се намери и за 400лв - прав ти път взимай от БГ обирджиите.Ако те притеснява разликата вземи от някоя доказана с времето фирма- аз лично имам добри впечатления от О-Конект.
Иначе разликата между телефоните в онлайн магазините и Германос, 2Бе и тн вериги е,че по-скъпите са внесени официално в БГ и при проблем на 100% може да си сигурен,че ще бъде отстранен или заменен както е записано в закона.
По интернет магазините и повечето,които не са части от някоя голяма верига ниската цена е защото са внесени от куфарни търговци и гаранцията не се покрива официално от Нокия България.Тоест всичко зависи от сервиза на конкретната фирма.
Общо взето ако не те бърка да дадеш 550-600лв за телефон,който може да се намери и за 400лв - прав ти път взимай от БГ обирджиите.Ако те притеснява разликата вземи от някоя доказана с времето фирма- аз лично имам добри впечатления от О-Конект.
Както по - горе ме посъветваха ще отида на място. Наистина са обирджии защото последният ми тел беше от М Свят и беше Made by Nokia, не Финланд. Също така по - ниската цена може да се дължи на това, че не продават тел-а със всичко в комплекта. Една флаш карта по - малко и ето ти 30 лева разлика.
Купих на брат ми HTC S310 за 170 лв от бест.бг . При положение, че едни други ме мотаха 1 седмица - BENNOFON. Обаждам им се веднъж - имали телефона на тази цена, която са обявили в сайта. На следващия ден ми се обаждат - струвал с 10 % повече от обявената цена в сайта, защото била нова доставка (егати новата доставка на телефон от 2006 година), но и до ден днешен не са си променили цената в сайта - пълни мошеници. Накрая реших да прежаля тези 20 лв и им се обадих същият ден да ми запазят един - оказало, че нямало нова доставка и телефона го нямало въобще :-D.
СпортМобил - тея пък са толкова зле, че няма накъде повече. За същият телефон им се обаждам:
- Имате ли го.
- Имаме го - може да го доставим до 2 часа в магазина ни.
- Искам да дойда и да го взема днес - запазете ми една бройка
- ОК , но трябва да дойдете да оставите капаро и ще ви се обадим като пристигне.
- Добре нали го имате - защо да идвам да оставям капаро и после да се разкарвам пак - направо го поръчайте до 2 часа съм при вас и го плащам кеш и си стискаме ръцете.
- Не може така - първо трябва да дойдете да платите една сума и да чакате да ви се обадим...или си го поръчайте от сайта и пак чакайте няколко дни за доставката до вас.
- Не мерси - приятен ден :)
Извод: Внимавай, че е пълно с мошеници на дребно.
СпортМобил - тея пък са толкова зле, че няма накъде повече. За същият телефон им се обаждам:
- Имате ли го.
- Имаме го - може да го доставим до 2 часа в магазина ни.
- Искам да дойда и да го взема днес - запазете ми една бройка
- ОК , но трябва да дойдете да оставите капаро и ще ви се обадим като пристигне.
- Добре нали го имате - защо да идвам да оставям капаро и после да се разкарвам пак - направо го поръчайте до 2 часа съм при вас и го плащам кеш и си стискаме ръцете.
- Не може така - първо трябва да дойдете да платите една сума и да чакате да ви се обадим...или си го поръчайте от сайта и пак чакайте няколко дни за доставката до вас.
- Не мерси - приятен ден :)
Извод: Внимавай, че е пълно с мошеници на дребно.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Здравейте,
Ако поръчате мобилен телефон през нашия интернет магазин имате възможност да го върнете в 7 дневен срок съгласно Закона за защита на потребителите. Китайски телефони могат да се продават навсякъде,дори и в големите магазини, но ние се стремим да ограничим продажбата на реплики в нашия сайт. Моля все пак ако някой е попаднал на менте телефон от Mobile Shop да сигнализира за това на [email protected].
Благодаря и весело посрещане на новата година.
Поздрави,
Мишо
Ако поръчате мобилен телефон през нашия интернет магазин имате възможност да го върнете в 7 дневен срок съгласно Закона за защита на потребителите. Китайски телефони могат да се продават навсякъде,дори и в големите магазини, но ние се стремим да ограничим продажбата на реплики в нашия сайт. Моля все пак ако някой е попаднал на менте телефон от Mobile Shop да сигнализира за това на [email protected].
Благодаря и весело посрещане на новата година.
Поздрави,
Мишо
А как мога да позная репликите? Има ли друг начин освен да се види производителя зад батерията?
Да ви кажа поръчах си от Комтрейд 98 чрез сайта им и всичко беше ОК, дори ми посочиха цена с куриерските услуги. В кутията имаше гаранция и всичко както е обявено при покупката. Обадиха ми се на другия ден след поръчката да потвърдя и два дни по-късно телефона беше при мен.