Какъв да бъде избора на GSM,при покупка-Nokia 5800 ili N85
Re: Какъв да бъде избора на GSM,при покупка-Nokia 5800 ili N85
Някой новодошли изведнъж много взеха да разбират! Хайде кажете "великите" предимства на 5800?!
Как ми се ще да ги банна тези нуубчета.. Купили са си един некадърен пластмасов телефон и веднага започват да го защитават със щит и меч.
Истина е, че бъдещето е в сензорните дисплеи. Но ако бъдещето е в този резистивен, ужасен и противен екран на 5800 и некадърния S60 Touch, то по-добре да си живея в миналото.
А, честно, силно се дразня, когато човек с 5-6 мнения започне да спори с човек, наложил се тук. Разликата е, че аз нямам нито N85, нито тубата, и се опитвам да дам обективно мнение. А вие защитавате обречената си покупка. Били сме комплексари? Защо? Защото не можем да си позволим телефон за 450лв? Ха-ха-ха.
Истина е, че бъдещето е в сензорните дисплеи. Но ако бъдещето е в този резистивен, ужасен и противен екран на 5800 и некадърния S60 Touch, то по-добре да си живея в миналото.
А, честно, силно се дразня, когато човек с 5-6 мнения започне да спори с човек, наложил се тук. Разликата е, че аз нямам нито N85, нито тубата, и се опитвам да дам обективно мнение. А вие защитавате обречената си покупка. Били сме комплексари? Защо? Защото не можем да си позволим телефон за 450лв? Ха-ха-ха.
Мойто решение е 5800!!! Първото което ще ти каза, че телефона нее лош (на мен мн ме кефи визията и тъча) НОКИЯ от сега на там ще прават подобрение на този софт защото и н97 и н серията което ще излезе след него щее работи на тази о.с. Зависи кво искаш да си вземеш ако искаш нещо здраво което ще ти кара вземиси е71 :) И второто което ще ти кажа че нищо вечно няма :)
Защо ли се възмущавам изобщо... Нокиа пускат посредствен телефон със сензорен дисплей и фанатиците веднага са впечатлени, въпреки че не струва. Просто защото е Nokia.
Ето, Cookie е много по-добро предложение. Но...
Ето, Cookie е много по-добро предложение. Но...
-
- Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03
Мнение на мястото си!Браво deezel точно така е.Да не се отклоняваме от темата аз бих препоръчал N85.Впечетленията ми от 5800 не са никак добри.За мен този телефон е поредната излагация на Nokia.Планът им беше да изкарат телефон от средният клас с touch screen и операционна система и всичко това на разумна цена.За мен телефонът не е успешен дори и като замисъл.Symbian е морално остаряла ОС от която не може да се очаква нищо съществено.Трябва много да се работи по нея,а всичко това е свързано със средства не случайно Nokia ще теглят заем за развитието на своята ОС.Само времето ще покаже какво ще бъде то.
-
- Регистриран: 23 авг 2006, 23:39
дизелчо,този омразен за теб телефон има повече плюсове за мен,отколкото американското ти дърво за тройно повече пари и мога да кажа че превъзхожда всички апарати от тази марка като цяло, не като отделни компоненти щото камерата му не е добра за снимки,НО по добра от на твоята джаджа Айфон!
Може да е евтин модел но аз по добър апарат не съм видял до сега нито по звук нито по дисплей от конкретната марка (изключвам снимките) Като излезе Н97 тогава вече ще има по добра нокия, а ако не знаете основното нещо в един апарат това е ДИСПЛЕЯ.. затова не е редно да се сравнява с което и да е дисплейче с малка резолюция, още повече с Н85
***HTC ToUCh PrO*** - защо сравняваш апарат от 500 лв с двойно или тройно по скъпи апарати.. опитай да намериш конкуренция в този ценови диапазон!
Може да е евтин модел но аз по добър апарат не съм видял до сега нито по звук нито по дисплей от конкретната марка (изключвам снимките) Като излезе Н97 тогава вече ще има по добра нокия, а ако не знаете основното нещо в един апарат това е ДИСПЛЕЯ.. затова не е редно да се сравнява с което и да е дисплейче с малка резолюция, още повече с Н85
***HTC ToUCh PrO*** - защо сравняваш апарат от 500 лв с двойно или тройно по скъпи апарати.. опитай да намериш конкуренция в този ценови диапазон!
Браво ;) power®spa споделям твоито мение :)
-
- Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03
Да така е,но не трябва и да забравяме,че като всеки телефон 5800 си има своите недостатъци.Проблема е,че в случая те са повече,но както и да е.Всеки си има мнение по въпроса и го защитава.Всеки телефон според нуждите на даден потребител.
И двата телефона си имат предимства и недостатъци, макар да им се припокрива голама част от хардуера.
5800 би паснал на човек, които не може или не иска да отдели много пари за телефон, който да е на добро технологично ниво.
Моделчето предлага много добър звук през говоротилите и сравнително добър дисплей.
За версията на Symbian няма да говоря в детайли, но в момента има по-малко софтуер за 5800.
Камерата е посредствена в Tube, на светло е що годе добре, но в тъмни помещения е ужасно зле, забелязва се много голям шум при снимане.
Цената е доста апетитна и си заслужава.
Телефона е много добре балнсирано all-in-one устройство. Ако сте привърженици на джойстици и бутони това е вашият избор.
Оствам леко резервиран към дисплея му освен, че е по-малък и с по-малка резолюция се използва OLED технологията, която все още има малък живот. За сметка на това цветовете са много по ярки и контрастни.
Макар да не претендира да е камерефон N85 прави добри снимки на светло, на тъмно се справя по-добре от 5800.
Това са в общи линии впечатленията ми от устройствата.
5800 би паснал на човек, които не може или не иска да отдели много пари за телефон, който да е на добро технологично ниво.
Моделчето предлага много добър звук през говоротилите и сравнително добър дисплей.
За версията на Symbian няма да говоря в детайли, но в момента има по-малко софтуер за 5800.
Камерата е посредствена в Tube, на светло е що годе добре, но в тъмни помещения е ужасно зле, забелязва се много голям шум при снимане.
Цената е доста апетитна и си заслужава.
Телефона е много добре балнсирано all-in-one устройство. Ако сте привърженици на джойстици и бутони това е вашият избор.
Оствам леко резервиран към дисплея му освен, че е по-малък и с по-малка резолюция се използва OLED технологията, която все още има малък живот. За сметка на това цветовете са много по ярки и контрастни.
Макар да не претендира да е камерефон N85 прави добри снимки на светло, на тъмно се справя по-добре от 5800.
Това са в общи линии впечатленията ми от устройствата.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Няма да крия, че аз ЛИЧНО не харесвам iPhone. На МЕН би ми бил напълно безполезен и определено не ми допада, макар и да го уважам по много причини, въобще не е моето устройство и доста трудно бих го препоръчал на някого, поради собствените ми съображения.
Но да твърдите, че 5800 е по-добро предложение от iPhone е толкова абсурдно и смешно, че чак е неадекватно. Един от недостатъците на iPhone за МЕН е неспособната камера, но тази на 5800 е не по-малко некадърна. Нито един от двата телефона не е способен да замени камера, ако тя не е подръка. Предимство на 5800 е качественият звук, което обаче не важи пред iPhone. Недостатък на iPhone е липсата на слот за карта, но 5800 пък няма вградена памет. Ала безспорните плюсове като по-големият дисплей, това, че е капацитивен, невероятната поддръжка от AppStore... iPhone е класа над 5800 и сравнение въобще не може да става.
Както казах за мен 5800 е абсолютно недоразумение в развитието на този бизнес. Той е една крачка назад, която много хора подкрепиха или защото са радикални слепи фенове, или защото нямат финансови възможности за нещо по-добро. N85 е доста по-добро предложение, макар че аз не бих взел нито единия от двата.
P.S. Интересно ми е кои мои твърдения не са верни...
Но да твърдите, че 5800 е по-добро предложение от iPhone е толкова абсурдно и смешно, че чак е неадекватно. Един от недостатъците на iPhone за МЕН е неспособната камера, но тази на 5800 е не по-малко некадърна. Нито един от двата телефона не е способен да замени камера, ако тя не е подръка. Предимство на 5800 е качественият звук, което обаче не важи пред iPhone. Недостатък на iPhone е липсата на слот за карта, но 5800 пък няма вградена памет. Ала безспорните плюсове като по-големият дисплей, това, че е капацитивен, невероятната поддръжка от AppStore... iPhone е класа над 5800 и сравнение въобще не може да става.
Както казах за мен 5800 е абсолютно недоразумение в развитието на този бизнес. Той е една крачка назад, която много хора подкрепиха или защото са радикални слепи фенове, или защото нямат финансови възможности за нещо по-добро. N85 е доста по-добро предложение, макар че аз не бих взел нито единия от двата.
P.S. Интересно ми е кои мои твърдения не са верни...