Какъв да бъде избора на GSM,при покупка-Nokia 5800 ili N85
Re: Какъв да бъде избора на GSM,при покупка-Nokia 5800 ili N85
Бях се зарекъл да не пиша вече във форума, но ще споделя на новите хора ако има такива, че тука е пълно с хора, които за да защитят техните телефони оплюват всичко друго и по този начин са в вреда на хората които искат да научат нещо ново.. когато един телефон г-да не ви харесва тук не е мястото да го критикувате, защото по този начин комплексите няма как да си ги избиете а ставате СМЕШНИЦИ в очите на разбиращите... Наистина форума от такива като вас не струва, а за тези които не могат да си го позволят или не са го виждали поне да не пишат каквото и да е мнение за него...вместо да помагате на незнаещите вие сте в тяхна вреда.. в момента виждам куп глупави и неадекватни мнения, жалко за вас :-)
Дизел - ти като модератор каква ти е работа - да има спор в темата или да се научи нещо ново от всичко това?
Дизел - ти като модератор каква ти е работа - да има спор в темата или да се научи нещо ново от всичко това?
Не бих казал,че 5800 е лош телефон,нищо не му липсва, и би свършил много добра работа,в всяка една функция,и всичко в него е достатъчно добро,особено след като обновяват софтуера му,и премахват бъговете му,и мисля,че цената му скоро ще падне под 300лв с Sim karta,ако някои знае по точно за цената му каква ще е в близките месеци до лятото,може да пише
Виж сега "sonitoni" - в тоя форум ти компетентно мнение няма да получиш, тук целта е да се спори и тотално да се обърка човека задаващ какъвто и да е въпрос... съвета ми е да отидеш в друг форум и да ти отговорят хора, които не робуват на закупеното от тях и пишат обективно .. нали виждаш че отделни екземпляри си пишат в стил анти5800 - от такива хора според тебе можеш ли да научиш нещо? Съветвам те да се обърнеш на лична на ЕДИНСТВЕНИЯ запознат с телефоните "ЧО" - човека е най-компетентния тук, а както виждам и в много други форуми, аз умишлено ще се въздържа сега за мнение, въпреки че го имам телефона и ти желая успешна покупка :-)
Хаха :) това ми харесва. Този форум е като латински сериал - тъпче се на едно място и всеки реве и плюе.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Ами да, както казах проблемът идва оттам, че никой не иска да си признае, че се е прецакал с 5800. Някои не го правят, защото са слепи фенове, които реално нямат мнение, а други не го правят, защото нямат пари за нещо повече и се опитват да изкарат това, което могат да си позволят, най-доброто. Все пак е нормално всеки да има различни финансови възможности в различни периоди от живота си и това въобще не е срамно, нито е причина някои да се опитват да създават погрешно добри впечатления за тотално отчайващи телефони. Именно затова има различни класове устройства.
Аз самия бях твърдо решен да си взема 5800 като втори телефон, вместо mp3 плейър, защото ми се струваше много изгоден за тея пари. Ама като го поразцъках, като прегледах снимки, като попрочетох ревюта и коментари, се отказах. Оказа се много по-зле, отколкото бях допускал.
Но все пак почти всеки знае, че Nokia го ''жертваха'' в името на N97, за да подготвят почвата за развитие. Вместо това, добре подкрепиха OmniaHD :) А и почти всеки знае, че Nokia нямат по-добро устройство от N82.
Аз самия бях твърдо решен да си взема 5800 като втори телефон, вместо mp3 плейър, защото ми се струваше много изгоден за тея пари. Ама като го поразцъках, като прегледах снимки, като попрочетох ревюта и коментари, се отказах. Оказа се много по-зле, отколкото бях допускал.
Но все пак почти всеки знае, че Nokia го ''жертваха'' в името на N97, за да подготвят почвата за развитие. Вместо това, добре подкрепиха OmniaHD :) А и почти всеки знае, че Nokia нямат по-добро устройство от N82.
За цената си 5800 е най-добрия избор за телефон с функции на PDA. Имам пари да си купя колкото си ща такива играчки, но си взех 5800 заради големия дисплей с висока резолюция, страхотния звук с добри слушалки и добрата цена за всичко това. Имам и Nokia N82 камерата му е страхотна, като за телефон. Nokia N82 е бърз и функционален, но дисплея му е несравнимо по-малък и с ниска резолюция спрямо този на 5800. Звука на 5800 също е много по-добър от на N82 . Който държи на камера N82 e фаворит за сега при Nokia. Но който държи да ползва интернет през WiFi , да гледа видео и да слуша музика - 5800 води класацията при Nokia. Камерата на 5800 е пълен боклук. Това му е големия минус. Всичко друго на 5800 води класацията при Nokia – дисплей, звук, радио, батерия.
В тая тема видях две смислени мнения само..Погледни какво ти препоръчват хората и не се занимавай с глупости, а си вземи една N82.
Като не си виждал телефона г-н Селчо защо пишеш като луд цели романи. Сега чети какво ще ти кажа за въпросния 5800 и N82, първия го имам, втория достатъчно съм си играл и гледал снимките му в затворено помещение за да установя че не е за мен и не снима като кодака ми за 200 лв.
1.Единственото предимство на N82 e камера с по добри снимки, но по лошо видео на тъмно, поради липса на осветление защото няма лед светлина.
2.Nokia 5800 има много по добър дисплей като контрастност и яркост, значително по голям.. пример: една и съща снимка ги гледам едновременно, и не стига че е по ярка и контрастна, ами на N82 дори бледнее, а е по лошо и от на N95 8gb, и изобщо не ми говори за дисплей защото всички се правите на смешници, а пък да не говорим и за резолюцията... леле не ми стига времето за обяснение колко по качествено е с двойно повече пиксели на екрана
3.Звука е много по-силен и чист от на N82, това може да го видите в
4. WiFi-то е несравнимо с досегашните ОС9,2, защото за да си провериш пощата със стария ми Е51 ти е нужно почти минута, тук работата става за секунди, отделно е много по-бързо влизането в сайтове и тяхното разглеждане
5.ОС9,2 е морално остаряла и бъдещето както знаете е на тъч скрийна, развитието на ОС е на страната на 9.4, може да се убедите че Нокия вече прави всичите си телефони с новия симбиан!
6.Ако сте пипали телефона и знаете как да боравите с него, то тогава ще ви стане ясно че е най-бързото им устройство до момента, което до голяма степен се дължи и на тъча.
И вместо да се правите на големи разбирачи, мястото ви е по форуми за АНТИКВАРИ, не за съвременни технологии :-)))))
1.Единственото предимство на N82 e камера с по добри снимки, но по лошо видео на тъмно, поради липса на осветление защото няма лед светлина.
2.Nokia 5800 има много по добър дисплей като контрастност и яркост, значително по голям.. пример: една и съща снимка ги гледам едновременно, и не стига че е по ярка и контрастна, ами на N82 дори бледнее, а е по лошо и от на N95 8gb, и изобщо не ми говори за дисплей защото всички се правите на смешници, а пък да не говорим и за резолюцията... леле не ми стига времето за обяснение колко по качествено е с двойно повече пиксели на екрана
3.Звука е много по-силен и чист от на N82, това може да го видите в
4. WiFi-то е несравнимо с досегашните ОС9,2, защото за да си провериш пощата със стария ми Е51 ти е нужно почти минута, тук работата става за секунди, отделно е много по-бързо влизането в сайтове и тяхното разглеждане
5.ОС9,2 е морално остаряла и бъдещето както знаете е на тъч скрийна, развитието на ОС е на страната на 9.4, може да се убедите че Нокия вече прави всичите си телефони с новия симбиан!
6.Ако сте пипали телефона и знаете как да боравите с него, то тогава ще ви стане ясно че е най-бързото им устройство до момента, което до голяма степен се дължи и на тъча.
И вместо да се правите на големи разбирачи, мястото ви е по форуми за АНТИКВАРИ, не за съвременни технологии :-)))))
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
"Селчо'' може да викаш на баща си. И когато казваш на някой така във форум постигаш обратния ефект - в случая доказваш, че именно ти си ''Селчо'' :) Все пак има някои норми на поведение, които на село не са ти познати.
Въпреки че нямам 5800, съм убеден, че когато бях решил да си го купувам, съм насъбрал доста повече впечатления дори от теб.
Самият факт, че сравняваш 5800 с N95 и N82 говори колко си неграмотен, що се отнася до мобилни устройства. Няма как да сравняваш едно жалко елементарно некадърно устройство, пуснато на пазара само за да не падне още по-главоломно пазарния дял на Nokia, с един от най-продаваните телефони на всички времена (N95) или с един от най-добрите телефони на Nokia въобще (N82).
Доста абсурдно и смешно е да твърдиш, че телефон, за който на целия свят е известно, че е боклук и е пуснат на пазара само и единствено, за да отъпче пътеката пред N97, си заслужава да бъде купен. Явно ти не си бил достатъчно далновиден и си дал своя Donation към Nokia в полза на N97.
Но това, че си се прецакал, не е причина да прецакваш и други хора нали? :) Запази поне малко чест и не пиши такива абсурдни глупости. Тая грешка на технологичната природа е тотално неизползваема.
За българите ''гроздето е кисело'' се оказва някаква екзистенциална есенция, която прилагат за абсолютно всичко...
Въпреки че нямам 5800, съм убеден, че когато бях решил да си го купувам, съм насъбрал доста повече впечатления дори от теб.
Самият факт, че сравняваш 5800 с N95 и N82 говори колко си неграмотен, що се отнася до мобилни устройства. Няма как да сравняваш едно жалко елементарно некадърно устройство, пуснато на пазара само за да не падне още по-главоломно пазарния дял на Nokia, с един от най-продаваните телефони на всички времена (N95) или с един от най-добрите телефони на Nokia въобще (N82).
Доста абсурдно и смешно е да твърдиш, че телефон, за който на целия свят е известно, че е боклук и е пуснат на пазара само и единствено, за да отъпче пътеката пред N97, си заслужава да бъде купен. Явно ти не си бил достатъчно далновиден и си дал своя Donation към Nokia в полза на N97.
Но това, че си се прецакал, не е причина да прецакваш и други хора нали? :) Запази поне малко чест и не пиши такива абсурдни глупости. Тая грешка на технологичната природа е тотално неизползваема.
За българите ''гроздето е кисело'' се оказва някаква екзистенциална есенция, която прилагат за абсолютно всичко...
Аз лично също не харесвам 5800 , но ако трябва да направя избор между него и N85 , определено бих избрал Тубата . Основно заради дисплея , първо е по-голям с по-висока резолюция и второ е тъч . Това ще ми даде много по-удобен браузинг , много по-лесно да драсна някое мнение във форум или да напиша меил с виртуалната клавиатура , при GPS навигацията екрана ще е от полза , при пускане на някое филмче ...
А като устройство от музикалната гама , слабичката камера е разбираема.
Не можах точно да разбера доводите , защо 5800 е пълен боклук (в смисъл освен с камера , с какво друго изостава от останалита нокии)? Определено не блести с нищо и не води мобилната индустрия към прогрес , може би дори точно обратното . Но в крайна сметка защо това да интересува един евентуален собственик .
Някак си за мен телефоните с цифрови клавиатури са си леко отживелица , както и qvga екренчетата .
А като устройство от музикалната гама , слабичката камера е разбираема.
Не можах точно да разбера доводите , защо 5800 е пълен боклук (в смисъл освен с камера , с какво друго изостава от останалита нокии)? Определено не блести с нищо и не води мобилната индустрия към прогрес , може би дори точно обратното . Но в крайна сметка защо това да интересува един евентуален собственик .
Някак си за мен телефоните с цифрови клавиатури са си леко отживелица , както и qvga екренчетата .