Какъв да бъде избора на GSM,при покупка-Nokia 5800 ili N85

Naiden_NS
Регистриран: 22 сеп 2006, 10:22

Re: Какъв да бъде избора на GSM,при покупка-Nokia 5800 ili N85

Мнение от Naiden_NS » 23 фев 2009, 12:50

jamesjames стига си плюл по 5800! Телефона е супер за 500 лева! Ставаш нагъл и дразниш много! Това твое мнение обижда хората, които имат И ТАКЪВ телефон така, че си мери приказките...

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 23 фев 2009, 14:15

Напълно подкрепям мнението ти. От доста време повтарям, че явно заслепените фенове, които отказват да приемат, че са се прецакали с 500лв.-1000лв. за НЕработеща S60 джаджа приемат нещата твъде лично. Тези хора изглежда не обръщат внимание на дискутираните неща тук.

Може да вземат пример от мен (съжалявам, че звучи нескромно, нямам за цел да се изтъквам).
Аз сменям доста често мобилните си телефони, защото ми омръзват бързо, а и имам възможност (НЕ СЪМ Рокфелер, на мен това ми е хобито и сам си изкарвам парите и решавам как да ги похарча). Аз лично не харесвам Тубата заради ограниченията на операционната система и хардуера, но това не означава, че няма да си я взема и тествам по-обстойно отколкото в магазина ми (вече имам подробни лични впечатления, но си е друго да бръкнеш в системните файлове и да си поровиш на воля, инсталирайки всякакви безсмислени приложения.:)).. Това ще стане края на годината, като я пооправят малко, че сега си е...ми "дърво" е най-подходящата дума. Ще го взема защото е евтин и балансиран модел - НО НЕ СИ ПРАВЯ ИЛЮЗИИ, че е най-доброто, даже съм доста далече от тази мисъл. Че е пълен боклук определено не е така. Но не е нещо кой знае какво, наистина е по-подходящ за втори модел в качеството на аудио/видео плейър. Общо взето тийнейджърски телефон.

N85 пък е с толкова отчайваща сглобка и материали (айде да не почвам пак за операционната с-ма), само един дисплей не стига да отмие грозните впеатления от всичките му недостатъци..

..И пак да повторя (към автора на темата): вземи си N82 и не си купувай нито един от двата посочени от теб модела - няма да сбъркаш...

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 23 фев 2009, 14:30

Naiden_NS - Няма смисъл да четеш глупостите на jamesjames, той няма да ти изкара никакви доводи за написаното от него нито ще се аргументира, защото той не разбира от тази сфера, важното е да има плюене и дразги като в латиносериал.. аз от колко време се занимавам с телефони, този ми е 17-ти поред, някъв си с его на разбирач ще говори простотии на хората... ей от такива келеши форумите се развалят!

asenna5 - виж Асене, тези в магазините дето ги продавате са с стария софтуер, новия 20,0,012 е тотално различен, дори вече няма толкова много шум в снимката, пробвай на приятел и се убеди сам
Лошо е когато от разни неграмотни хора се оплюва нещо което те никога не са виждали, а други са любители на музейни експонати и го сравняват с Н85 и Н82.. не казвам че са лоши, но освен с камера на единия аз нищо хубаво не виждам в тези модели демоде... човек постоянно не снима, но постоянно трябва да гледа в миниатюрните им дисплейчета... представям си филм, това ще да е мазохизъм.. то моя 3,2 инча вече ми се вижда малък :-)

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 23 фев 2009, 15:11

Доводи ще ти изкарам веднага, тъкмо да послужат и на board. Не оставям мненията си неаргументирани. Най-лесно ще разберете, че думите ми са самата истина, като отворите темата за 5800. То не бяха оплаквания от микрофона, от слушалката, от звука. Прочетете 2-3 мнения на A4i или krasi93 например. Има доста недоволни от телефона хора.
А специално към board, няма спор, че 5800 е по-удобен за браузване с големия си дисплей, но не мислиш ли, че ако това е причината някой да иска да си купи телефон, няма да си вземе iPhone 2G/3G 8GB, или пък Omnia например? Дори втора ръка ще са класи над 5800, ако говорим за качество.
Просто първото устройство на Nokia в тази сфера има за цел да опипа обстановката. Хардуера е ужасен, софтуера е недоразвит и бъгав, изработката е под всякаква критика... А аз определено не съм на мнение, че най-големия аутсайдер при сензорните дисплеи е по-добър от някои от най-добрите нечувствителни телефони на пазара (като N82).
Аз нямам за цел да дразня никой. Телефонът наистина не е лош за 480лв. Но не може да се сравнява по никакъв начин с доста утвърдените и популярни устройства. Нито се опитвам да обиждам, когото и да е. Просто е абсурдно някой да твърди, че 5800 е, едва ли не, най-добрият на пазара, просто защото няма пари (или не му се дават) за нещо по-добро.

P.S. SX_1000 според мен хората, които развалят форума, са тези, които си правят по 5-6 регистрации, от които да защитават своята теза, просто понеже не се намира кой друг да го направи. Интересно, че не коментира изказването на deezel.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 23 фев 2009, 15:15

SX_1000, кайи ми кога беше поседният път, в който ти писа тук и мнениетот ти не беше с цел да обиди някой?!
Но, по темата! 5800 струва 500 лева и качеството, ОС-то и хардуерът му са за толкова, че и за по-малко! С риск да повдигна още по0голям спор в темата, защо не погледнеш и някой модел на HTC?

П.П.
Въпреки, че не съм модератор Ви моля да пишете само и единствено по темата! Просто няма нужда от излзиашни спореове!

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 23 фев 2009, 16:08

"Дяволът не е толкова черен" или 5800 не чак толкова лош модел.

Не искам да засягам или подкрепям никого и изказвам собствено мнение.

Материалите изпозвани в 5800 не са от най-качествените, но това важи и за N85. Като цяло пласмасата изглежда доста евтина, а стилуса ми прилича повече на бъркалка за кафе.:-)
Камерата общо взето е излагация, дори тази в N73 e по-добра, макар че би трябвало хардуера да един и същи, явно софтуера при 5800 куца в това отношение.
Слушалките и звукът в тях не е нищо особенно, а това е странно за музикален телефон.
Няма наличие на външни бутони за упрвление на плейъра, което е недопостимо за мен от устройство в XpressMusic серията.
Макар вече да има приложения за телефона, все още трябва да се работи по въпроса.
При някои партиди има проблеми със слушалката, но са решими дори и без да се ходи до сервиз.
Това са всички лоши черти на 5800, за които се сещам.
Да почна с добрите:
Дисплея е на добро ниво, дори според мен е малко по-добър от на Omnia (извинявам се че намасвам друг телефон и сигурно ще бъда апострофиран).
Бързината на устройството е завидна.
Wi-Fi засича доста мрежи, нивото на сигнала е стабилно дотолкова, доколкото зависи от устройството.
GPS е много добър, много бързо намира сателитите.
Звукът през стерео говорителитe е много добър, малко са устройствата които могат да му съперничат в това.
Браузъра е добър, поддържа и флаш. Хубавото е че когато се влезе в YouTube и си избереш даден клип има възможност да го запаметиш директно на телфона.
Батерията е добра, издържа 2-3 дни при умерено използване, може и малко повече защото това е доста относително.
Цената - тя е най-големият коз на устройството. За тази цена няма по-добро touch устройство според мен. Не говоря за телефони втора ръка, тук все пак обсъждаме нови телефони, освен ако човека пуснал темата не опомене допълнително това.

N85 - за него важат почти всички предимства на 5800, както и част от недостътците му.
Мога да кажа, че е по-добро балансирано устройство от 5800.
Мен обаче non touch устроствата не ме вълнуват много, но това не значи че са по-лоши, въпрос на лично предпочитание.
При N85 не ми допада слайда, макар да ми струва "по-стегнат" от N95, възможно е появата на проблеми, но това не е следствие, а предположение.
Дисплея на N85 e OLED.
OLED технологията дава по-вече контраст и яркост, както и ниско енерго потребление, но живота на технологията е малък. В момента OLED матриците, използвани в дисплеите на мобилните телефони, издържат между 5000 и 10 000 часа работа, което е притеснително.

С две думи N85 e по-балансирано устройство, но 5800 е добро тъч устройство на великолепна цена.
Аз лично ако бях пред тази дилемата, въпреки недостатъците си бих избрал 5800.

sonitoni
Регистриран: 27 ное 2006, 08:44

Мнение от sonitoni » 23 фев 2009, 19:18

Значи 5800,е доста функционален телефон на добра цена,и ще става по добра,бих казал,че 99%,съм рашил за 5800 да си купя,но вероятно лятото,тъи като сега имам много лзинги за различни неща,другите телефони уж от висок клас едвали си заслужават,тъи като се предлагат,на страшни високи цени,което не си заслужава

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 23 фев 2009, 19:36

Ооо има по-добри устройства на пазара от 5800.
Естсетвено те се предлагат и на по-висока цена.

***HTC ToUCh PrO***
Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03

Мнение от ***HTC ToUCh PrO*** » 23 фев 2009, 21:03

Определено има много по-добри устройства от 5800,но и както казаха на по-висока цена.Както се казва цената според качеството.Ти си знаеш каква сума можеш да отделиш за телефон и си определяш какъв,ние само ти даваме съвети.Темата се превърна в един голям спор,но най-важното е,че успяхме да помогнем на човека.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 23 фев 2009, 22:52

Ето един краш тест на Нокиа 5800, на тази според някои чашка за кафе:)
http://n-touch.ru/news/crash-test-nokia5800.html
Дано всеки телефон е издръжлив толкова:)
Просто това е телефон,който е най-добрия в момента в най-многобройната област на средния ценови пояс:) Разбира се,че има минуси,но плюсовете са в повече и има продадени за 3 месеца над 2 млн.бройки-дано всеки телефон се продава по подобен начин!

Отговори