Проблемна сим карта на Вивател!
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Проблемна сим карта на Вивател!
След много коментираните дефектни карти на Вивател дойде и моя ред да го изпитам на гърба си.
След 2 години и половина вярна служба и стотици часове разговори моята карта вчера даде признаци за летален изход.
На единия телефон започна да изписва sim card update started,след което започва да губи обхват и да го намира веднага след това.
Сложих симката на другия телефон,като на него първоначално се държеше добре,но днес без да изписва нищо на дисплея просто чувах смущението на колонките на компа от търсенето на обхват.
Явно без значение какъв е телефона сим картата сдаде багажа.
Интересното е,че толкова време не даде проблем и сега реши да "се прави на интересна" :)
Както и да е,въпроса ми е към миналите по този път-знам,че първата смяна е безплатна,но дали да обява че сим картата е дефектна или просто да кажа,че съм я загубил.
Дилемата ми произтича от това,че съм останал със спомени,че дефектните карти трябваше да им се пращат за проверка и след като от съответния им отдел установят,че наистина е дефектна изпращат новата карта,докато при обявяването и за открадната или загубена веднага ти дават новата сим карта.
Моля за мнение само от запознати с проблема.
Картата е бонуси безкрай,ако има някакво значение...
След 2 години и половина вярна служба и стотици часове разговори моята карта вчера даде признаци за летален изход.
На единия телефон започна да изписва sim card update started,след което започва да губи обхват и да го намира веднага след това.
Сложих симката на другия телефон,като на него първоначално се държеше добре,но днес без да изписва нищо на дисплея просто чувах смущението на колонките на компа от търсенето на обхват.
Явно без значение какъв е телефона сим картата сдаде багажа.
Интересното е,че толкова време не даде проблем и сега реши да "се прави на интересна" :)
Както и да е,въпроса ми е към миналите по този път-знам,че първата смяна е безплатна,но дали да обява че сим картата е дефектна или просто да кажа,че съм я загубил.
Дилемата ми произтича от това,че съм останал със спомени,че дефектните карти трябваше да им се пращат за проверка и след като от съответния им отдел установят,че наистина е дефектна изпращат новата карта,докато при обявяването и за открадната или загубена веднага ти дават новата сим карта.
Моля за мнение само от запознати с проблема.
Картата е бонуси безкрай,ако има някакво значение...
Re: Проблемна сим карта на Вивател!
При загубена, открадната, блокирана или повредена SIM
карта, клиентите трябва първо да се свържат с Обслужване
на клиенти, за да обявят SIM картата за замяна. Ако клиент
не обяви SIM картата си за изгубена или открадната, той носи
отговорност за всички проведени разговори и използвани
услуги.
След като получи новата си SIM карта, клиентът трябва
задължително да се свърже с Обслужване на Клиенти, за да я
активира. Обслужване на Клиенти ще начислява таксата за
замяна от 12 лв с ДДС (за частни клиенти) в момента на
активиране на новата SIM карта. Тази такса ще бъде отразена
в следващата фактура на клиента. Това правило важи за
всяка втора или последваща замяна на SIM карти.
За бизнес клиенти – всяка замяна е безплатна,
независимо от броя на замените
Компенсации за частни клиенти:
В случай, че се установи техническа повреда на SIM картата,
която не е по вина на клиента и той не желае да бъде
таксуван с 12 лв, е необходимо да информирате клиента, че
може да бъде компенсиран за сумата за замяна ако:
-изпрати повредената SIM карта до Обслужване на
клиенти на адрес: 1407, гр. София, бул. Никола
Вапцаров №10 препоръчително с обратна разписка.
Мисля че това ще ти е от полза :) ако се наложи 2-ри път да я подменяш
карта, клиентите трябва първо да се свържат с Обслужване
на клиенти, за да обявят SIM картата за замяна. Ако клиент
не обяви SIM картата си за изгубена или открадната, той носи
отговорност за всички проведени разговори и използвани
услуги.
След като получи новата си SIM карта, клиентът трябва
задължително да се свърже с Обслужване на Клиенти, за да я
активира. Обслужване на Клиенти ще начислява таксата за
замяна от 12 лв с ДДС (за частни клиенти) в момента на
активиране на новата SIM карта. Тази такса ще бъде отразена
в следващата фактура на клиента. Това правило важи за
всяка втора или последваща замяна на SIM карти.
За бизнес клиенти – всяка замяна е безплатна,
независимо от броя на замените
Компенсации за частни клиенти:
В случай, че се установи техническа повреда на SIM картата,
която не е по вина на клиента и той не желае да бъде
таксуван с 12 лв, е необходимо да информирате клиента, че
може да бъде компенсиран за сумата за замяна ако:
-изпрати повредената SIM карта до Обслужване на
клиенти на адрес: 1407, гр. София, бул. Никола
Вапцаров №10 препоръчително с обратна разписка.
Мисля че това ще ти е от полза :) ако се наложи 2-ри път да я подменяш
-
Благодаря!
Това от сайта ли го извади,защото търсех но не намерих точно това описание.
Ако правилно съм разбрал първата смяна е мигновена и безусловна,независимо дали е дефект,загубване или кражба.
Но при втората смяна също има възможност да бъде безплатна замяната поради дефект,само трябва да се прати сим картата на Вивател.
Ако е така,още веднъж поздравления за БТК!
Това от сайта ли го извади,защото търсех но не намерих точно това описание.
Ако правилно съм разбрал първата смяна е мигновена и безусловна,независимо дали е дефект,загубване или кражба.
Но при втората смяна също има възможност да бъде безплатна замяната поради дефект,само трябва да се прати сим картата на Вивател.
Ако е така,още веднъж поздравления за БТК!
-
- Регистриран: 08 яну 2007, 13:12
Няма никакво значение какво ще кажеш на 123.
Подменят я.
При мен и за двете ми карти нямаше проблем.
Подменят я.
При мен и за двете ми карти нямаше проблем.
И аз съм имал проблеми със СИМ карти на Вивател, по-стария ми ГСМ забива с тях.
Az puk imam problem s karta na globul. 4 godini si polzvah SE s700i s mtelska karta, sled koeto vzeh Omnia-ta i slojih mtelskata karta tam. A globulskata q slojih v SE. Nqma6e problemi. sled koeto trqbva6e da smenqm platka na Omniata i slojih mtelskata otnovo na SE, a globulskata na dryg tel. Kato si varnah Omniata i slojih tam mtelskata, a globulskata otnovo v SE telefona pri vkliu4vane zabiva i se opravq edinstveno s vadene na bateriq. Slagah vsqkakvi drygi karti i na globul i na mtel vsi4ko e ok. Kato sloja oba4e moqta globulska telefona zabiva i tva e, makar 4e predi e rabotil s neq :} Dosta izpisax, nqkakvi idei ?
Да, напълно правилно си разбрал колега!
Можеш веднага да вземеш дубликат на картата си от всеки дилърски магазин на Вивател.
Първата подмяна е безплатна, независимо от причината. Всяка следващата подмяна ще се тарифира 12лв в следващата излязла фактура! Ако картата ти дефектира и това е втора подмяна, можеш да изпратиш чипа и тези 12лв ще ти бъдат върнати!
Можеш веднага да вземеш дубликат на картата си от всеки дилърски магазин на Вивател.
Първата подмяна е безплатна, независимо от причината. Всяка следващата подмяна ще се тарифира 12лв в следващата излязла фактура! Ако картата ти дефектира и това е втора подмяна, можеш да изпратиш чипа и тези 12лв ще ти бъдат върнати!
-
Е,предплатена карта малко трудно ще получа от дилърски магазин,но все пак благодаря на всички за отговорите.
Спомням си,че чиповете на сим картите в началото бяха датски.Още ли са такива или е сменен производителя,след проблемите от това естество?
И ако е същия продължават ли с дефектните бройки или вече всичко е ок?
Спомням си,че чиповете на сим картите в началото бяха датски.Още ли са такива или е сменен производителя,след проблемите от това естество?
И ако е същия продължават ли с дефектните бройки или вече всичко е ок?
Незнаех, че е предплатена :)
Когато се обадиш да я обявиш за дефектна, задължително кажи, че не искаш да ти се сприа картата до получаването на дубликата!
Производителя е същия, но самите карта сим по различни!
Когато се обадиш да я обявиш за дефектна, задължително кажи, че не искаш да ти се сприа картата до получаването на дубликата!
Производителя е същия, но самите карта сим по различни!
-
Говорих с 123 и ми казаха,че ще бъда спряна веднага,така че не виждам вариант да ми остане активна картата до получаване на дубликата.Просто няма как да стане според тях.
Именно затова им казах,че ще я спра в неделя,тъй като не ми се седи 4-5 дни без телефон,особено този който използвам най-много.
Именно затова им казах,че ще я спра в неделя,тъй като не ми се седи 4-5 дни без телефон,особено този който използвам най-много.