Не на ADSL на БТК!!!
-
- Регистриран: 29 дек 2008, 18:07
Не на ADSL на БТК!!!
Споделям мнението си, за да се намалят до минимум жертвите на тази измамническа компания.
Подведен от рекламната кампания и аз взех безжичен модем за инсталиране на интернет у дома. Тъй като, въпреки че имам добра компютърна грамотност, връзка не можа да се осъществи, се обадих в БТК за помощ. Техни екипи идваха два пъти и резултата беше нулев.
Когато помолих в офиса на БТК да върна модема и да се разделим културно, служителките ми се изсмяха и казаха да съм гледал какво подписвам и че въпреки, че не съм изтеглил и 1 МБ от БТК им дължа неустойка за цяла година в размер от 240 лв.
Всички опити да се разберем излязоха неуспешни и сега ме СЪДЯТ!!!
Внимавайте какво подписвате!!!
Подведен от рекламната кампания и аз взех безжичен модем за инсталиране на интернет у дома. Тъй като, въпреки че имам добра компютърна грамотност, връзка не можа да се осъществи, се обадих в БТК за помощ. Техни екипи идваха два пъти и резултата беше нулев.
Когато помолих в офиса на БТК да върна модема и да се разделим културно, служителките ми се изсмяха и казаха да съм гледал какво подписвам и че въпреки, че не съм изтеглил и 1 МБ от БТК им дължа неустойка за цяла година в размер от 240 лв.
Всички опити да се разберем излязоха неуспешни и сега ме СЪДЯТ!!!
Внимавайте какво подписвате!!!
Re: Не на ADSL на БТК!!!
Е няма ли в договора клауза, че те трябва да ти предоставят определена услуга за тези пари? И съответно да можеш да се обърнеш към комисия за защита на потребителя или по съдебен път, да ги притиснеш, че не си изпълняват договора?
и аз преди се оплаквах на комисията от глобул и накрая ме изкараха че аз съм виновен
БТК...
но май имаше някакви точки от общите условия които позволяват пректяването му, като не може да се предостави услугата.
Трябвало е да направиш следното:
В момента имаш договор за ADSL, нали?
И ако нямаш договор за гласови услуги отиваш да подпишеш нов договор :) (хахаха)
за n-ADSL. Ще ти спрат гласовата услуга, а интернета ще ти стане безсрочен. Като стане това веднага пишеш предизвестие за прекратяване и след 30 дни сбогом Беше ТаКа.
Ще си спестиш разходите по делото, главоболията, неустойката и хонорарите на адвокатите.
Успех :)
но май имаше някакви точки от общите условия които позволяват пректяването му, като не може да се предостави услугата.
Трябвало е да направиш следното:
В момента имаш договор за ADSL, нали?
И ако нямаш договор за гласови услуги отиваш да подпишеш нов договор :) (хахаха)
за n-ADSL. Ще ти спрат гласовата услуга, а интернета ще ти стане безсрочен. Като стане това веднага пишеш предизвестие за прекратяване и след 30 дни сбогом Беше ТаКа.
Ще си спестиш разходите по делото, главоболията, неустойката и хонорарите на адвокатите.
Успех :)
-
Обратното, пише че има допълнителни условия, които са на сайта на БТК. Там пише, че има - няма интернет си длъжен да плащаш, но това го разбираш постфактум. Писах до Комисията, измъкнаха се по килифаревски...
Не мога да ги притискам, те сега ме притискат и ме съдят за неустойката.
Благодаря за съчувствието!
Не мога да ги притискам, те сега ме притискат и ме съдят за неустойката.
Благодаря за съчувствието!
-
Благодаря за съвета, но телефона е на хазаите и не мога да сключвам договори. Извинявай, но не разбрах напълно схемата....
А също така виж и общите условия в сайта http://www.btc.bg/public/files/gen_conditions_articles/5/file.pdf
Обоснови се на точки 8.3.4 възоснова на 5.3.3.
Също така накрая им тресни 8.6.8 и 8.6.9 и приключвай с тея.
Искай минималните скорости (зависи от абонамента).
Иначе това за n-ADSL представлява абонамент за интернет без ползването на гласови услуги. Искат такси за обурудването и инсталирането на модема, но си заслужава, от колкото да плащаш неустойки, дела и т.н.
Обоснови се на точки 8.3.4 възоснова на 5.3.3.
Също така накрая им тресни 8.6.8 и 8.6.9 и приключвай с тея.
Искай минималните скорости (зависи от абонамента).
Иначе това за n-ADSL представлява абонамент за интернет без ползването на гласови услуги. Искат такси за обурудването и инсталирането на модема, но си заслужава, от колкото да плащаш неустойки, дела и т.н.
Колеги, още ли има такива които се подлъгват по услугите на БТК за АДСЛ. Не разбрахте ли че единствената причина човек да ползва АДСЛ е само и единствено когато няма избор.
Дори на село / 2000 човека / вече си имаме ISP през LAN и за 20 лева получавам половин мегабит. Не е кой знае какво на фона на АДСЛ обещанията за амнайсе мегабита но за разлика от АДСЛ тук скоростта си е факт а не рекламно послание, няма дропове и най-вече имаш шанс да се откажеш а не с тия педераски изпълнения от БТК.
Дори на село / 2000 човека / вече си имаме ISP през LAN и за 20 лева получавам половин мегабит. Не е кой знае какво на фона на АДСЛ обещанията за амнайсе мегабита но за разлика от АДСЛ тук скоростта си е факт а не рекламно послание, няма дропове и най-вече имаш шанс да се откажеш а не с тия педераски изпълнения от БТК.
Търси вина където си го сключил договора. И все пак винаги има задни вратични през които можеш да се откажеш услугата и да не заплатиш нито стотинка :)
-
- Регистриран: 30 май 2007, 13:57
А пък аз си ползвам ADSL и съм много доволен. Поне не ми е горяла мрежовата карта като преди на кабеларката.