Нови допълнителни пакети - CALL UNLIMITED; CALL NATIONAL; CALL GLOBUL

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Нови допълнителни пакети - CALL UNLIMITED; CALL NATIONAL; CALL GLO

Мнение от KOBRETI » 03 май 2009, 00:39

Капо, не ти отговарям лично на теб, просто твоето мнение е последно...

Какво сте се разпискали толкова - важното е, че е нещо ново и се дава право на повече избор. За един предложенията ще са супер, за друг ще са тъпи... Не може да се обобщи за всички...

Това, че "unlimited" глобул го превеждат като "ограничени" обаче наистина е тъпо и поне трябва да се знае какво имат превдид. Да не се окаче, че според тях разумно е 50 мин на месец... Няма да се очудя, ако някой ги осъди или глоби за тази подвеждаща реклама...

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 03 май 2009, 11:20

Поздравявам те за този пост..
..И понеже почвам да се дразня ми се ще някой абонат на Globul (може и на друг оператор - тъкмо ще се направи паралелно сравнение) да ми каже каква му е приблизително месечната сметка последните 6 месеца, на каква програма е и с към кой оператор има най-много разговори за да му обясня защо точно тези пакети са наистина добро предложение..

..И още нещо.
Искам да кажа на всеки изказъл се преди мен, че проблемът в Бг е не подобен тип предложения или "подвеждащи" реклами (в кавички, защото няма нищо подвеждащо - хората съвсем ясно и точно са си го написали, както се видя и други оператори имат сходни предложения, ако някой се чувства подведен може просто да звънне един телефон на съпорта да пита, а не да плюе наляво-надясно, и да прдцени дали го устройва или не).
Единственият проблем е високата цена за разговори към други мрежи - 0.32ст. при Globul и равна или по-висока при другите два оператора. Ако тази цена беше с 0.10ст.-0.12ст. по-ниска (около 35% ако трябва да съм точен), колкото е едно нормално ниво за Бг според мен, никой нямаше да си прави труда да се прави на Паисий Хилендарски, изписвайки три тона мастило (образно казано, разбирате какво имам предвид)..

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 03 май 2009, 12:29

Вива - Хармония - изговарям 80-100 мин на месец (реално плащам 1 лв, защото АДСЛ-а е 20, а Хармония 21)
Глобул - Макс - 10 лв - 100 мин - не успявам да ги изговоря (реално плащам средно 2-3 лв на месец)
Мтел - Екстра Про - говоря примерно 100-150 мин месечно (реално плащам 15-20 лв месечно).

Като цяло есента ми изтича договора за Data-картата от Глобул и ще правя някакво преразпределение. "Проблемът" ми е, че съм най-доволен от качеството и обслужването на Мтел, но в Глобул ползвам месечна отстъпка 40-50 лв на месец от кредитните си карти в ОББ. В момента от обща сметка 36 лв данни + 10 лв разговори, на месец понякога плащам 2-3 лв, понякога фактурата ми е отрицателна... Та като си спра данните - а ще ги спра, защото Глобул ме излъгаха, когато подписах договора за данни! - фактурата ще ми стане много отрицателна... И може да си взема някакъв друг по-голям план и да говоря предимно през Глобул, защото ми излиза безплатно...

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 03 май 2009, 13:16

При така посочената от теб комбинация от ползване на различни услуги към трите оператора, вкл. дата-сим, не виждам смисъл да правиш някаква промяна добавяйки си допълнителен пакет за гласови или интернет услуги, още повече, че в твоят случай имаш и ОББ карта, където отстъпката ти е доста добра.

Моят съвет e когато ти приключи абонамента за дата-сим картата e да минеш към една от тези две програми, които ми струват подходящи за теб: става въпрос за Tax Out или National 100. С отстъпката, която получаваш ще ти излезнат най-изгодно..Може да помислиш за вариант Tax Out + Call National 100 - ще ти се върже на същите пари, които плащаш в момента към Globul, разликата е, че ще получаваш около 200мин. към всички мрежи.

..Всъщност като се замисля може би варянтът National 100 + Call National 100 би бил по-подходящ, ще получиш 200 минути национални разговори и 300 минути към 10 номера от мрежата на оператора. Да не забравяме, че освен отстъпката от OББ като лоялен клиент ще получиш 50% отстъпка от таксата за два или шест месеца, 5% отстъпка от фактурата като стар абонат и евентуално 2% отстъпка ако се откажеш от хартиената разпечатка..

..Поправи ме ако разсъждавам погрешно..- изхождам от това какво ми предоставяш като данни за сметката си към Globul: ..."В момента от обща сметка 36 лв данни + 10 лв разговори, на месец понякога плащам 2-3 лв, понякога фактурата ми е отрицателна... " (а спомена, че дата-сим не те устройва).

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 03 май 2009, 17:40

"нямат смисъл коментарите стил "ама на другия оператор, тази услуга е по-евтина"

Затова са ми смешни всички дето хвалят услугите на оператора си, пък си стоят на някакъв древен план, защото новите прехвалени планове са им неизгодни.

"По-нормално би било хора ползващи конкретния оператор да си споделят дали им харесва предлаганото"

За моето потребление в момента, между 100 и 200 минути, вероятно няма да се окажат необходими. Облагодетелствани от тях могат да се окажат хората говорещи повече.

"Добро или лошо е предложението - ще разберем когато стане ясно колко услуги ще можеш да използваш за тези пари. "

24х7 свързаност определено няма да получиш, но за 99% от абонатите услугите ще бъдат повече от достатъчни. Поне за мен над 200 мин започва безкрайността ;). Имаше един участник във форума (или май беше в друг форум), който правеше по няколко хиляди минути, но така и не обясни за какво му трябва това.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 03 май 2009, 20:58

Значи, може би си прав, просто съм оставил тези сметки за октомври, когато ще спра DataSIM-а. Ако взема друга карта за данни, ще е според офертите към октомври-ноември, но най-вероятно да е Вивател... И Глобул, и Мтел ме излъгаха след неколкократно запитване дали IPадресът е статичен или динамичен, така че карта за данни от тези оператори засега не възнамерявам да взимам - поне при сегашните ми нужди да имам динамично IP. Всъщност, именно затова си пуснах Хармония...

Но общо взето като ми отпадне картата за данни, ще гледам да ги изразходвам тези 36 лв с някакъв друг план. Все пак отстъпката ми е към 40-50 лв и си заслужава да не я губя :)

Най-вероятно Мтел-ската карта ще я сложа на минимален абонамент, защото имам договор още над година. Вивата и без това е на минимална такса. Макар че ако отстъпката ми е достатъчна да провеждам всичките необходими ми минути, Вива картата ще даде фира като изтече договорът :)

Иначе 5% отстъпка не съм получил, а вече ще стант 3 години, откакто съм абнат на Глобул. Макар че може и да те лъжа - трябва да погледна някоя фактура дали няма и такава отстъпка.

Но ще преценявам на място есента... Дотогава може да се променят много неща.

dessyteneva
Регистриран: 08 юли 2005, 19:11

Мнение от dessyteneva » 12 май 2009, 09:20

Така-след известно премисляне и справка с оператор,който естествено не можа да ми каже точно какаво означава да ми ограничат услугата и кога би могло да се направи това аз си активирах пакет за един номер.Чинно изчаках да ми дойде sms за потвърждение и около 3 часа след sms-а направих първия разговор със съответния абонат.Няколко часа след това проверих сметката си и какво мислите видях-начислили са ми 11,69лв за разговора!Веднага звъннах на оператор,тя провери всичко и ми каза,че нещо системата така ми го е отчела,но нямало да ги плащам,питах и за лимита,който ми е само 50 лв и съответно,ако продължи такова отчитане на "неограничените" разговори доста бързо ще свърши и ще ми спрат телефона,тя ми каза,ако нещо такова се случи да се обадя.Днес звъня пак,защото вече лимита ми е на 56% и ако така върви определено няма да ми стигне до следващия 10ти и какво чувам-"може да се наложи да ги заплатите,ама ще се претарифират до два месеца след това"!Е просто ви казвам,че ако оператора ми беше насреща можеше и да го удуша,въпреки,че не е виновен за нищо!Викам-аз няма да платя такава сметка,никой не ме е предупредил за такова нещо,а и в общите условия го няма!",а той-"спокойно,спокойно,може и да не се наложи,пробвайте пак със съвсем кратък разговор и ако пак се начислява сметка ни се обадете"Значи тия тъпанари,без всякакво извинение ,въобще не знаят как се тарифира услугата им и после как ще се приспадне от сметката,както и в коя фактура ще стане това,просто нямам думи,бясна съм!Може би това са имали предвид с ограничаване на услугата-изчерпваш си лимита и край докато не ти излезе следващата фактура и да я платиш-е това просто няма да стане!В момента в който си получа фактура с повече от 10в дето са ми за абонамента и допълнителния пакет-с фактурката и в комисията за защита на потребителите,стотинка няма да видят докато не ми оправят сметката,а и най-много да изхвърля картата в кошчето и до там с договора!

Koko 12
Регистриран: 19 яну 2009, 11:45

Мнение от Koko 12 » 12 май 2009, 09:36

Globul най доброто предстой :)))

жалка картина отново във България.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 12 май 2009, 09:41

@dessyteneva:
"Така-след известно премисляне и справка с оператор,който естествено не можа да ми каже точно какаво означава да ми ограничат услугата и кога би могло да се направи това аз си активирах пакет за един............."

Мисля, че е поредния "трик" да приберат малко пари.
Сега картината е ясна.
Спират ти телефона за надвишаване на лимит (евентуално).
Излиза ти фактура за 300-700-10000лв. :-)))
Трябва да се плати, за да продължиш да ползваш номера.
Плащаш фактурата и чакаш те да преценят дали си в правото си.
Ако бъдеш "уважен" ще ти се приспада от потреблението някъде в бъдещето.....
Другия вариант е да не платиш нищо и да ти спрат картата (изходящите и входящите евентуално).
Разглеждат ти случая 1-2-3месеца, а ти стоиш без телефон.
За твоя радост си "уважен" :-))) и отново можеш да ползваш услугите им, но требе да заплатиш коригираната вече фактура.
През това време си стоял без телефон 1-2-3 месеца, но нищооооооо - таксата си върви и требе да заплатиш примерно 45лв такси за 3 месеца :-)))) които не си ползвал телефон.
ЧЕСТИТО !!!!
ГлоБул има 35% ръст в приходите на 04.2009 - 07.2009г. въпреки че е "свалила" цените на разговорите си с 50-100-500%

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 12 май 2009, 09:54

Мда и при мен се получи така.първия разговор ми го таксуваха,обадих се увериха ме че ще го приспаднат във фактурата.следващите разговори вече не влизаха в текущата сметка.като излезе фактурата ще видим какво ще стане :) иначе да неприятно е наистина,ама какво да се разправям с хората на 123 като те на са виновни,че някой над тях не си е свършил добре работата :)

Отговори