Коя е най-небъгавата ОС?

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Коя е най-небъгавата ОС?

Мнение от edin » 26 юни 2009, 10:39

Здравейте:)
Предстои ми покупка на нов телефон. Не искам да ви питам за марка, а молбата ми е да ме насочите към най-непроблемната според вас ОС. В момента ползвам Симбиан и никога няма да повторя. Тоест избора ми e между WM, Android, OS X. Не искам чудеса, не искам ос-а да ми прави кафе сутрин, просто искам да работи без бъгове.
Благодаря:)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Коя е най-небъгавата ОС?

Мнение от keyone » 26 юни 2009, 10:57

Ами мисля, че в Андроид и OS X се забелязват по-малко бъгове от колкото в WM. Това не прави УинМо бъгава, просто (много) рядко се забелязват бъгове, но ги има.

stanislav.11
Регистриран: 30 апр 2009, 13:12

Мнение от stanislav.11 » 26 юни 2009, 11:04

Според мен OS X и Android са по-добрите решения. Може би, ако искаш да си различен и уникален ще избереш Android OS. Ако искаш да заложиш на изпитаното качество - iPhone е твоят телефон.

П.С: Бих ти препоръчал Android OS, защото това е най-новаторската ОС и тази, която в момента се развива най-добре.

brrrrrr
Регистриран: 02 апр 2007, 23:22

Мнение от brrrrrr » 26 юни 2009, 11:13

Абе да ти кажа моят телефон Нокиа 1100 за който всички тук във форума си мечтаят за такъв, нито веднъж не е забил , никакви бъгове няма. Нито Андроид ,нито ОС Х могат да се мерят с бързината му и перфектната работа. Пъргав като оса !

keyone

Мнение от keyone » 26 юни 2009, 11:13

КАто се замисля, стигам до извода, че телефоните с Андроид са малко и може да не задоволяват изискванията ти.

stanislav.11
Регистриран: 30 апр 2009, 13:12

Мнение от stanislav.11 » 26 юни 2009, 11:24

Не, че искам да те оспорвам, но с OS X е само iPhone...

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 26 юни 2009, 11:31

@brrrrrr:
"Абе да ти кажа моят телефон Нокиа 1100 за който всички тук във форума си мечтаят за такъв, нито веднъж не е забил , никакви бъгове няма. Нито Андроид ,нито ОС Х могат да се мерят с бързината му и перфектната работа. Пъргав като оса ! "

Адмирации ;-)
Аз имам една 8800 Sapphire Arte, Китайска с 2 СИМ.
Перфектен без никакво "забиване" или неща от подобен род.
Работи като "Китайско багерче" :-D
За съжаление няма фенерче :-)

keyone

Мнение от keyone » 26 юни 2009, 11:34

Е, да, но на 3GS може да правиш почти, да не кажа да не каже даже абсолютно всичко.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 26 юни 2009, 12:11

Начина на използване на телефона също е важен при избор на ОС. Например , когато няма да се инсталират допълнителни приложения - тогава е съществено самата ОС да е стабилна и firmware на телефона да е изчистен от бъгове. Тук е задължително на телефона да отсъства Reset бутон - има ли го, това означава, че е поставен за да се използва. Също така при този случай е важно ОС да няма ограничения, който да са от значение за конкретния потребител - например липсата на многозадачност, когато ще се използва са постоянна връзка със социалните мрежи. Или пък лимитиране за максимално поддържаните цветове на екрана и резолюция на камерата - това за киноман или фотолюбител е критичен недостатък на ОС. За хората , които инсталират множество програми (повече от 10) е важно, как ОС поддържа работата на тези приложения и колко богат е техният избор. Например телефон може да работи пъргаво в началото, но при инсталирането на 15 приложения ОС тотално да се скапе. Или пък когато едно приложение работи във фонов режим да не е възможно пълноценно да се използва второ - поради лагване от самата ОС (заема много ресурс и не оставя свободен такъв за приложенията). Може всичко да е ОК, но заслужаващите внимание програми да малко за конкретната ОС. Или пък всичко е ОК но за приличната работа са нужни 800+ МHz и батерията заминава за по-малко от ден.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 26 юни 2009, 13:42

Минава го всеки стандартно оборудван 3G телефон - по отношение на възможността за вдео разговор. Също така всеки приличен камерафон - по отношение на снимки и запис на видео. Още всеки Symbian, WinMo, WebOS или Android телефон - по отношение на многозадачността. Новите телефони с OLED екрани - по отношение на качеството и яркоста на изображението. Идващите телефони на база платформите Qualcomm Snapdragon и Marvell Shiva - по отношение на мощността на процесора. Microsoft Zune HD и задаващите се устройства с Tegra - по отношение на графичната мощ. Направо всички произведени до този момент телефони - по отношение на възможността за замяна на батерията от потребителя.
Общото правило е , че никой телефон не е лишен от недостатъци.

Отговори