n73 vs e51
n73 vs e51
trqbva da su kupq telefon i sym se sprql na tezi dvata modela.
e51 ima wireles
no pyk n73 ima po hubava kamera i po hubav zvuk.
pitaneto mi e spored vas koe e po dobriq izbor
e51 ima wireles
no pyk n73 ima po hubava kamera i po hubav zvuk.
pitaneto mi e spored vas koe e po dobriq izbor
Re: n73 vs e51
ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ!!!
Ползвал съм Н73, в моемнта имам Е51 и Е66.
Взимай Е51 без да мислиш. Камерата така или иначе не е професионална и на 2-та. А ВиФи-то е много силна черта! Да не говорим, че Е51 е много по-бърз, батерията му държи повече, по-компактен е, с метален корпус, има USB...
Ползвал съм Н73, в моемнта имам Е51 и Е66.
Взимай Е51 без да мислиш. Камерата така или иначе не е професионална и на 2-та. А ВиФи-то е много силна черта! Да не говорим, че Е51 е много по-бърз, батерията му държи повече, по-компактен е, с метален корпус, има USB...
N73 има по-хубава камера - 3.2 Mpx с автофокус и снима видео на 352x288 @ 15 FPS. Дисплея му е 2.4 инча.
E51 има Wi-Fi, 2 Mpx камера без авто-фокус и снима видео на 320x240 @ 15 FPS. E51 има по-малък 2 инча дисплей и по-малки размери.
Като цяло аз не бих взел нито един от двата. Погледни N78 - той е нещо средно като функции между двата. 2.4 инча дисплей, Wi Fi + GPS + 3.2 Mpx камера снимаща видео на 640x480 @ 15 FPS.
E51 има Wi-Fi, 2 Mpx камера без авто-фокус и снима видео на 320x240 @ 15 FPS. E51 има по-малък 2 инча дисплей и по-малки размери.
Като цяло аз не бих взел нито един от двата. Погледни N78 - той е нещо средно като функции между двата. 2.4 инча дисплей, Wi Fi + GPS + 3.2 Mpx камера снимаща видео на 640x480 @ 15 FPS.
-
- Регистриран: 28 сеп 2007, 09:19
В момента ползвам Е51 и съм страшно доволен!Така,че не мисля че трябва да се колебаеш,определено си вземи Е51 и няма да съжаляваш!Успех в избора :)
И аз бих си взела Е51. Камерата на Н73 може да е 3.2, обаче прави УЖАСНИ снимки....Е51 е стабилен телефон :)
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
А бе, к'ви ужасни снимки те гонят? Бяха най-добрите камерафони, когато излязоха с k800i и D900, и макар че SE-то и Samsung-a го превъзхождаxa категорично, в някои случай N73-то биеше. Има една от най-добрите 3.2mpx на пазара. Особено за времето, в което излезе. Как може да даваш такива лични оценки, които нямат нищо общо с реалността и дори да пишеш глупостите си на caps... Това, че ти не можеш да снимаш, не значи, че камерата е ужасна. Сигурно и фърмуер не знаеш как да смениш...
http://www.gsmarrena.com/kg920_k800_n73_photo-review-125.php (без излшното r)
As for the Sony Ericsson K800 and Nokia N73 - they are equally good photo devices, but tuned differently.
Сега, ако кажеш, че и камерата на k800i не струва...
Иначе да, Е51 е по-добрият избор и според мен. N73 е доста морално остарял.
http://www.gsmarrena.com/kg920_k800_n73_photo-review-125.php (без излшното r)
As for the Sony Ericsson K800 and Nokia N73 - they are equally good photo devices, but tuned differently.
Сега, ако кажеш, че и камерата на k800i не струва...
Иначе да, Е51 е по-добрият избор и според мен. N73 е доста морално остарял.
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
Не и се карай, така или иначе и на двата телефона камерата не е отличителна черта. МНого пъти е обсъждано тук че камерите са по-скоро за някаква моментна и спонтанна снимка, отколкото от телефон да очакваме някакво свръх качествено изображение. Иначе и от мен един глас за E51. Като визия, качество и функции ми допада доста повече. А и доста мъчно май може да се намери N73, докато E51 според мен може да се намери нов, и то читава бройка.
Г-н заядливко,
Имам си една Н73, която съм ползвала доста време, мисля, че имам доста добър опит с камерата му и за 3.2 според мен е ужасна. Сравни я с тази на К800 (и не, за неговата няма да кажа, че е такава) и тогава ми говори за хубава камера. И за снимането с телефон от тоя клас не знам да са необходими някакви огромни познания или умения - това да не е фотоапарат, че да има различни режими, рънчи настройки и тн. За времето, в което излезе, Н73 може и да бил добър вариант, но за днешното време не е.
И вземи се спри с тея лични нападки, че ставаш досаден.
Имам си една Н73, която съм ползвала доста време, мисля, че имам доста добър опит с камерата му и за 3.2 според мен е ужасна. Сравни я с тази на К800 (и не, за неговата няма да кажа, че е такава) и тогава ми говори за хубава камера. И за снимането с телефон от тоя клас не знам да са необходими някакви огромни познания или умения - това да не е фотоапарат, че да има различни режими, рънчи настройки и тн. За времето, в което излезе, Н73 може и да бил добър вариант, но за днешното време не е.
И вземи се спри с тея лични нападки, че ставаш досаден.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Имам N73 в джоба, а k800i стои в шкафа. Винаги съм готов да ти направя едно сравнително ревю, макар да е излишно. Да, снимките са малко по-добри на моменти, но разликата далеч не е толкова сериозна.
Та скъпа г-це Винаги имам мнение за всичко, дори за неща, от които не разбирам,
аз ще спра с личните нападки, когато ти спреш с подобни коментари, които изразяват твоето лично мнение, а не реалността. Затова и се ''заяждам''- опитвам се да върна автора на темата към реалността, след като ти си я поизопачила.
Да, камерата не е особенно добра, но да я наречеш ''УЖАСНА'' е прекалено.
btw достатъчно настройки си има, ако знаеш как да ги ползваш, да не говорим за някакви условия като осветеност, отдалеченост и т.н. , за които трябва да си изградиш усет. след като си опознаеш апарата/камерафона.
Та скъпа г-це Винаги имам мнение за всичко, дори за неща, от които не разбирам,
аз ще спра с личните нападки, когато ти спреш с подобни коментари, които изразяват твоето лично мнение, а не реалността. Затова и се ''заяждам''- опитвам се да върна автора на темата към реалността, след като ти си я поизопачила.
Да, камерата не е особенно добра, но да я наречеш ''УЖАСНА'' е прекалено.
btw достатъчно настройки си има, ако знаеш как да ги ползваш, да не говорим за някакви условия като осветеност, отдалеченост и т.н. , за които трябва да си изградиш усет. след като си опознаеш апарата/камерафона.
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Разбрахме доводите ви!
Сега се ограничете с това,което иска авторът като съвет.
От мен още един глас за Е51!
Сега се ограничете с това,което иска авторът като съвет.
От мен още един глас за Е51!