Вивател -Далавера с ДДС
Вивател -Далавера с ДДС
Здравейте колеги пускам тази тема с цел да предупредя всички клиенти на Вивател който са решили да зареждат предплатени карти от картите си на абонамент.
Та по темата: реших аз да заредя една предплатена карта която замина в роуминг през картата си на сметка чрез *137# заредих със сума от 20лв на текущата ми сметка бяха начислени 20лв а във фактурата 24лв с ДДС , предплатената карта получи не 24лв а 20лв, и това ако не е двойно начисляване на ДДС здраве му кажи.
След консултация с финансисти и юристи подготвям жалба до КРС и комисята на потребителите.
п.п.Използвам тази услуга на друг мобилен оператор както в България така и в чужбина такова начисляване няма.
Та по темата: реших аз да заредя една предплатена карта която замина в роуминг през картата си на сметка чрез *137# заредих със сума от 20лв на текущата ми сметка бяха начислени 20лв а във фактурата 24лв с ДДС , предплатената карта получи не 24лв а 20лв, и това ако не е двойно начисляване на ДДС здраве му кажи.
След консултация с финансисти и юристи подготвям жалба до КРС и комисята на потребителите.
п.п.Използвам тази услуга на друг мобилен оператор както в България така и в чужбина такова начисляване няма.
Re: Вивател -Далавера с ДДС
Всеки цака яко напоследък....
На всичкото отгоре като заредиш по този начин, картата не получава никакви бонуси, независимо по коя програма е....
На всичкото отгоре като заредиш по този начин, картата не получава никакви бонуси, независимо по коя програма е....
Ами може и така да е.
Аз сам зареждал от предплатена на предплатена и всичко е наред.
Прехвърлям 10лв и отсрещния номер също получава 10лв.
Аз принципно купувам ваучери и се обаждам на оператор ако ще зареждам други карти.
Продиктувам номера на ваувера и казван на кои номер да ги заредят.
И по този начин и бонусите си получава човека.
А и Ваучерите ги купувам с данъчна фактура.
Това е реда, и всеки това да прави ;-)
По-изгодно е ;-)))
Аз сам зареждал от предплатена на предплатена и всичко е наред.
Прехвърлям 10лв и отсрещния номер също получава 10лв.
Аз принципно купувам ваучери и се обаждам на оператор ако ще зареждам други карти.
Продиктувам номера на ваувера и казван на кои номер да ги заредят.
И по този начин и бонусите си получава човека.
А и Ваучерите ги купувам с данъчна фактура.
Това е реда, и всеки това да прави ;-)
По-изгодно е ;-)))
"Всеки цака яко напоследък...."
БТК я очакват големи глоби, все от някъде трябва да се изкарат тия пари.
БТК я очакват големи глоби, все от някъде трябва да се изкарат тия пари.
мда.... ама това с двойното ДДС си е направо престъпление, както и да го гледаш... решили са да поизточат малко ДДС явно...
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Как? ДДС се точи при покупки, не при продажби. Te по този начин дору губят, понеже ДДС-то начислено по продажби подлежи на възстановяване в бюджета, ако надхвърля това по покупките...
@jamesjames:
"Как? ДДС се точи при покупки, не при продажби. Te по този начин дору губят, понеже ДДС-то начислено по продажби подлежи на възстановяване в бюджета, ако надхвърля това по покупките... "
Хехехехе :-D моля ти се, за ДДС не приказвай !!! Как ти се струва вместо да ти вземат 16,20лв за нещо без ДДС (20лв. с ДДС), а те цакат с 20лв без ДДС (24лв с ДДС) ? А ти колко фактури ще им искаш ;-)
"Как? ДДС се точи при покупки, не при продажби. Te по този начин дору губят, понеже ДДС-то начислено по продажби подлежи на възстановяване в бюджета, ако надхвърля това по покупките... "
Хехехехе :-D моля ти се, за ДДС не приказвай !!! Как ти се струва вместо да ти вземат 16,20лв за нещо без ДДС (20лв. с ДДС), а те цакат с 20лв без ДДС (24лв с ДДС) ? А ти колко фактури ще им искаш ;-)
Обади се на 123 и обясни за проблема и сумата която ти е начислена като ДДС ще ти бъде презаредена на въпросната предплатена карта!
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
а умника,който е настройвал системата за отчитането на тази услуга дали ще загуби работата си?
Защо някой да губи работата си ? Мен винаги ми е било любопитно това. Прехвърляш кредит на предплатена карта 20лв. Човека получава 20лв, а на фактурата ти фигурира че си прехвърлил на предплатена карта 20лв, но това е още в текущо потребление. Идва дата ;-) фактура излиза и към всичкото текущо потребление се прибавя и ДДС за крайна цена на фактурата на абоната :-D
Кобрети ви каза, че от картата си (абонаментна) на вивател е направил въпросното прехвърляне на кредит ;-)
Кобрети ви каза, че от картата си (абонаментна) на вивател е направил въпросното прехвърляне на кредит ;-)