Globul 3G устройство за интернет, Грешка,която би ви спестила много па

qna87
Регистриран: 17 юли 2009, 15:59

Globul 3G устройство за интернет, Грешка,която би ви спестила много па

Мнение от qna87 » 17 юли 2009, 16:05

Здравейте,
Не знам дали точно тук трябва да пиша за този проблем,но важното за мен е колкото се може повече хора да са наясно какво точно се случва,когато си вземете устройството,което единия от мобилните оператори предлага.Не очаквам никой да се поставя на мое място,а само да предпазя някой от грешка като моята.Надявам се да успеете да разберете какво точно се случва,защото е малко объркано и не всеки,на когото съм казвала е успявал да разбере.
Миналия месец си взех лаптоп на изплащане и 3G устройство за него,защото приятеля ми замина за Щатите и това беше единствения начин да се чувам с него.Договора с оператор подписах на 4.06 тази година.Вноската за интернет ми е 24 лева.При подписването на договора ми се обясни как да си следя трафика,но както всяко нещо в тази държава,така и тук ти се изтъкват само добрите страни.Не ти се казва всичко и съответно идва момент,в който се оказва,че си прецакан.
Проблемите с това устройство започнаха още на 18.06,когато всъщност имам и рожден ден.И сами можете да сметнете,че това са само 14 дни след подписването на договор.А служителя в магазина ми обясни,че в рамките на един месец ще получа фактурата,на датата,на която си получавам фактурата за телефона.Но този път освен сметката за телефон ще имам и сметка за интернет.Аз фактура на 18-ти не получих.Получих само съобщение от оператор,че ми е изчерпан лимита,което сещате се означава,че нямам нет.Отивайки в магазина ми казват,че имам задължение в размер на 150 лева.Преглътнах и платих!!!Вината ми беше че още тогава не се разрових да видя какво става.Да кажем че съм преглътнала...Но само 2 дни по-късно отново получавам същото съобщение от оператор.Отново отивам и внасям пари.Този път 60 лева.Отново ми пускат интернет.На следващия ден аз отново получавам съобщение и отивайки в магазина,в който си ходя винаги ми казват че имам задължение от 185 лева.Човекът в магазина беше много учтив и веднага потърси информация в централния офис на Globul.Оказа се че преди да излезе фактура няма как да се сметне потреблението и да се види има ли грешка.През това време в магазина аз бях в нервна криза,защото това не е нормално!!!Молбата на служителя беше да не използвам устройството до излизането на фактура.Не ме питайте какво ходене по мъките беше да не мога да се чувам в най-близкия ми човек,но издържах.
Трябваше да ида в магазина на 11.07,но намерих време едва днес - 17.07.Оказа се че нещата са си съвсем наред и няма грешка от страна на оператор,но ми казаха нещо,което според мен е трябвало да ми кажат още при подписване на договора,за да си направя сметката.
Значи ... Globul ти дава пакет от 2500 MB за един месец.Този пакет е разпределен по равно за всеки ден от месеца.Да кажем от 01.01.2009 до 25.01.2006 ти всеки ден имаш по равно.При евентуалното изчерпване на този лимит от 2500 МВ на да кажем дата 15.01.2009 не ти спират потреблението,а започват да те таксуват по 0.10 ст. Имаш лимит от 70 лева докато ти цъка по 0.10 ст. След достигането му ти трябва да идеш да заплатиш потребеното.В моя случай беше 150 лева,защото в сметката ми влизат вноска за лаптоп,сметка за телефон и потребения интернет.След като заплатиш и ти пуснат интернет има уловка,която няма как да разберете ако не сте се "опарили" или ако някой не ви е казал.След плащането Globul ви пуска остатъкът до края на месеца,т.е. от 16.01.2009 до 25.01.2009,НО освен че не ви пуска цял пакет 2500 МВ,а само остаък,Globul продължава да ви таксува по 0.10 ст.Вие отново ще имате лимит от 70 лева и след изтичането му ще трябва да плащате.
Не знам дали успяхте да ме разберете какво точно се случва,надявам се да сте успяли.
Има и още нещо обаче.Globul дава правото да прекратиш договора и да платиш неустойка.НО!!!Неустойката,която мобилния оператор е определил за ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ е в размер на 100 лева.Ако обаче сте като мен,т.е. ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ сте длучжи да платите неустойка от 100 лева + таксата от 24 лева до датата на изтичане на договора.И в крайна сметка се оказва,че дори не можете да си позволите да върнете устройството,защото ще ви съдерат кожата.
Не мислите ли,че глупаво да речем една фирма,която се явява ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ,да плати само 100 лева като неустойка,а един обикновен гражданин,който се явява ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ,да се налага да плати 100 лева + таксите за оставащите месеци до изтичане на договора?

НАЯВАМ СЕ СЛЕД КАТО ВЕЧЕ СТЕ РАЗБРАЛИ КАК СТОЯТ НЕЩАТА ДА СИ ДАДЕТЕ СМЕТКА КАК МОБИЛНИЯ ОПЕРАТОР ВИ ОБИРА!

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧИ<КОИТО ЩЕ ИМАТ ТЪРПЕНИЕТО ДА ПРОЧЕТАТ ВСИЧКО!!!

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Re: Globul 3G устройство за интернет, Грешка,която би ви спестила мног

Мнение от metesator » 17 юли 2009, 16:34

На твое място щях да разровя по-детайлно още след първия случай със 100+ лева.
Всички тези неща за дневни лимити и прочие пише ли ги в договора?

абе, напоследък с операторите колко нерви бера... лъжа и измама е всичко.

Да видим някой глобул фен/служител какво ще обясни сега ;)

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 17 юли 2009, 16:44

Грешка :D
Това е услуга за клиент който не му пука да плаща по 3000лв месечно.
Мен лично това не ми трябва :D

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Мнение от metesator » 17 юли 2009, 16:54

[Quote]Миналия месец си взех лаптоп на изплащане и 3G устройство за него,защото приятеля ми замина за Щатите и това беше единствения начин да се чувам с него.[/Quote]

Сега се стеих нещо. По повод това по-горното: за тия грешни стотици левове, които си похарчила, не можа ли да се възползваш от една от многото оферти за разговори с чужбина посредством телефон, а не лаптоп?
Или държиш на видео разговорите?

SGH
Регистриран: 14 дек 2006, 18:07

Re: Globul 3G устройство за интернет

Мнение от SGH » 17 юли 2009, 17:26

Ако, не държиш на видео разговорите на СМАРТ груп можеш да сложиш неговия номер в Щатите
http://globul.bg/bg/postpaid.07.html?posm=7
Taka ще можете да се чувате всеки ден ,обърни внимание обаче на цената след изчерпване на минутите към тези номера е 0,35ст

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 17 юли 2009, 19:51

С тези 3G лаптопи и устройства още много хора ще се оплакват и набутват. Вече не искам да имам нищо общо с операторите освен една простичка сметка. Вчера докато си я плащах (вече и това ще спра да правя в магазините, особено след като махнаха готината касиерка, мисля изцяло да мина на онлайн плащане, за да не ме занимават с излишни и еднообразно досадни въпроси :)))) имаше тамън двама човека в магазина. Едната жена нямаше интернет от 3 дена (с мтел home box или нещо такова), а на другия човек се мъчеха да правят телевизия. ясно е че и хората по магазините не са машини, за заплащането си се занимават с страшни идиоти понякога и същевременно не ги обучават достатъчно качествено. Точно заради това, мисля че нишката клиент-продавач-оператор е скъсана навсякъде. Смятам че 3G мрежата в момента е около 1996-7г. в мобилните услуги като качество и цена и ще бъде достъпна и изгодна за масите след около 10тина година. За тези пари според мен щеше да ти писне да висиш в някой интернет клуб и да си говориш с приятеля (е може и да искате да си говорите прекалено интимни неща, но ще трябва да се примирите да си ги напишете). Вярно - 3G е замислено като удобство, но вече на страшно много места безплатен безжичен интрнет. Не искам да те поучавам, защото станалото - станало, но се надявам наистина хората които им потрябва такова устройство, да си помислят много добре преди да го закупят.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 17 юли 2009, 20:02

Правилно ли разбрах, че има дневен лимит от 2500 : 30 = 83МВ . И например , ако са потребени за деня Х - 100МБ, то тогава си плащаш 17МВ х 0,10лв = 1,70лв ,въпреки че месечния лимит от 2500 мв може да не е изчерпан.
И още , какъв е тоя план за интернет 2500МВ. Не го откривам на страницата на Globul.

ogimag
Регистриран: 06 мар 2004, 17:44

Мнение от ogimag » 17 юли 2009, 21:40

Колко се радвам, че преди години избягах от Глобул!

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 17 юли 2009, 21:50

Какво да кажа... Все същия оператор, както го зарязах през 2004. Все същите стари подмолни похвати. Все същата драматична история с нови герои и нови услуги. Но сценария е същия. Държат те в неведение и заблуда и с максимален шанс да се донабуташ дълбоооооко в лай.... калта.
Не става този оператор, разберете го най-сетне и да няма повече такива излияния по форумите! (angry)

bolitar
Регистриран: 09 юли 2008, 16:12

Мнение от bolitar » 17 юли 2009, 23:07

не искам да защитавам глобул, но с който и оператор да направиш договор лимитирането, тарифирането и отпуснатия обем данни ще бъдат по същия начин.
принципно грешка тук виждам само в човека при който си сключила договора че не ти е обяснил как стоят нещата , което обаче той може и да е направил, но ти да не си положила усилие да го разбереш, също грешката е и при тебе че не си се запознала подробно с нещото което купуваш дори и при възникнал проблем

Отговори