Да вярваме или не?
Да вярваме или не?
Здравейте,
Направо към въпроса: Да вярваме или не на?
Питам ви, защото реших да си закупя телефон, но малко се усъмних в гаранционната поддръжка, а именно: как ли седят нещата когато се налижи да ползваме гаранцията, когато на профила на фирмата има само телефон, а Mobilebulgaria не носи отговорност за търговците.
Давам примери:
Freedom
Тел. 0888949113
E-mail: [email protected]
както се вижда има само телефон и мейл и какво правим, ако телефона не работи, а на мейла не отговарят....?
GSM One
Тел. 0878 790 155
тук пък забелязваме, че дори нямат собствен и-мейл
Expo Mobile
София, Младост 4 бл.438 вх.В ет.3 ап.4А
Тел. 9755870 0897926663
пак без собствен мейл, но пък може и да има някой на домашния адрес, защото така ми изглежда, че не е офис. Може да се добави: звънни три пъти, за да разберем, че си ти:)
Общо взето, от къде може найстина да си купим и да сме спокойни, че всичко е ок???
П.П. Да не подвахващам темата за гаранционните условиq, защото повечето дори не са си прочели условията, защото дават: copy и след това paste, но това е друга тема.
Еми с две думи: това е. Чао от мен и се замислете...;)
Направо към въпроса: Да вярваме или не на?
Питам ви, защото реших да си закупя телефон, но малко се усъмних в гаранционната поддръжка, а именно: как ли седят нещата когато се налижи да ползваме гаранцията, когато на профила на фирмата има само телефон, а Mobilebulgaria не носи отговорност за търговците.
Давам примери:
Freedom
Тел. 0888949113
както се вижда има само телефон и мейл и какво правим, ако телефона не работи, а на мейла не отговарят....?
GSM One
Тел. 0878 790 155
тук пък забелязваме, че дори нямат собствен и-мейл
Expo Mobile
София, Младост 4 бл.438 вх.В ет.3 ап.4А
Тел. 9755870 0897926663
пак без собствен мейл, но пък може и да има някой на домашния адрес, защото така ми изглежда, че не е офис. Може да се добави: звънни три пъти, за да разберем, че си ти:)
Общо взето, от къде може найстина да си купим и да сме спокойни, че всичко е ок???
П.П. Да не подвахващам темата за гаранционните условиq, защото повечето дори не са си прочели условията, защото дават: copy и след това paste, но това е друга тема.
Еми с две думи: това е. Чао от мен и се замислете...;)
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
Re: Да вярваме или не?
ами по-добре невярвай. Ръка да пипне, око да види. (yes)
-
- Регистриран: 24 фев 2005, 10:12
Съгласен, но има и коректни търговци, а ти нямаш време да обикаляш и... какво правим-принуждаваме се да купим от нета. Колегата е прав, трябва да се замисляме!
Аз затова отивам на място в офиса и си го купувам оттам. Поръчвам го по тела - казват ми кога да отида - отивам и си го взимам на място - запознавам се с обстановката с две думи. Пък и на място мога да си го тествам тела и ако ми харесва го взимам. Така взех едно HTC на брат ми от бест бг май бяха и досега не сме имали проблеми. Тествах си го на място естествено :)
Това което казвате е добре, но ако няма офис какво става? Няма как да го погледнете, нали? Това имам предвид, че дори и да го получите...къде отива за гаранционно обслужване, когато продавача има само телефонен номер, който може да се смени по всяко време.???
А бе човек не разбираш ли,че от такива изобщо нито да пазаруваш нито нищо.Виждаш,че не не знаеш много неща за тях (нито пък другите),а още се чудиш(whistle)
Другото което е има достатъчно на брой продавачи с добре изградени сайтове и не от вчера на пазара.Тези с неясен профил просто ги подминаваш.
Сега видях,че се занимаваш с мобилни апарати,т.е. известни са ти много неща от тази сфера,подозрителен си с този въпрос.В същност какво целиш с запитването си?
Другото което е има достатъчно на брой продавачи с добре изградени сайтове и не от вчера на пазара.Тези с неясен профил просто ги подминаваш.
Сега видях,че се занимаваш с мобилни апарати,т.е. известни са ти много неща от тази сфера,подозрителен си с този въпрос.В същност какво целиш с запитването си?
Здравейте Motofen2,
единствената ми цел е да предпазя хората които се хвърлят на евтиното, но не правят сметка, че може да им излезе по-скъпо. Или по просто казано, не бъдете овце, а мислете с главите си. Надявам се, че всички знаете с какво се отличаваме от нашите прадеди: маймуните...?
Поздрави: user1881
единствената ми цел е да предпазя хората които се хвърлят на евтиното, но не правят сметка, че може да им излезе по-скъпо. Или по просто казано, не бъдете овце, а мислете с главите си. Надявам се, че всички знаете с какво се отличаваме от нашите прадеди: маймуните...?
Поздрави: user1881
Много ясно, че няма да пазарувам от фирма с един GSM номер на кръст и един mail на сървъра на mb. Това не е само подозрително, това е очебийно, че не е нещо наред. На този принцип и аз мога да си регистрирам един търговец в сайта, да си купя една прима карта и ето вече съм работещ търговец - пращам само телефоните по куриер (от офис - без да се знае какъв ми е адреса) с една принтирана гаранционна карта със сменено лого на уж работещата ми фирма и някакъв си там печат дето струва 10 лв на черно - цялата работа с логото за 15 минути с фотошопа :-D
Обръщам се към собствениците на сайта (mobilebulgaria) - оглеждайте по-обстойно търговците, които пускате да офертират тук онлайн. Търговци без адрес, без сайт и без регистрирана фирма не трябва да се допускат.
Обръщам се към собствениците на сайта (mobilebulgaria) - оглеждайте по-обстойно търговците, които пускате да офертират тук онлайн. Търговци без адрес, без сайт и без регистрирана фирма не трябва да се допускат.
-
- Регистриран: 16 дек 2008, 17:50
Мисля, че имаше и подобна тема - "Некоректни търговци". Там имаше доста хора, които са ужилени от такива "фирми"!
Ами то като разсъждажаме така аз само мога да добавя че като си купиш телефон от магазин каква е гаранцията че след като се развали телефона след 1 година примерно магазина все още ще е там и дали ще се признае гаранцията . На българина това му е голям проблем че винаги гледа да не го прецакат и иска сигорност на всяка цена макар че в бг няма да я намери според мен , нали гледаме само чужденците поне в usa хората си поръчват през разни сайтове без никакво притеснение и нямат проблеми поне аз нямах и съм много доволен.