Цени по света на мобилни планове, включващи данни.
Цени по света на мобилни планове, включващи данни.
Интересно изследване са направили от "Организацията за икономическо сътрудничество и развитие" (Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD). Фокуса на това изследване са цените в телекомуникационния сектор по света на мобилните планове, включващи определено количество предплатен трансфер на данни. Информацията е достъпна на страницата : http://www.oecd.org/sti/telecom . Файла, съдържащ изследването може да се изтегли от : http://www.oecd.org/dataoecd/26/19/43280727.pdf . България не е включена в изследването, но сами може да си направите изводите как ни "дерaт" любимите оператори.
Ето и таблицата за "неограничената" тарифа за данни през мобилен телефон в USD :
Ето и таблицата за "неограничената" тарифа за данни през мобилен телефон в USD :
Re: Цени по света на мобилни планове, включващи данни.
Да. Мразя ги нашите оператори. ТЕ ДАЖЕ НЯМАТ НЕОГРАНИЧЕНА ТАРИФА!!! В България те дерат като луд и то си ограничен до 1 GB на месец максимум. Просто няма никаква база за сравнение с чужбина.
-
- Регистриран: 30 май 2007, 13:57
По-скоро българските оператори нямат капацитет да предложат такава услуга, тъй като мрежите няма да издържат такъв теоритичен трафик.
Ммм, да. И аз подозирам такова нещо. Особено с тези радиорелейни връзки между базовите станции. Дали е възможно да предоставят бърза и стабилна връзка на множество крайни потребители? Не ми се мисли просто. Как обаче се вписва в тази картина рекламата, че виждате ли те (операторите) предоставяли качествена и иновативна услуга, а в другите страни не било така?
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Тази статистика много "радва" :D
в БГ най добре са абонатите на глобул
1- не могат да си претоварят компютрите защото интернета е бавен
2- всичко им е разпределено на ден и час така клиентите не се претоварват защото като си изчерпа лимита днес до 9,00 сутринта ще почива цял ден и на следващият ден отново ще поработи 15 мин и така през целият месец равномерна работа
ако не спазва тези изисквания от обератора глобул ще плати много много парички
много късмет на клиентите на глобул им пожелавам
(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)
(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)
1- не могат да си претоварят компютрите защото интернета е бавен
2- всичко им е разпределено на ден и час така клиентите не се претоварват защото като си изчерпа лимита днес до 9,00 сутринта ще почива цял ден и на следващият ден отново ще поработи 15 мин и така през целият месец равномерна работа
ако не спазва тези изисквания от обератора глобул ще плати много много парички
много късмет на клиентите на глобул им пожелавам
(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)
(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)
[B]ре:[/B] [i]По-скоро българските оператори нямат капацитет да предложат такава услуга, тъй като мрежите няма да издържат такъв теоритичен трафик.[/i]
Предполагам, че тази Коледа ще има и "големи планове" МБ с по-ниска цена на мобилния интернет. Не очаквам мобилния ми оператор да конкурира ЛАН доставчика на интернет, но лично на мен оферти като тези на глобул с и-фона и ментел със ББ Сторм ми се струват неоправдано скъпи и това трябва да се промени.
За 80 кинта в чужбина ти дават устройството и 5 часа към всички + пакет смс и интернет. А тук ментел започва от 80 кинта, дава минути, но пак с техните недодялани уговорки, та ад може да ти свалят още поне 50 лв за доп. услуги(no)
Предполагам, че тази Коледа ще има и "големи планове" МБ с по-ниска цена на мобилния интернет. Не очаквам мобилния ми оператор да конкурира ЛАН доставчика на интернет, но лично на мен оферти като тези на глобул с и-фона и ментел със ББ Сторм ми се струват неоправдано скъпи и това трябва да се промени.
За 80 кинта в чужбина ти дават устройството и 5 часа към всички + пакет смс и интернет. А тук ментел започва от 80 кинта, дава минути, но пак с техните недодялани уговорки, та ад може да ти свалят още поне 50 лв за доп. услуги(no)
[B]RE:[/B] [i]в БГ най добре са абонатите на глобул [/i]
хе-хе, Т-Мобайл по Гръцки ли да го наречем(woo)
хе-хе, Т-Мобайл по Гръцки ли да го наречем(woo)
Въпросът е всъщност, от колко мобилен интернет имате нужда на телефона си?
И изобщо имате ли нужда от повече нет от колкото предлагат настоящите пакети на операторите?
И изобщо имате ли нужда от повече нет от колкото предлагат настоящите пакети на операторите?
Не мога да си представя, че мога да направя повече от 150 МБ месечно само през телефона. Ако връзвам през компа, когато съм в движение може и да вдигна до 1ГБ. Проблема е, че цената за този ГБ според мен е висока. И така плащам 80-120 лв за мобилни услуги на месец, само още една такса ми трябва.
В момента ползвам 30 МБ пакет за 5 лв, които дори ми се прехвърлят в следващия месец, защото не мога да ги изконсумирам за е-мейл.
В момента ползвам 30 МБ пакет за 5 лв, които дори ми се прехвърлят в следващия месец, защото не мога да ги изконсумирам за е-мейл.