ITG xpPhone Windows XP телефон-това е машина !

dkgray
Регистриран: 27 мар 2006, 14:05

Re: ITG xpPhone Windows XP телефон-това е машина !

Мнение от dkgray » 18 сеп 2009, 23:18

[Quote]HAHA това са две несъвместими понятия! "Китайско" и "марково".[/Quote]

Huawei, ZTE, Lenovo?
И ти се изказа ... :)

brrrrrr
Регистриран: 02 апр 2007, 23:22

Мнение от brrrrrr » 18 сеп 2009, 23:33

И от изброените единствено на Леново можеш да бъдеш потребител... И като се замисля то само Леново и останалите Китайски боклуци останаха.

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 19 сеп 2009, 10:07

Идеята е добра, но според мен има доста въпросителни, явно е замислен като конкурент на N900, но с Win XP. При поносима цена и от любопитство е възможна покупка.
Преди покупка обаче на такова устройство трябва да се замислите - дали софтуера е оптимизиран, ще имали софтуерна поддръжка, ще се намерят ли етусиасти да компилириат стандартните приложения за тази резолюция, как ще стоят нещата със сервиза и резрвните части? Все въпроси, които са от значение.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 19 сеп 2009, 10:43

Не би трябвало да има проблем със софтуера, все пак има джобни компютри с XP и почти всичко си върви пърфект на тях, ограничавано единствено от хардуерната мощност. Ако пък все пак се случи проблем (шит хепънс) може да се регулира и самата резолюция на дисплея.
Иначе такива джаджи не са новост, макар да са си направо екзотика на фона на тенденциите за развитие в мобилния бизнес. Бих искъл вместо мобилна версия на Уиндоус (която си е нещо средно между '95 и '98 ) да ползвам пълните възможности на XP на джобният си компютър, в момента хардуерно вече са достатъчно мощни за да няма проблеми с поддръжката на тази ОС. Мисля, че надали някой би си купил нещо различно от телефон с XP, стига да се произвеждат по-масово и да оптимизират малко размерите.

sirgeorge

Мнение от sirgeorge » 19 сеп 2009, 13:03

Това устройство е като нетбук слайдер с GSM функции, което му отрежда друга ниша в мобилните устройства и предполагам ако се развие бранша в тази насока ще има бъдеще.
Нямам нищо против ITG xpPhone просто съм скептичен към това, че китайската фирма се справила успешно с тази амбициозна цел.

Prometheus
Регистриран: 09 авг 2009, 16:32

Всичко-фони

Мнение от Prometheus » 19 сеп 2009, 19:35

http://www.youtube.com/results?search_query=umpc&search_type=&aq=f

http://www.google.bg/images?as_q=umpc&hl=bg&btnG=Google+%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&as_epq=&as_oq=&as_eq=&imgtype=&imgsz=m&imgw=&imgh=&imgar=&as_filetype=&imgc=&as_sitesearch=&as_rights=&as_st=y

sirgeorge

Re: Всичко-фони

Мнение от sirgeorge » 19 сеп 2009, 19:46

Да запознат съм с UMPC (Ultra Mobile Personal Computing), както и с MID (Mobile Internet device) устройства, но досега нямаше такива с GSM функции, ако не броим HTC Advantage, но той е "друга вода".

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 19 сеп 2009, 20:19

... и HTC Shift.

scarybear
Регистриран: 06 авг 2007, 10:32

Мнение от scarybear » 20 сеп 2009, 11:28

Може предварително да се поръча http://www.xpphone.com/en/product/order.html само се попълва една бланка без капаро и т.н но цената не се знае. Аз го поръчах, но писах да ме уведомят за цената, че...(woo)

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 20 сеп 2009, 12:46

Имаше и преди това. Бях пуснал такава тема миналата година, но не можах да я намеря (прави ми впечатление за доста изтрити теми напоследък).
Една от най-бруталните подобни джаджи на които съм попадал е това:
http://mobbit.info/item/2008/3/25/hdpc-koreiskii-portativnyi-gibrid-vse-v-odnom

..и е по-лека от xpPhone. Виждал съм и Vista, работеща на подобно устройство. Познат пък има някакъв Gigabite UMPC (без GSM възможности) и наистина по отношение на софта няма проблеми (е малко тегаво беше да си преинсталира Уиндоуса (нали няма четец/записвачка на дискове), ама и това чатна как да направи.
Основният недостатък е не цената или софтуера, а размера, според мен. ;)

Отговори