Въпрос за пренос на номера от Globul към Мтеl
Re: Въпрос за пренос на номера от Globul към Мтеl
Да ти искат първия договор който си подписал е най новото идиотско нещо което искат от Глогул за да ти дадат сертификат за пренос на номер.Това не е само в Пловдив а е на всякъде.Наскоро на един познат се случи същата случка.Идва при мене възмутен до краен предел и ядосан от къде да го намери първия договор от преди 5-6 години а иска да си запази номера, и със семейстовото си и близките да говори по евтино в мрежата на друг оператор.
Викам му ела с мене познавам управителя на магазина в Глобул.Отидахме заедно и няма проблем.На другия ден управителя звъни и ми вика излезна ви сертификата елате да го вземете.
Като поговорихме после с него как така изведнаж стана работата и няма договор няма проблем знаете ли каво ми каза той?
,, За да ти дадем сертификата трябва да си по настоятелен и по твърд,,
Най добре е да дойдеш когато има по голяма опашка и да вдигнеш скандал, гледай и да е някое младо момиченце. Като има повече хора по не се отказва.Ако се запъне нещо искай да напишеш жалба до глобул, звънни на место и се оплачи на 123 , искай книгата за рекламации.Като си по настоятелен ще ти дадат само и само да се оттарват.Ако си хлабав ще те разкарат или пратят в друг офис.Другото което ми каза е - ако пишеш жалба в никакъв случай не я оставяй и да си тръгнеш.Убеди се че е изпратена. В противен случай, жалбата отива в коша.
Това да ти искат първия договор е идиотско и те знаят че никой не го пази.На тях и не им трябва.Те си го имат сканиран и качен в тяхната документна система и когато си искат могат да си го изкарат както на тебе така и на тях.
Това е което знам дано да ти помогне. Действай както ти казах и ще успееш. Глобул нямат никаво законово основание да ти откажат.Длажни са да ти го дадат - бъди твърд упорит и настоятелен.
Викам му ела с мене познавам управителя на магазина в Глобул.Отидахме заедно и няма проблем.На другия ден управителя звъни и ми вика излезна ви сертификата елате да го вземете.
Като поговорихме после с него как така изведнаж стана работата и няма договор няма проблем знаете ли каво ми каза той?
,, За да ти дадем сертификата трябва да си по настоятелен и по твърд,,
Най добре е да дойдеш когато има по голяма опашка и да вдигнеш скандал, гледай и да е някое младо момиченце. Като има повече хора по не се отказва.Ако се запъне нещо искай да напишеш жалба до глобул, звънни на место и се оплачи на 123 , искай книгата за рекламации.Като си по настоятелен ще ти дадат само и само да се оттарват.Ако си хлабав ще те разкарат или пратят в друг офис.Другото което ми каза е - ако пишеш жалба в никакъв случай не я оставяй и да си тръгнеш.Убеди се че е изпратена. В противен случай, жалбата отива в коша.
Това да ти искат първия договор е идиотско и те знаят че никой не го пази.На тях и не им трябва.Те си го имат сканиран и качен в тяхната документна система и когато си искат могат да си го изкарат както на тебе така и на тях.
Това е което знам дано да ти помогне. Действай както ти казах и ще успееш. Глобул нямат никаво законово основание да ти откажат.Длажни са да ти го дадат - бъди твърд упорит и настоятелен.
-
- Регистриран: 21 авг 2004, 12:49
Значи пак си заслужават комисията за защитата.Ако имаш възможност набутвай ги!
Blisss, като гледам каква е работата съм убеден , че няма да имам особени проблеми!!!Въпроса е: да се обслужват клиентите от 100 % подготвени кадри!!!А не да се обучават в движение или когато изпаднат в дадена ситуация.Най-елементарното е обучение в тестова среда, после един хубав изпит за квалификация и ,който не е нареден от свой човек ще се справи.... а не като искаш да видиш даден модел да четат упътването откъде се включва и т.н.
Писах и преди: щом няма проблем значи и ти можеш да изпълниш професионалните си задължения и да ми решиш проблема!?
Писах и преди: щом няма проблем значи и ти можеш да изпълниш професионалните си задължения и да ми решиш проблема!?
CTAXO, благодаря за подкрепата... знам че няма да съм единствения. Ясно е, че това е начина и повярвай ще им се случи!!! А чрез КЗП съм се оправял няколко пъти, така че и този вариянт е актуален.:)
Очаквайте развитие....;)
Очаквайте развитие....;)
Както казах - отстрани всичко изглежда много лесно :) само дето "професионалните ти задължения" далеч не се изчерпват с това да пуснеш един телефон :) Тестовата среда никога не може да ти предложи всички реални ситуации, така че винаги обучението в работата с хора става в движение - няма друг възможен начин ;) В крайна сметка тея решения се взимат от други - глупаво е въобще да ги обсъждам с теб.
А по отношение на последната ти злобничка реплика - моите професионални задължения се изчерпват с края на работното ми време. Това, че ти отговарям кое и как да направиш си е просто от добра воля, която и без друго се изчерпва ;) Проблемът ти го реших още в първи си пост - да отида на крака да ти взема сертификат ли искаш? :)
А по отношение на последната ти злобничка реплика - моите професионални задължения се изчерпват с края на работното ми време. Това, че ти отговарям кое и как да направиш си е просто от добра воля, която и без друго се изчерпва ;) Проблемът ти го реших още в първи си пост - да отида на крака да ти взема сертификат ли искаш? :)
какво не им харесвате на глобул и другите не са кой знае какво
аз съм и към трите оператора и не мога да кажа кой е фаворит и трите са дървета
наблюдавах космоте в гърция същите загубеняци са като глобул няма как да стават по добри
аз съм и към трите оператора и не мога да кажа кой е фаворит и трите са дървета
наблюдавах космоте в гърция същите загубеняци са като глобул няма как да стават по добри
Ако искам да прекратя договор към Глобул кога трябва да пусна зайвление? Доколкото знам точно 1 месец преди изтичането на договора нали така?
Ако искаш да прекратиш договор - един месец преди това подаваш заявление след това пак трябва да подадеш молба за отказ.
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
:| щом ще го прекратяваш значи няма да си запазиш номера. Тогава защо ти е да предупреждаваш или плащаш. Я си гледай кефа и не им ходи по свирката ;)(yes)
Защото утре ще излезе някой телефон който ще искам да си купя (както направих с Е71-цата ми) и ще отида да си го взема от Германос (все пак ако нещо се повреди ще има къде точно да отида да се разправям и кого актуално да заплашвам с институциите) с абонаментен план за да ми се върже на същите пари както от някой гараж но без договор и с много съмнителна гаранция затова.