Интернет клиентите на VIVACOM надхвърлиха 300 000

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Интернет клиентите на VIVACOM надхвърлиха 300 000

Мнение от Spiderman_ot_selo » 18 ное 2009, 13:17

[Quote]Георги Иванов от Карлово е 300-хилядният клиент на високоскоростната Интернет услуга VIVACOM Net. Той получи от телекома право на безплатно ползване за една година на конвергираната услуга VIVACOM Trio, включваща Интернет, мобилна и стационарна телефония.

За малко повече от година интернет клиентите на телекома са се увеличили със 100 хиляди и вече наброяват 300 хиляди потребителя. Този ръст на продажбите на VIVACOM Net прави телекомуникационния оператор най-бързоразвиващия се Интернет доставчик на българския пазар.

Интернет услугата на VIVACOM стартира преди повече от пет години като БТК ADSL, а мрежата й днес има най-голямото покритие на територията на страната. Телекомът предлага Интернет в повече от 300 населени места, което според данни от ГРАО към септември 2009 г. означава над 70% покритие на населението.

"През последните пет години предложихме на своите клиенти най-добрата комбинация от надежден и високоскоростен интернет, добро обслужване и конкурентни цени и това ни превърна в най-бързо развиващия се Интернет доставчик на пазара", заяви Симеон Донев, директор „Продукти и услуги" на VIVACOM. „Това ни мотивира да продължим да се развиваме и да осигуряваме най-доброто за клиентите си", допълни той.

В началото на октомври т.г. VIVACOM пусна за първи път на българския пазар пакетната услуга, включваща Интернет, мобилна и стационарна телефония. Така телекомът предложи пълно телеком обслужване на конкурентна цена. Интернетът, включен в пакетите, е с 10 Mbps скорост на даунлоуд, неограничен трафик и безжичен Wi-FI модем.

От февруари 2009 г. компанията стартира и най-големия интерактивен портал за легален даунлоуд на музика и игри в България - 4FUN.bg. Създаден в сътрудничество с една от водещите в света музикални компании - Universal Music, сайтът предлага както най-новите албуми и сингли, така и богата фонотека от евъргрийни, джаз, класическа музика и дискографии на популярни световни изпълнители.

За пет години телекомът въведе на българския интернет пазар над 20 различни интернет пакета със скорости до 12 мегабита. От пускането на ADSL пакетите на пазара компанията няколко пъти увеличи скоростта и намали драстично цените на услугата VIVACOM Net, която се отличава с надежден и сигурен достъп до Интернет, има постоянна скорост на връзката дори и в пикови часове, еднаква скорост както за български, така и за международни сайтове, лесна инсталация и 24-часова поддръжка на телефон 0800 100.

Георги Иванов от Карлово стана 300 000-ният клиент, който се абонира за широколентовия Интернет на VIVACOM Net. Той е на 26 години и работи като търговски представител в местния хлебозавод. От около 3 години ползва Интернет, но за този период е станал редовен потребител на мрежата и вече почти не изключва домашния си компютър.[/Quote]

http://vivacom.bg/bg/residential/about_us/press_releases/2009/internet_klientite_na_vivacom_nadhvyrliha_300_000/

kreizi
Регистриран: 01 май 2004, 12:59

Re: Интернет клиентите на VIVACOM надхвърлиха 300 000

Мнение от kreizi » 18 ное 2009, 14:31

Как няма да надхвърлят като даже и да има такива, които да искат да избягат от тях, те са оплетени в неколкогодишен договор. Да не говорим, че има огромен брой клиенти, чиито договори са автоматично подновени НЕПРАВОМЕРНО! Спомняте ли си, че преди около две години скоростта на интернета на БТК изведнъж скочи. Именно тогава са подновени и договорите на абонатите. И пак тогава влязоха в сила новите общи условия, съгласно които договорите се подновяват за същия период и при същите условия... България е страната на неорганичените възможности. Само че единствено измамници като Виваком и остналите оператори разполагат с тях. Хората... кучета ги яли.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 18 ное 2009, 14:52

С риск отново да бъда обвинен за защитник на Виваком,ще отбележа че мнението ти е изпъстрено с неточности и откровено непознаване на фактите.
[Quote]те са оплетени в неколкогодишен договор[/Quote]
Сигурно си искал да кажеш "неколкомесечен договор",защото Темпо и Старт се предлагат само за 12 месечен договор,а само при Хармониите може (забележи по избор на клиента) договора да е 24 месечен.

[Quote]Именно тогава са подновени и договорите на абонатите. И пак тогава влязоха в сила новите общи условия, съгласно които договорите се подновяват за същия период и при същите условия...[/Quote]
Именно тогава БТК предложиха нещо уникално като коректност за българските условия-вдигнаха в пъти скоростта за същата цена и то дори и за старите си клиенти,като 2-годишните договори бяха премахнати и клиентите преподписаха за по-малък срок:[Quote]За да улесни клиентите, които искат бърз и сигурен достъп до световната мрежа БТК премахва двугодишните договори за ADSL. Клиентите имат възможност да избират между 6 месечен и едногодишен срок на договор, а пакетите могат да включват допълнителни услуги, като уеб пространство, електронна поща, модем за безжична връзка и др.[/Quote]

Аз лично не ползвам нет от Виваком,защото живея в голям град и тук конкуренцията е силна,като това ми дава възможност да избирам доставчика си.
Но за малките населени места,реално Виваком е без алтернатива като скорост и надеждност.А цифрата от 300 000 показва,че клиентите далеч не са само в малките градове и села...

kreizi
Регистриран: 01 май 2004, 12:59

Мнение от kreizi » 18 ное 2009, 16:13

Кажи го на измамените абонати и тогава се върни да защитаваш сво работодател.

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 18 ное 2009, 17:27

Мисля, че това са предимно фирмени абонати и хора в отдалечените и трудно достъпни кътчета на България и там, където няма друга алтернатива. И не мисля, че един частен абонат намиращ се в голям град и с поне малко култура, ще се насади на Vivatel.

*БТК (Българска телекомуникационна компания) вече не съществува. Името е Vivatel, американско подразделение, ако не греша.

DI@K
Регистриран: 08 май 2006, 10:23

Мнение от DI@K » 18 ное 2009, 17:47

БТК съществува, TheTrue. Далече си от истината :D
Търговската марка се промени от БТК+Вивател=Виваком. То поне рекламите да беше следил щеше да знаеш. Google да беше питал преди да пишеш. (angry)
"Българска телекомуникационна компания" АД (БТК) е акционерно дружество със седалище и адрес на управление в гр. София, бул. "Тотлебен" № 8, регистрирано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 831642181, регистрирано по ЗДДС, ДДС номер BG831642181. Това е от официалния сайт на компанията.
И защо така мислиш. Имаш се може би за културен?!? Услугата която предлагат е на ниво като качество, сигурност и цена. Не че са безалтернативен ISP, имат и те трески за дялане, но не заслужат такива категорични и безпочвени коментари като твоя.

Technology
Регистриран: 31 дек 2006, 11:16

Мнение от Technology » 18 ное 2009, 18:18

Всъщност, аз мисля, че имам поне малко куртура, живея в голям град, имам добри алтернативи, но доброволно съм се "насадил", както ти казваш" на Виваком и съм доволен. Няма да пиша защо. Отговорът си го определя всеки за себе си.

thetycoon
Регистриран: 14 авг 2009, 19:59

Мнение от thetycoon » 18 ное 2009, 21:51

Ползвам ADSL в малък град, доволен съм от качеството и надеждността. За 21 лв. ти дават WiFi модем и карта със 100 минути на месец. В София ползвам Мегалан естествено :)

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 19 ное 2009, 00:27

Аз съм за интернета на ВИВАКОМ(yes)Само за сверяване на конкурентната оферта от
[i][B]Cool BOX[/B][/i] бих ги сменил :D

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Мнение от zaboraboy » 19 ное 2009, 08:51

от този месец съм на хоум.много съм доволен,защото досега бях на фиксиран телефон с такса 24 лв за 1000 мин( просто минутитеми трябват,изговарям минимум 700 на месец), а сега за 30 лв имам телефон с 3600 мин и нет 10 мбита!

Отговори