Дарете на децата в Хаити 1 лев като изпратите sms на 1021!
Дарете на децата в Хаити 1 лев като изпратите sms на 1021!
Реших и аз да помогна на децата в Хаити , изпратих 3 пъти смс на номер 1021 , всеми изписва че смс-а не е доставен ?!? Абонат съм на МЕНТЕЛ (angry)
Реших да проверя в сайта на бтв и се оказа, че доста хорат се оплакват и все абонатите на ментел... :X
http://btv.bg/news/news_comments.pcgi?cont_id=153041
На някой от вас да се е случвал същия проблем ? :S
Сега видях, че всеки смс струва 1,20 лв, като се дарява 1 лв. !!!
Като сметнем, че за половин час е събрана сумата от 65 000лв, нашите оператори пак са на печалба, а ментел май са дарили 20 000лв, пак не са се набутали (те ли да допуснат такава грешка) (angry)
Реших да проверя в сайта на бтв и се оказа, че доста хорат се оплакват и все абонатите на ментел... :X
http://btv.bg/news/news_comments.pcgi?cont_id=153041
На някой от вас да се е случвал същия проблем ? :S
Сега видях, че всеки смс струва 1,20 лв, като се дарява 1 лв. !!!
Като сметнем, че за половин час е събрана сумата от 65 000лв, нашите оператори пак са на печалба, а ментел май са дарили 20 000лв, пак не са се набутали (те ли да допуснат такава грешка) (angry)
Re: Дарете на децата в Хаити 1 лев като изпратите sms на 1021!
Аз нямах проблем при изпращането.
Аз лично пратих и от двата си телефона като от Вивакомския ми даде няколко пъти грешка, а от Мтел не ми върна отговор. Званях на *88 и ми казаха че има проблем с връщането на отговор, но парите ще отидат при децата и да не се притеснявам. А ти Ziko май не си чувал какво е Данък добавена стойност, как се начислява и на какъв процент от стойността се начислява. За домашно ще ти оставя да помислиш над тези неща :D Доста се излагаш като псуваш операторите за неща, които трябва да направят по закон. Колко ли като теб всеки месец се чудят защото фактурата им е с точно 20% повече?
Оффф не ме учи господинчо , а и не съм толкова прост , за колкото си мечтаеш !!!
Да грешка не са виновни операторите, а държавата - данък 20 %
Понеже е дарителска кампания от световен мащаб, защо държавата ни да печели, от това че искаме да помагаме на други ?!
Прочети това....
"Днес вечерта в "Стани богат" премиерът Станишев и външният министър Калфин, които са се консултирали с финансовия министър, ще обявят, че сумата от ДДС в размер на 434 430.40 лв. върху изпратените sms-и и телефонните обаждания ще бъде използвана от държавата целево за каузите на благотворителното предаване, съобщиха от "Нова телевизия". Общо събраната сума е 1 635 315 лв.
Подобен жест държавата не е правила за другите дарителски кампании, включително "Българската Коледа". Нежеланието да се махне ДДС за дарителските акции изобщо предизвика недоволството на благотворителни организации. "
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009060300040000102
Да грешка не са виновни операторите, а държавата - данък 20 %
Понеже е дарителска кампания от световен мащаб, защо държавата ни да печели, от това че искаме да помагаме на други ?!
Прочети това....
"Днес вечерта в "Стани богат" премиерът Станишев и външният министър Калфин, които са се консултирали с финансовия министър, ще обявят, че сумата от ДДС в размер на 434 430.40 лв. върху изпратените sms-и и телефонните обаждания ще бъде използвана от държавата целево за каузите на благотворителното предаване, съобщиха от "Нова телевизия". Общо събраната сума е 1 635 315 лв.
Подобен жест държавата не е правила за другите дарителски кампании, включително "Българската Коледа". Нежеланието да се махне ДДС за дарителските акции изобщо предизвика недоволството на благотворителни организации. "
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009060300040000102
Хахахахаха може да не си толко прост, но със сигурност не си от умните :D Ето какво си написал в предишния ти пост където псуваш операторите и търсиш някакви масонски конспирации:
"Като сметнем, че за половин час е събрана сумата от 65 000лв, нашите оператори пак са на печалба, а ментел май са дарили 20 000лв, пак не са се набутали (те ли да допуснат такава грешка) "
"Като сметнем, че за половин час е събрана сумата от 65 000лв, нашите оператори пак са на печалба, а ментел май са дарили 20 000лв, пак не са се набутали (те ли да допуснат такава грешка) "
Когато от Мтел, Глобул, Вивател и организаторите излязат с публично обръщение и покажат официален документ, че пълната сума от тези 1.20лв. отива за дарение - тогава ще даря и аз.
Нямам проблеми с подобни инициативи, но нека да е коректно - така както го направиха Visa, Mastercard, AmericanExpress и др. - премахнаха всякакви такси и събирания по сметките за дарения.
Не съм съгласен някой да се "нагушва" за сметка на благородната кауза
Нямам проблеми с подобни инициативи, но нека да е коректно - така както го направиха Visa, Mastercard, AmericanExpress и др. - премахнаха всякакви такси и събирания по сметките за дарения.
Не съм съгласен някой да се "нагушва" за сметка на благородната кауза
демек - няма да дариш 1,20, защото държавата ще се "нагуши" с 0,20 от тях... при положение, че е казано, че няма да се "нагуши"...
ми ти не си купувай тогава нищо - държавата от всичко ти взима 20%... хляб, ток, вода, ГСМ, бензин.... дори на практика ти взима много повече от 20 ст. на всеки лев...
ми ти не си купувай тогава нищо - държавата от всичко ти взима 20%... хляб, ток, вода, ГСМ, бензин.... дори на практика ти взима много повече от 20 ст. на всеки лев...
Те и да излязат с обръщение, това пак не означава, че парите няма да бъдат заграбени. Просто няма да е от операторите.;)
Сериозно ли някой вярва, че парите ще стигнат по какъвто и да ббило начин до [B]обикновените[/B] хора там?:)
Сериозно ли някой вярва, че парите ще стигнат по какъвто и да ббило начин до [B]обикновените[/B] хора там?:)
Става дума за конкретна благородна кауза, а не за продукти и услуги, които се предлагат с цел материална облага
Не виждам зашо някой трябва да печели пари от дарения
Далече съм от мисълта, че парите, които дарявам директно на благотворителна организация отиват на 100% за съответното мероприятие, но не искам оператори и други междинни лица да бъркат в кацата с меда
Не виждам зашо някой трябва да печели пари от дарения
Далече съм от мисълта, че парите, които дарявам директно на благотворителна организация отиват на 100% за съответното мероприятие, но не искам оператори и други междинни лица да бъркат в кацата с меда
[B]Дарете на децата в Хаити 1 лев като изпратите sms на 1021![/B]
Не ми е в стила :( :X
Не ми е в стила :( :X