Истината за телефоните "реплика'?
Истината за телефоните "реплика'?
Тъй като ми се налага да ползвам телефон с две сим карти,а нормалните производители така и не им стигна времето да разработят нещо като хората,реших да погледна към "жълтите" варианти.Единствения,който ми допадна от популярните бе Самсунг Д880,но вече две години го ползвам и ми омръзна.Днес взех от босрата някакво чудо на което пише "Ламборджини".Малко е на размер,красива и масивна изработка от метал.Разглобих го целия-ей така,да видя как е вътре-ами направен е добре.Някога разглабях първите китайски двукартни тъчскрийн боклуци-ами те си бяха като правени в час по трудово.Интересно ми е едно-търговците пишат"първокачествена реплика,с части от Финландия,сертифицирана и тн"
Тези реплики възможнбо ли е да се правят от различни производители? Има ли качествени и некачествени такива? Законни ли са? Едно време на репликите например пишеше Вепту,ама сега директно си пише Верту.И има чудесни предложения с кожа и масивен метал и 2 сим карти.Според вас струват ли си?
Тези реплики възможнбо ли е да се правят от различни производители? Има ли качествени и некачествени такива? Законни ли са? Едно време на репликите например пишеше Вепту,ама сега директно си пише Верту.И има чудесни предложения с кожа и масивен метал и 2 сим карти.Според вас струват ли си?
Re: Истината за телефоните
Боклуци до мозъка на костите си. Единственото по което се доближават до оригиналите е външния вид. От опита ми с такива телефони мога да кажа, че над 90% от собствениците им имат хардуерни проблеми почти от самото начало след като са ги купили.
Накратко не бих ги препоръчал на никого.
Накратко не бих ги препоръчал на никого.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
за dual sim само самсунг за момента.вярно че китайците стават все по-добри,но са далече от истината.
Ползвам такъв вече 1 година незнам каква марка е но си бачка много добре някой чул че това не им е наред друго никой не пише директно мнение, е телефон за без пари не очаквайте чудеса.Вярно има и много дефектни от тях, но като се купуват май имат и гаранция (ако не са поръчани през някой интернет магазин навън не в БГ.)
-
- Регистриран: 10 авг 2004, 21:06
И аз бях твърдо убеден че се боклуци, но този който ползвам вече 1 година е перфектен. С метален корпус, много добър дисплей, лоша камера, но рботата с двете сим е перфектна.
Много имам нужда от телефон с две сим карти, но ....... тези китайските с две карти нещо не ми се виждат надеждни. Мой познат ми ги препоръчва, защото е много практично с две работещи сим и с ниската цена на апарата. Но колко ще работят ...., не зная. Всички ли са еднакви или има и по-качествени? В смисъл по-дълго да работи.
-
- Регистриран: 13 мар 2010, 23:41
истината е че има много добри и успешни от тях,а и за тези пари няма как да желаем повече
Колеги, мисля, че се допуска малка грешка в тълкуванието реплика, т.е. тук въобще не трябва да става дума за телефони с две СИМ карти/освен ако не са реплика на такива/. Реплика си е едно копие, което се стреми по външен вид и евентуално по функционалност да достигне оригинала/ако забелязвате китайчетата понякога са с доста повече функции/. С риск да засегна някой от колегите продаващи реплики, едно време на тези телефони им казвахме "ментета". Колкото до телефоните с две сим карти е въпрос на избор и късмет. Считам, че първата версия на Самсунг с две карти доколкото съм запознат с инструкцията му за експлоатация не поддържа активни едновременно двете сим карти, а ги активира последователно през определен период от време и това ме спря да го купя точно него. Заложих на Привилег Х6 и като изключим факта, че понякога си губи за малко картата с памет и разбира се безкрайно дразнещата клавиатура с бутон за приключване на разговорите на мястото на бутона "меню" или "Ок" както е при повечето други телефони всичко останало си е доста добре!
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
Аз съм голям враг на ментаците. На всички видове ментета, копия и напъни за позьорски изцепки от сорта на 8800 за 150 лв , шушлеков анцуг на adadasa и NEO МР3 със слушалки на задната седалка на икаруса (angry)
НО !
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.511
Сигурен съм, че колкото и некачествени да са материалите и евтина да е работната ръка, то те са на печалба . Я като ги сравниме с печалбите на оригиналите може спокойно да се каже, че вината за тези ментета е в оригиналните производители. Ако не смъкнат цените скоро ще изгубят съществен пазарен дял. А от др страна колкото повече оборот правят репликите, толкова повече набират инерция и корегират недостатъците.
Скоро може да са първи по печалби. 8)
НО !
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.511
Сигурен съм, че колкото и некачествени да са материалите и евтина да е работната ръка, то те са на печалба . Я като ги сравниме с печалбите на оригиналите може спокойно да се каже, че вината за тези ментета е в оригиналните производители. Ако не смъкнат цените скоро ще изгубят съществен пазарен дял. А от др страна колкото повече оборот правят репликите, толкова повече набират инерция и корегират недостатъците.
Скоро може да са първи по печалби. 8)