дилема гсм, Android vs WM !
-
- Регистриран: 12 юни 2008, 15:09
дилема гсм, Android vs WM !
Здравейте!
Пред мен стой дилемата кой от 2 та гсм-а да си взема, (лимит 500 лв) :
Samsung I5700 Galaxy Spica / Samsung i900 Omnia
Android / WM
Гсм-а ще се ползва за мултимедйа, най-общо казано за fun!
Моля дайте ми съвети/мнения като разбира се, са обосновете.И хайде моля без излишни спорове!
ПС: отворен съм и за други предложения-не мислете, че съм предубеден точно към тези модели !
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1946&sub=compare&producer_id_2=8&id_2=1623&campare=%F1%F0%E0%E2%ED%E8
Мерси за съветите и аргументите
Пред мен стой дилемата кой от 2 та гсм-а да си взема, (лимит 500 лв) :
Samsung I5700 Galaxy Spica / Samsung i900 Omnia
Android / WM
Гсм-а ще се ползва за мултимедйа, най-общо казано за fun!
Моля дайте ми съвети/мнения като разбира се, са обосновете.И хайде моля без излишни спорове!
ПС: отворен съм и за други предложения-не мислете, че съм предубеден точно към тези модели !
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1946&sub=compare&producer_id_2=8&id_2=1623&campare=%F1%F0%E0%E2%ED%E8
Мерси за съветите и аргументите
Re: дилема гсм, Android vs WM !
ANDROIIIIID :D Не ти требва WINBOZAAAA... (woo) ;)
Ама защо Самсунг, HTC няма ли за тия пари... виж с договор Milestone или Desire :)
Ама защо Самсунг, HTC няма ли за тия пари... виж с договор Milestone или Desire :)
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
И двата телефона са много хубави ! Специално за мултимедия аз лично бих избрал Samsung I5700 Galaxy Spica зареди големия набор от кодеци, екранът му е с повече цветове и по-висока резолюция,DNSe (Digital Natural Sound Engine), малко по-добра батерия и като цяло по-актуален телефон (въпреки че камерата му е по-слаба и няма ФМ радио), а и Omnia е отлично телефонче, недей да се вслушваш в крайни изказвания от сорта на "windows боза", защото всяка ОС си има трески за дялане, а WM изобщо не е толкова лоша OS, около Android има не по-малко проблеми колкото около WM.
Аз бих се ориентирал към HTC..и Android OS :) !!!
Аз имам Спика, телефончето е много добро, имала съм и с windows телефон и по мое мнение android е по-добър вариант като операционна система. Ако имаш конкретни въпроси за телефона питай. :)
-
ммм, благодаря на отзовалите се ... Но според вас кой от 2 та гсма(2 те ОС-ми) ще е по разнообразен (телефон който няма да омръзне за един месец или пък още по лошо - "Всяко чудо за 3 дни" ...
А относно предложението на "scarybear" - ще възползвам и още как!
scarybear, може ли да изтъкнеш/забелязала ли си някой недостатъци на Spicata който те дразнят!
ПС: моля като като предлагате модели дайте едно линкче да го видим всички нагледно!
Мерси
А относно предложението на "scarybear" - ще възползвам и още как!
scarybear, може ли да изтъкнеш/забелязала ли си някой недостатъци на Spicata който те дразнят!
ПС: моля като като предлагате модели дайте едно линкче да го видим всички нагледно!
Мерси
Spica има недостатъци разбира се - първо задължително ти трябва руут (хак) ако искаш да записваш програми на картата с памет (за музика и картинки и клипчета няма проблеми); ако не си изключваш телефона на 2-3 дни се изключва или рестартира сам; алармата звъни само ако е включен телефона (ако не се лъжа и при wm е така или поне на този който аз имах); без руут проблеми с блутута - не може да се използва пълноценно - получаваш, но не може да изпращаш. Горе долу това са надостатъците, друго не се сещам.:)
единствения телефон с wm който става е HD2 но той е доста скъп, аз си зех motorola milestone и съм много доволен и от тела и от андроида !
-
Благодаря "scarybear" за подробното обяснение, за сега всичко сочи, че
Spica + Android е по доброто решение хмм...!
hap4eto :
"единствения телефон с wm който става е HD2 но той е доста скъп" - защо така мислиш, можеш ли да се аргументираш ..!?
Spica + Android е по доброто решение хмм...!
hap4eto :
"единствения телефон с wm който става е HD2 но той е доста скъп" - защо така мислиш, можеш ли да се аргументираш ..!?
Ами, виж му цената и прецени дали ти е по джоба :)
Иначе се харесва дори с WM, защото техническите му характеристики са безапелационни.
По темата не мога да ти дам кой знае какъв съвет, но ти препоръчвам да прецениш доколко си навит като си купиш телефон да отделяш сума време за рутване, хакове, кракове, настройки, уиджети и т.н. и т.н.
Защото - нищо против Андроид нямам, дори симпатизирам на възхода на тази ОС - но е глупаво да трябва да търсиш приложения и да ги инсталираш и настройваш, за да можеш да сложиш мр3 за входящо повикване, например. Някак... едно такова линуксаджийско от началото на века ми се струва :D
Иначе се харесва дори с WM, защото техническите му характеристики са безапелационни.
По темата не мога да ти дам кой знае какъв съвет, но ти препоръчвам да прецениш доколко си навит като си купиш телефон да отделяш сума време за рутване, хакове, кракове, настройки, уиджети и т.н. и т.н.
Защото - нищо против Андроид нямам, дори симпатизирам на възхода на тази ОС - но е глупаво да трябва да търсиш приложения и да ги инсталираш и настройваш, за да можеш да сложиш мр3 за входящо повикване, например. Някак... едно такова линуксаджийско от началото на века ми се струва :D