80 000 дела срещу длъжници на "Глобул"
Re: 80 000 дела срещу длъжници на
Да вземат да се обединят всички, и да ги осъдят ТЯХ.
Според мен повечето са с прецакан от ОПЕРАТОРА ЛИМИТ!!!!!
Как при лимит от 50лв.:има сметки по 200-300 и повече дължими????????????????????????????
Според мен повечето са с прецакан от ОПЕРАТОРА ЛИМИТ!!!!!
Как при лимит от 50лв.:има сметки по 200-300 и повече дължими????????????????????????????
В момента работя на процент, точно това - доставям уведомления до вратата на длъжника, за текущия дълг към Глобул (т.е. към фирмата, която е изкупила дълга).И какво да ви кажа - ще има 80,000 дела, при положение, че има хора, които дължат по 5 лв., пък и като отида да им връча призовката искат и да ме бият.
Само да те бият ли искат/искаме?
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
[Quote]че има хора, които дължат по 5 лв., [/Quote]
Как мислиш, дали е защото нямат 5 лв в джоба или е защото НЕ ИСКАТ да платят на византиеца/ите ? Дали е от бедност или от отмъщение.
[Quote]пък и като отида да им връча призовката искат и да ме бият[/Quote]
Не го приемай лично , но ако ми донесеш и на мен да си знаеш, че със сигурност ще те набия. (yes)
Знам, че куриера не е виновен за нищо ама ...... човещинка си е да си изкараш яда на този който ти носи лошите новини.
Как мислиш, дали е защото нямат 5 лв в джоба или е защото НЕ ИСКАТ да платят на византиеца/ите ? Дали е от бедност или от отмъщение.
[Quote]пък и като отида да им връча призовката искат и да ме бият[/Quote]
Не го приемай лично , но ако ми донесеш и на мен да си знаеш, че със сигурност ще те набия. (yes)
Знам, че куриера не е виновен за нищо ама ...... човещинка си е да си изкараш яда на този който ти носи лошите новини.
[Quote]Забиха си още една кирка в гроба... Намаляващи клиенти, обявяват война на клиентите... Картинка :) [/Quote]
Много смешни изречения си сглобил:D
Нито има кирка, нито има гроб, нито има война, нито има намаляващи. Как в толкова малко изречения можа да напишеш такива големи глупости:D
Много смешни изречения си сглобил:D
Нито има кирка, нито има гроб, нито има война, нито има намаляващи. Как в толкова малко изречения можа да напишеш такива големи глупости:D
Могат да осъдят реално само длъжници със задължения не по-стари от 5 години,тъй като давността на непотърсетите до момента вземания е 5 години ,съгласно ГПК.
Със сигурност обаче ще бъдат направени опити да се заведат и дела и срещу длъжници
със задължения над 5 години.В тази връзка искам са посъветвам такива длъжници,като
получат призовка от съда да не им теглят майната ,а да се явят в съда и да се позоват
на 5 годишната давност,защото тази давност не произтича служебно,а трябва да се позовеш на нея и да прекратят заведеното дело.Внимавайте,защото ако не се явите и не се позовете на давността пак може да ви осъдят !!
Със сигурност обаче ще бъдат направени опити да се заведат и дела и срещу длъжници
със задължения над 5 години.В тази връзка искам са посъветвам такива длъжници,като
получат призовка от съда да не им теглят майната ,а да се явят в съда и да се позоват
на 5 годишната давност,защото тази давност не произтича служебно,а трябва да се позовеш на нея и да прекратят заведеното дело.Внимавайте,защото ако не се явите и не се позовете на давността пак може да ви осъдят !!
[Quote]а да се явят в съда и да се позоват
на 5 годишната давност,защото тази давност не произтича служебно[/Quote]
да ама не, ако задължението е прехвърлено почва да тече нова пет годишна давност. пример-Иван има задължение към злобул и са минали четри години и десет месеца и на 58 месец задължението се прехфърлч към фирма "трите тояги" и хоп нови 5г. почти като автоматичното преподписване(woo)
на 5 годишната давност,защото тази давност не произтича служебно[/Quote]
да ама не, ако задължението е прехвърлено почва да тече нова пет годишна давност. пример-Иван има задължение към злобул и са минали четри години и десет месеца и на 58 месец задължението се прехфърлч към фирма "трите тояги" и хоп нови 5г. почти като автоматичното преподписване(woo)
е това е мега тъпо то така може да си го прехвърлят цял живот...(angry)(angry)(angry) скапано законодателство
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
Мойто скромно мнение е, че това е по-скоро да сплаши длъжниците отколкото реално да се случи ! Аз живея на 5 мин от съда, там работят едни сърдити лелки, които те гледат сякаш си им длъжник, а не те на теб, защото заради един акт от КАТ аз трябваше да си търся решението от съда, за да си взема талона, докато те си чоплят в носа. И как ще внасят по 10 000 дела на месец... нали си има процедури за цялата тази дейност и ако лелката работи със скорост 20 дела на ден сещате се какво ще е развитието по тях. Има обжалвания, чудесии... да, някои ще си платят, просто защото не им се занимава, но масата едва ли ще се трогне точно от тази информация. Този който иска среща с Б.Б. да декларира откъде има и 2 млн. за държавни такси, това не са хич малко пари !!!!!Сградата на районния съд ще си остане тази още много дълго време, ще има и дела, някои от които ще се точат с години, трето тази информация ще я забравят всички след 2 дена, така че дайте да не и обръщаме прекалено внимание.
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
mastermind законодателството наистина не е толкова добро.... някои казват - добро е, ама не се спазва... напротив, не е никак добро, всеки закон има много "вратички" и тълкувания, затова и който има възможности е на свобода съвсем според закона, други дори при по-леки престъпления директно са в затвора. затова сега голямото предизвикателство пред новото правителство е съставянето на ВНС и приемането на нова конституция... за съжаление хората на Б.Б. виждат, че макар и да губят гласоподаватели са много по-напред от комунягите и предпочитат да не предприемат нищо радикално... това разбира се (и за съжаление) е съвсем друга...