80 000 дела срещу длъжници на "Глобул"

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Re: 80 000 дела срещу длъжници на

Мнение от antivillager » 28 май 2010, 09:32

Освен, че е кампания за сплашване ми се струва, че дела не са водени защото знаят, че нява да спечелят повече от 2-3% от тях. Ще им излезат кирливите ризи на светло и ще има ответни дела срещу тях. Иначе се чудя дали и самите им договори немогат да се обявяват за нищожни в предвид едностранните условия и това, че са подписани от представител с огреничена отговорност - консултанта. (whistle)

dashikov
Регистриран: 01 сеп 2007, 18:58

Мнение от dashikov » 28 май 2010, 10:20

Наистина имам чуството, че всички коментари в темата са от некоректни длъжници.Тук те се успокояват взаимно - " това е само за сплашване", недоволстват - "как може да си искат парите" и т.н.
Общо всички искове ще са за над 100 млн лв.Това пишеше някъде.И тези, които са коректни платци, трябва да се замислят дали да защитават н екоректните.Защото именно тези коректни платци плащат сметките на некоректните.Коректните плащат по-високи такси, коректните получават по-лоша услуга вследствие на големия брой некоректни и неплатени услуги в операторите.Така, че ....колкото и да си навлеча гнева на останалите тук....браво ГЛОБУЛ....чакаме същото от Мтел.Няма 5 лв, няма 100 лв.Всичко в съда.Да си плащат и разноските по делото, и лихвите.Като плати х2 над дължимата сума следващия път ще се замисли дали да не плати.

antivillager,
Едва ли е с едностранни условия.Не съм бил клиент на Глобул, но няма как да пропуснат да сложат и задължения на Глобул.Относно консултантите - вярвай няма как голяма фирма да допусне договорите да се подписват от хора неопълномощени за това - на първи поглед ми изниква - пълномощни за всички консултанти, но може и по друг начин да са си решили правно въпроса.

dashikov

Мнение от dashikov » 28 май 2010, 10:21

Wishmak3r,

Много ми е интересно как точно разбираш на хората дължимите суми.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 28 май 2010, 10:22

Аз ли пропускам нещо, но откога в темата се говори за БТК? ... Или пък каква беше връзката с длъжниците на Глобул? (whistle)

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 28 май 2010, 10:42

Ако консултантчетата са опълномощени за това, то би следвало фирмата да припознава и престъпленията им като свой. Ако ме излъже консултант да мога да съдя ОПЕРАТОРА а не да се измъкне с това, че е отговорност на продавача и най-много да го уволни. За щети приченени от него трябва да плаща оператора.

dashikov

Мнение от dashikov » 28 май 2010, 11:01

Те по-скоро ще да са упълномощени да подписват договори.И нищо чудно да е силно уточнено, какъв тип договор и т.н.Едва ли са упълномощени да променят по тяхна преценка цени и услуги.Иначе пак би трябвало да можеш да ги съдиш....ама нали се сещаш, че разговора в офиса не се записва и няма как да докажеш какво точно са ти казали......Щото може и да си измисляш или просто по твое удобство да си интерпретирал разговора.....да си останал с едно убеждение, а консултанта друго да ти е казал всъщност.
Нищо не разбирам от право, но.....договора е важен, затова и се чете и осмисля преди да се подпише....а уточненията - под устна или някаква друга форма......но не в договор.....си е въпрос на "мъжка дума" - т.е......трудно можеш да отговаряш за хиляди консултанти и милиони клиенти.....които чуват това което искат.....или какви ли не чудесии се срещат сигурно в практиката.
Ето ти един пример, разговор от близките дни с представител - / не консултант, а мениджър / на лизинговата ми фирма:
Разговора е по имейл: т.е писмена форма!
Обмяната на ел. поща с ................................................не е обвързваща. Изявления с правен ефект не бива да се обменят чрез тази медия.

г-н Двутактов
Регистриран: 05 май 2004, 05:54

Мнение от г-н Двутактов » 28 май 2010, 11:51

Натрупват се лесно.
Само че кредитният лимит не е някаква гилотина, която пада автоматично. Доколкото знам, няма оператор, който при вякакви обстоятелства да прекъсва изходящите заради достигане на лимита. Идеята е, че операторът има право да го направи, но не е длъжен. Много хора не се усещат, че навишаването на лимита не е основание за неплащане на сметката и именно заради това ще изгорят.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 28 май 2010, 12:05

[quote]Нищо не разбирам от право, но.....договора е важен, затова и се чете и осмисля преди да се подпише[/quote]
Да, но пък проблемът е, че не е и само договорът - има и общи условия, които на всичкото отгоре се и изменят, да не говорим, че доста често тълкуването не е никак елементарно и дори за юрист не би било еднозначно.:)

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 28 май 2010, 12:12

Да, така е както казваш. Освен това има едно масово разпространено схващане, че кредитния лимит е нещо, което те пази от свръх сметка. Нищо подобно, функцията му е точно обратна, да пази оператора от недобросъвестен потребител.

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 28 май 2010, 12:30

тея длъжници що мислиш че са станали такива и си мислиш че като всички си платят ша се намалят таксите хахаха готин виц за разбуждане а и кат не си бил на глобул кво говориш е за щастие след час-два им казвам чао и повече у германос нема стъпиммммммммммм8) е ша изтърпя за още един път глупостите им колко готини оферти имали ама ша бъде за последен а ако при всяка лъжа растеше носа в общи линии пинокио щеше да получи комплекс колко му е малък в сравнение с тея на консултантите:D

Отговори