"Виваком" издава грешни фактури
"Виваком" издава грешни фактури
[Quote]Грешки при издаването на фактурите и презастъпване на дати за използването на услугите на "Виваком" (Vivacom) озадачиха варненци, предаде БГНЕС.
Според клиент на телекома, сметките за Интернет са некоректни. Измаменият клиент разказва, че е имал договор с компанията, който е с дата на приключване 18 май. Когато решава да плати своите задължения, клиентът с учудване разбира, че сметката му за интернет не е 33.72 лв., както обикновено, а 58.66 лв.
Обяснението на служителката от "Виваком" е, че в момента се сменя системата за отчитане. Но фактически се оказва, че новата сметка е сформирана на базата на старата, плюс новата. От 1 април до 30 април сумата е една, но се оказва, че абонатът трябва да плати и сума, начислена от дата 22 април до 21 май, т.е., в период от около 10 дни той трябва да плати за една и съща услуга два пъти.
От "Виваком" са обяснили на пострадалия клиент, че няма грешка, но ще му върнат парите след проверка. Единственият вариант за комуникация и оплаквания при подобни случаи във Варна се оказва именно Интернет - жалби и оплаквания към "Виваком" гражданите могат да изпратят по е-мейл адреса или по пощата, защото в града няма специален център за това - такъв е отворен само в София.
"Компютърът издава фактурите", с тези думи служителите във варненския клон са отпратили потърпевшия абонат на телекома.[/Quote]
Източника не е в-к "Стандарт":
http://www.econ.bg/news/article179930.html
Според клиент на телекома, сметките за Интернет са некоректни. Измаменият клиент разказва, че е имал договор с компанията, който е с дата на приключване 18 май. Когато решава да плати своите задължения, клиентът с учудване разбира, че сметката му за интернет не е 33.72 лв., както обикновено, а 58.66 лв.
Обяснението на служителката от "Виваком" е, че в момента се сменя системата за отчитане. Но фактически се оказва, че новата сметка е сформирана на базата на старата, плюс новата. От 1 април до 30 април сумата е една, но се оказва, че абонатът трябва да плати и сума, начислена от дата 22 април до 21 май, т.е., в период от около 10 дни той трябва да плати за една и съща услуга два пъти.
От "Виваком" са обяснили на пострадалия клиент, че няма грешка, но ще му върнат парите след проверка. Единственият вариант за комуникация и оплаквания при подобни случаи във Варна се оказва именно Интернет - жалби и оплаквания към "Виваком" гражданите могат да изпратят по е-мейл адреса или по пощата, защото в града няма специален център за това - такъв е отворен само в София.
"Компютърът издава фактурите", с тези думи служителите във варненския клон са отпратили потърпевшия абонат на телекома.[/Quote]
Източника не е в-к "Стандарт":
http://www.econ.bg/news/article179930.html
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Re:
[Quote]29 Апр 2010 15:30[/Quote]m75 започва да рови за "[i]новини[/i]"...
Моята фактура продължава да се издава на 15-то число и до момента. Ако има нещо вярно в това, би трябвало следващата ми да излезе чак в края на месеца или пък да получа и аз две застъпващи се. :| Мисля, че утре-вдругиден ще разберем.
Моята фактура продължава да се издава на 15-то число и до момента. Ако има нещо вярно в това, би трябвало следващата ми да излезе чак в края на месеца или пък да получа и аз две застъпващи се. :| Мисля, че утре-вдругиден ще разберем.
-
- Регистриран: 16 мар 2007, 08:06
Re:
Грешката не е в сумата,а в изписването на периода.Трябва да е от 1 април до [B]21[/B] април и от 22 април до 21 май
24.94 лв.(за първия период) + 33.72 лв.(за втория период) = 58.66 лв
24.94 лв.(за първия период) + 33.72 лв.(за втория период) = 58.66 лв
Re:
Грешки във фактурата се случват основно и само при Глобул. При текуща фактура с отрицателен знак - 24 лв, пропускат да я приспаднат при следващата фактура. При разговор със 123 така извъртат нещата , че винаги уж клиента е виновен и според тях всичко е точно.
Re:
Прав си за това, че се получават много често при Глобул. Колкото и да си кривя душата не мога да отрека, че до сега проблеми поне в отчитането при М не съм имал, но пък там си знам - плащам само месечна такса, никога не изразходвам включените минути в СИП, дори и на половина,т.е. няма как да ме надцакат. Но виж за Виваком съм на 100% съгласен - МАМЯТ! Това което лично аз съм видял с очите си във фактурата е наличие на изпратени СМС-и при фиксирана телефония и домашен телефон без опция за изпращане на кратки текстови съобщения. Как става това не знам... но за мен това е повече от красноречив факт. На мнение съм, че всички оператори мамят, като започнеш от разните му допълнителни такси, уловки, доп. клаузи и стигнеш до неправилно отчитане и начисляване на фактури, но е въпрос на стратегия кой по какъв начин ще го прекрие и респективно - нагло ще го покаже!
Re:
Globul и Mtel всякаш не издават грешни фактури, особено Mtel всеизвестни през годините с яко надписване на сметки и самоиницииращи се повиквания :D
Нужно ли е пак да споменавам, че виестник стандарт става само за бърсане на задници и нищо друго. Как може да цитирате тази помия?
Нужно ли е пак да споменавам, че виестник стандарт става само за бърсане на задници и нищо друго. Как може да цитирате тази помия?
Re:
[Quote]Радвай се, че не си от Варна![/Quote]
е аз съм от Варна и кво от това.имаше едно отчитане за 10-15 дневен пртиод и след три минутно обеснение от служител на вивацом аз разбрах,че всичко е наред(малко го направиха като енерго дружествата:D) просто по объркващо за потребителите беше
е аз съм от Варна и кво от това.имаше едно отчитане за 10-15 дневен пртиод и след три минутно обеснение от служител на вивацом аз разбрах,че всичко е наред(малко го направиха като енерго дружествата:D) просто по объркващо за потребителите беше