WiFi покритието на БТК най-зле

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

WiFi покритието на БТК най-зле

Мнение от m75 » 16 юни 2010, 11:12

[u]Отварям нова тема, за да не се замърсява темата за GoWeb Unlimited.
Частите от постовете, нямащи отношения към темата съм премахнал.[/u]

[B]ceco2[/B]:
wi-fi то нищо не ми точи от сметката тъй като тук в Русе нетуъркс имат безжично покритие в целия град,и като ме няма в къщи си ползвам акаунта на жичния интернет през wi-fi но е много неудобно като се пътува това прехвърляне от една точка на достъп в друга

[B]Sage[/B]:
Ако си навън може би да, но ако го ползваш от затворени помещения - забрави. Вече две години и половина се разправям с тях да си оправят покритието в квартала. Всеки път като се прибера давам 20 лв. за карта и после псувам AP-то или си лафя със съпорта да се опитат да направят нещо.

[B]m75[/B]:
Не само в Русе доставчиците на интернет (без БТК) имат широко покритие. Вярно, включването в мрежата е досадно, тъй като е само за абонати и скоростите, поне при мен са посредствени.

[B]Sage[/B]:
В Русе единствено Networx и Digital Systems имат "широко покритие" (достъпно с предплатени карти), като първите само на думи и на открито.
А тук в София дори не виждам такъв доставчик.
П.П. От доста време като се прибера ползвам безплатен нет точно от точка на БТК ADSL. Това е година и нещо, с едно прекъсване от 2-3 месеца. А затворени виждам навсякъде из града.

[B]m75[/B]:
[i]В Русе единствено Networx и Digital Systems имат "широко покритие"[/i]
.. а БТК няма. Благодаря за подкрепата на моята теза.
П.П В Ботевград, Правец, Враца и Мездра е същото.

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: WiFi покритието на БТК най-зле

Мнение от kipe » 16 юни 2010, 11:38

Изглежда нещо ми убягва и не разбирам за какво иде реч? Не съм чувал до сега трите големи телекома целенасочено да изграрждат wifi покритие, че и да имат претенции за такова? Знам само за Виваком, че имат точки в магазинната им мрежа?

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 16 юни 2010, 11:43

И аз това си мислех...
Wifi точките с АДСЛ, които се намират, не са "на БТК", а просто на техни клиенти.

m75

Мнение от m75 » 16 юни 2010, 12:24

[Quote]...не разбирам за какво иде реч?[/Quote]

Големите и не толкова големи интернет доставчици изграждат WiFi-мрежи за клиентите си, дори в градове с население под 5 хил. човека, а БТК не. БТК предлагат WiFi само в магазините си, все едно са някоя кръчма или бензиностанция.

sorgo
Регистриран: 25 май 2010, 13:52

Мнение от sorgo » 16 юни 2010, 16:47

Темата е явно тенденциозна срещу Виваком. Предлагам триене (no) Спри се m75.

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 16 юни 2010, 17:06

От кога БТК има лиценз за WiFi мрежа? Аз не знам за подобно нещо или съм бил за кратко в каменната ера ;)

Хора, май нещу се бъзикате :P

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 16 юни 2010, 17:58

[Quote]Изглежда нещо ми убягва и не разбирам за какво иде реч?[/Quote]При "беседите" с m75 по принцип никога не се разбира за какво иде реч :D
За [B]Русе[/B]: Той дори не знае кои са Networx и каква им е маркетинговата стратегия в последните 4-5 години примерно. Колкото до DigSys, тяхната услуга е доста солена, макар че покритието им е по-читаво.
За [B]София[/B]: Ако беше си направил труда да провери какви отворени точки има по моловете примерно нямаше да ръси глупости и лъжи.

На всичко отгоре Вива предлагат оферти за изграждане на Wi-Fi зони:
http://www.vivacom.bg/bg/business/promotions/internet_vivacom_net/vivacom_net_wi_fi_zona/

Някой да знае за такива от Глобул...? (whistle)

Накратко за темата: (no)

m75

Мнение от m75 » 16 юни 2010, 19:25

[B]TheTrue: [/B]
[Quote]От кога БТК има лиценз за WiFi мрежа?[/Quote]

Черпя бира, ако познаеш от три пъти!:D:D:D

[B]Sage:[/B]
[Quote]На всичко отгоре Вива предлагат оферти за изграждане на Wi-Fi зони[/Quote]

Да, предлага изграждането за чужда сметка. Все пак говорим за нейните собствени точки за достъп.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 16 юни 2010, 20:17

Все още не разбирам какво от брътвежите ти има нещо общо с идиотското заглавие на темата. Какво разбираш под [B]Wi-Fi покритие[/B], какво разбираш под [i]зле[/i], платено или неплатено да е, длъжен ли е оператора да изгражда такова и ако да - защо "БТК" да е най-зле, при положение че от трите големи оператора те единствени имат такива hotspots на обществени места?

Относно сравнението с чисто фиксирани кабелни доставчици, ето малко домашно за четене на тема защо оператор, предлагащ мобилни услуги (особено в България) няма интерес от "[i]широко Wi-Fi покритие[/i]" (каквото и да значи това):

http://www.analysysmason.com/About-Us/News/Newsletter/Previous-news-articles/How-big-a-threat-does-WiFi-pose-to-mobile-operators/

Ето пример за това как този проблем се преодолява:
T-Mobile имат изградена голяма мрежа хот спотове в САЩ и Европа, но:
- тази мрежа включва именно летища, хотели, молове и т.н. а не е точно "широко покритие";
- тази мрежа в голямата си част е погълнатия опасен конкурент MobileStar, който всъщност е предлагал точно това;

Очевидно в България няма достатъчно богат, голям и open-minded оператор за да свърши нещо такова. И очевидно Вива ("БТК" ) са последните които могат да бъдат обвинявани че не хвърлят пари в "[i]широко Wi-Fi покритие[/i]", като мобилен оператор.

Пообразовай се малко и тогава плюй, ако има за какво.

m75

Мнение от m75 » 16 юни 2010, 21:05

[Quote]защо оператор, предлагащ мобилни услуги (особено в България) няма интерес от "[i]широко Wi-Fi покритие[/i]"[/Quote]

Надявам се да си го прочел и да не ме питаш защо [B]мобилните [/B]оператори Глобул и Мтел не предлагат Wi-Fi:D. Още повече че в темата не става въпрос за мобилни оператори, а за доставчици на фиксиран интернет. Факт е, че такива доставчици изграждат и Wi-Fi мрежа за улеснение и удобство на клиентите си, а БТК не.

[B]Аз:[/B]
[Quote] П.П В Ботевград, Правец, Враца и Мездра е същото.[/Quote]
[B]Sage:[/B]
[Quote]Т.е. там пак не виждаш точки на БТК, но на Networx примерно има? Или на друг оператор?[/Quote]

Да, местните оператори имат доста точки на достъп, покриващи обширна площ. В Правец ми е известна една точка на БТК, предполагам в по-големите градове като Враца, може и да има повече.

Отговори