Загуби на мобилен номер с посегателство от мобилния оператор?

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re: Загуби на мобилен номер с посегателство от мобилния оператор?

Мнение от @PLAYLIFE » 27 май 2010, 10:44

Ясно! Май наистина приключвам с тази тирада... ще мина на такса 5 лв и толкоз. Аз съм си от мнителните параноици и все да има за какво да се спичам.... По-добре да ми е мирна главата :D
Capo_69 добър и приемлив отговор ;) Не разбрах защо само няма да мога да мина на Прима със сребърен номер, за да съм точен номера се състои само от две повтарящи се цифри...за това и консултант продавача скочи да ме убеждава да не минавам на Примка. В крайна сметка по-добре 5лв. на месец, отколкото номер, който си ми харесва, ако щеш само на мен, но загубен или некоректно отнет и разговори с всички от Ментел,главоболия,жалби...и уведомяване на всичките ми познати,че съм с нов номер...(beer)(beer)

vankata_vt
Регистриран: 29 юли 2007, 08:03

Мнение от vankata_vt » 20 юни 2010, 21:29

(blush)(blush)(blush)днес разбрах че са ми откраднали номера 0884 414188 - прима...закъснял съм няколко дена само да презаредя...иначе имаше в картата 20-30лв....и я ползваше детето като си дойде лятото в БГ, пъни смотаняци са тези от М-Тел...че и колко нагло се държаха в офиса си... ами така е казват да си го платил и веднада го дали на някого..защо ги регистрирахме тогава по нова година..теглих им една и си взех на друг оператор. Пазете се много от тези - винаги ще те прецакат!

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 20 юни 2010, 21:42

От написаното според мен не става въпрос за кражба. Щом не е зареждана в определения срок е нормално да бъде спряна, друг е въпроса ако си сигурен, че не е бил изтекъл срокът от 12 месеца, в които е трябвало да заредите ваучер?! Странно е как веднага са я дали на някой обаче, аз си мислех, че има някакъв срок след спирането на даден номер, например от 6-12 месеца, през който номера стои в системата... Не знам, по-компетентните да споделят как е, защото ако се съмняваш за некоректно отношение може да си потърсиш правата, въпреки, че има една многоо, ама много гадна точка от клаузите им, че оператора дава право на ползване на потребителя даден номер, като потребителя не придобива право на собственост, т.е. номера винаги си е на оператора :|

Потребителски аватар
-=KaLin=-
Регистриран: 03 яну 2007, 16:31

Мнение от -=KaLin=- » 20 юни 2010, 21:57

На мен преди 4 години ми спряха номер 0888 02 03 49. Но по моя вина. След това не отидох да поискам отново активация на номера, но големия късмет беше като си купих прима и ми се падна почти същия номер с една цифра разлика. Но както и да е, въпросния номер, който "изгубих" не се ползваше около две години и половина. Доста време след като ми казаха, че не мога да го възстановя.... Така че това е доста странно. Но можеби имат това право.

bg007
Регистриран: 19 авг 2004, 02:11

Мнение от bg007 » 20 юни 2010, 22:28

Мисля че никой няма да ти свие примата. След като преди много години напуснах мтел, ми подариха(без да съм ги молил) прима със същия номер. Даже не съм го получил в офис а ми го пратиха в писмо по пощата,безплатно.

Предполагам тайната им цел е била пак да мина някога на договор.

diiid
Регистриран: 13 юли 2006, 17:26

Мнение от diiid » 21 юни 2010, 16:26

1. Когато сеползват предплатени услуги не се подписва договор, т.е. номерът е даден за временно ползване от клиентът.
2. Относно регистрациите - нито един от операторите не се интерисува на кого се води номера - това е заради изискване на закона (МВР).
3. В Мтел едно мисля, че питат за 3-те най-често набирани номера последно, пази последният зареден ваучер или хартийка от превод през банкомат ако си правил и не на последно място хартийката в пин и пук - тези 3 неща са ти достатъчни да докажеш, че ТИ си последният ползвател на тази Прима. би трчбвало да ти дадът да подпишеш една бланка при регистрирането на предплатената карта, но тя остава за съхранение при съответният оператор.
4. Теоретично може твоята прима да се пререгистрира на друго лице поради техническа небрежност, т.е някой когато регистрира предплатена карта с много близък номер да направи грешка. Но това не означава че той ползва номера - отиваш с трите неща и пак я пререгистрираш на твое име.

Евала на разказвача на приказки (търговецът), предполагам ги натискат да задържат клиентите на договор.

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 21 юни 2010, 17:59

аве то сигурно може,дори да е вярно номера трябва верно да е нещо много готино,ако е обикновен кво му мислиш.а и над половината от намеренията на консултанта са били да подпишеш договор :)

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 21 юни 2010, 20:24

Ами хубав ми е номера - сребърен се води, в момента не е Прима, на абонаментна програма съм си и за това се двоумя, просто дали да не мина на 5лв, така и така и Прима да е - едва ли ще имам разход под 5лв. на месец, а и какво са 5 лв вече - кола и кафе с цигарка, но просто ме хвана яд, че по такъв начин се опитват да ме накарат да не прекратявам абонамента си, освен ако не е истинска историята, което беше повода да отворя и темата.

Относно другя коментар:
[Quote]3. В Мтел едно мисля, че питат за 3-те най-често набирани номера последно, пази последният зареден ваучер или хартийка от превод през банкомат ако си правил и не на последно място хартийката в пин и пук - тези 3 неща са ти достатъчни да докажеш, че ТИ си последният ползвател на тази Прима. би трчбвало да ти дадът да подпишеш една бланка при регистрирането на предплатената карта, но тя остава за съхранение при съответният оператор.[/Quote] - Мисля да поискам да ми направят копие на подписаната от мен бланка за прехвърлянето от аб.програма към прима, както и бланката за регистрация на тази Прима (доколкото разбрах, макар и да не е сменян собственика на даден номер, при такова преминаване към Прима се налага регистрирането наново, нищо, че до сега пак аз съм бил собственика). Относно това за последния ваучер ще е трудно, ако принципно не съм зареждал до този момент, т.е. веднага след преминаването към Прима, останалите неща са лесни, ще ги запазя.
Все пак ще видим де, нали след 10-тина дни ще станат ясни и новите им програми и цени, може пък да ме грабнат с нещо и да ме запазят като абонат, макар и с минимален приход - макар, че минимален,минимален - цял вир става ;)

Благодаря за коментарите и съветите още веднъж!!!

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 23 юни 2010, 12:39

да питат за 3-те най-често свъняни номера
бай да уей в ГраБул знам за идентична ситуация,само,че абсурда бе,че номера,който искаха да заграбулят беше на сметка :D:D:D:D:D:D

Отговори