OS wars: Android, Symbian, iOS, Windows, Blackberry, MeeGo, Palm и т.н

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: OS wars: Android, Symbian, iOS, Windows, Blackberry, MeeGo, Palm и

Мнение от deezel » 12 сеп 2010, 12:43

@asenna5, в App Store няма рингтонове. ;)

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 12 сеп 2010, 14:08

Познат ми показваше програма (мнoго тежкарски звучи), която беше звук на джедайски мечове..:S
Не знам от къде е инсталирана, но се води приложение..:|

Иначе да вметна, че наистина 9.4 на моменти са по-бавни, отколкото ми се иска (дори OmniaHD, Satio & Vivaz), но пък с 9.3 такъв проблем няма..В момента, например, търкалям една Е5-ца - телефона направо лети през менютата, приложенията се отварят светкавично, а що се отнася до браузъра..- тук вече се излита със светлинна скорост..Въобще няма нищо общо с безумието 9.1 и 9.2, които бяха като спънати..(не харесвам и никога не съм харесвал N95 & N73, най-стабилните и добри смартфони със Симбиян, които съм имал преди това са 6630 (8.0, v2) и 9300i (7.0) от S80 - уникален за времето си)..

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 12 сеп 2010, 14:52

Бтв, да уточним, че става въпрос само за устройства със сензорен дисплей.
Никой производител вече не създава хай-енд смартфони с multi-tap клавиатура.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 12 сеп 2010, 15:18

[Quote]Хубаво е че си доволен, просто те попитах защо не си избрал пак Андроид, защото според мен предоставя много по-добър браузинг, пък и възможности за персонализация... нещата които те интересуват.
[/Quote]

Андроид е много добра ОС, просто миналата година все още беше доста бедна от към функционалност и нямаше толкова софтуер. Донякъде все още ми е "бедна" от към вътрешна функционалност и настройки, а и понеже все пак съм ползвал Симбиян и преди се оправям светкавично с менюто.. Пък и честно казано ми се щеше да си взема отново нещо със Симбиян и да го разчовъркам да видя как са "барнати" нещата след предишният ми потресаващ опит с един от най-смотаните смартове, които съм имал: 6290..
В момента планирам да си закупя таблет с Андроид (и достъп до маркета, не като Archos 5, който за мое учудване се оказа, че няма) и Симбиян-смартфонът ми ще го допълва чудесно, така смятам..

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 12 сеп 2010, 17:18

За таблета с Андроид бих те посъветвал да изчакаш поне 3.0 .. дори Гугъл си признават, че ОС не е оптимизирана за таблети а каква трагедия е в реалното ежедневие не ми се мисли.

Иначе щом не взимаш под внимание най-добрия таблет вмомента напълно оптимизиран и с 250 000 приложения на ниска цена изобщо няма да отварям темата.

jorjino
Регистриран: 27 фев 2008, 15:47

Мнение от jorjino » 12 сеп 2010, 17:33

Ако се интересуваш от закупуане на таблет- можеш да видиш и такива, които ще излезнат много скоро с Меего ОС. Засега информацията е оскъдна, но това което се казва е обещаващо.
А и няма да ти се налага да слушаш AC/DC докато го ползваш- имам предвид jailbreak.(whistle)
(yes)

Фенмобил
Регистриран: 13 сеп 2010, 15:44

Мнение от Фенмобил » 13 сеп 2010, 16:01

Мнението ти заслужава само адмирации

jako6iba
Регистриран: 12 ное 2010, 14:48

Мнение от jako6iba » 09 дек 2010, 17:03

съгласен.бада има бъдеще.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 09 дек 2010, 17:59

[Quote][u]бада[/u] има бъдеще.[/Quote]
Да бе на хоризонта е:)
определение за [B]хоризонт[/B]-нещо кооето колкото се приближаваш към него то все по вече се отдалечава:D

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 09 дек 2010, 18:19

На мен ми се струва, че Самсунг доста са занемарили тази ОС, както направиха Нокия с Meego - нямат нито един топ-модел с тази ОС, хвърлиха се изцяло на Андроид и WP.

Е как да има бъдеще при подобно скромно разпространение, предопределено от самите Самсунг. :)

Да пуснат нещо с привлекателен хардуер и хората постепенно може да започнат да купуват, а разработчиците да видят смисъл от писането на приложения.

edit: А, моя грешка, виждам, че все пак има един модел от високите класове, но все пак доста е скромно разнообразието от модели на този етап.:)

Отговори