Анкета: Успешно пренесени номера

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re: Анкета: Успешно пренесени номера

Мнение от @PLAYLIFE » 26 сеп 2010, 17:45

Подобен случай, но с различен развой.

Приятел пренася мобилен от М към В. Още се пренасяше със заявление. След 2 дни му беше готов сертификата, тогава не съм се сещал, но сега като му гледам номера са имали основание да го спрат, аналогично на твоя случай, но беше пренесен без проблем. До ден днешен си е абонат на В, жалко че вече рядко се чуваме...аз съм на Г и М и май няма да пренасям на този етап, но ако ще и наивно да звучи - не мога да си представя как това ще стане лесно, ако не спрат тъпото автоматично преподписване - за мен то в основната пречка за свободната преносимост на номера.

innumerus
Регистриран: 12 фев 2006, 10:39

Мнение от innumerus » 26 сеп 2010, 23:59

от глобул към мтел,много трудно,накрая успях да получа сертификат за преносимост в един от магазините на германос

mirror
Регистриран: 11 ное 2006, 23:58

Мнение от mirror » 27 сеп 2010, 12:59

че за какво ти е тоя сертификат ? днес подадох заявление за пренос на номер от глобул към вива в офис на вива за 10мин го оформиха и това беше :) сега до няколко дни чакам резултат че глобалистите може да се напраят на ощипани и да не ме дадът :D

mirror

Мнение от mirror » 01 окт 2010, 11:47

при мен одисеята с прехвърлянето приключи доста бързо чак не очаквах :D 4 дни от заявлението до прехвърлянето и то без никакви спънки (yes)
за разлика от един познат които се прехвърля от ментел на глобул и днес ми демонстрира как има един номер на 2 активни сим карти на различни оператори :D пълна лудница :D:D:D:D

Vejo
Регистриран: 18 дек 2006, 20:28

Мнение от Vejo » 01 окт 2010, 22:06

Вече чакам почти месец да за пренасянето от М-тел към Виваком. Обаждах се на оператор, ходих по офисите и нищо...

choko77
Регистриран: 23 фев 2009, 19:47

Мнение от choko77 » 01 окт 2010, 22:25

За 1 месец ходене по мъките Не успях да пренеса номер от Глобул на Виваком.Понеже изтичаше договора и рискувах да го подновят автоматично преминах на бикънект.Ще се взима нов номер.Иначе фиксиран от Бтк към Глобул миналата година за 10дни без проблем.

Потребителски аватар
-=KaLin=-
Регистриран: 03 яну 2007, 16:31

Мнение от -=KaLin=- » 01 окт 2010, 23:18

Сега както си на b-connect, зареждаш 10лв. изговаряш ги и отиваш във VIVACOM и си готов :) номерът си остава същия.

mamuta70
Регистриран: 11 фев 2010, 21:11

Мнение от mamuta70 » 02 окт 2010, 09:57

Неуспешно пренесен номер от Мтел на Вива. Месец разправии и ядове без резултат. Тези от Вива са ....:X

petar258
Регистриран: 17 сеп 2009, 18:12

Мнение от petar258 » 04 окт 2010, 21:17

Хората с неуспешно пренасяне трябва да знаят че датата за пренасяне не може да е по-рано от датата за плащане на неустойките при предсрочно прекратяване на договор. Това означава че 1-2 дни преди датата на пренасяне трябва да отидете в офис на мтел и да си платите неустойките - те не излизат нито в "моят мтел", нито на смс за задължения, видях че излизат само в epay но без никакви подробности. И мтел са длъжни да оформят фактура с това задължение когато има заявление за пренасяне. Другия вариант е да убедите служителите в офиса на вива че искате да си платите задълженията по неустойките и тогава те трябва да уредят Виваком да ви ги плати, и после ще ги включат в първата фактура. Но това не е много сигурно - на вълка врата му е дебел защото си върши работата сам.
Номера с неустойките е еднакъв при трите оператора, така че можете да го имате предвид.
А и трябва да сте си платили всички други задължения към момента на подаване на зявление за пренасяне.
Другия номер с който се сблъсках след 14 дневно чакане е отговор от мтел като основание за отхвърлена заявка за пренасяне "less than 3 months" който е абсолютно незаконен и не присъства в документа който са подписали трите оператора с КРС. Просто пуснахме заявката отново.
И не е добра идея да чакате да ви остава само месец до края на договора за да пуснете заявка за пренасяне. Има много мръсни номера които оператора ви може да приложи за да ви продължи автоматично договора.

mirror

Мнение от mirror » 05 окт 2010, 19:26

днес минах през офис на глобул да проверя дали нямам да им давам още нещо и се оказа че даже имам да взимам :D последната такса която платих преди да ме засекат ( датата на пренасянето съвпадна с датата на засичането и бях внесал предварително пари за таксата да се подсигуря (whistle) че можеше ми направят някоя врътка ) понеже явно се предплащат таксите за идния месец :D пренасянето мина доста добре при мен (yes)

Отговори