Некоректно таксуване от Мтел и Виваком

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Re: Некоректно таксуване от Мтел и Виваком

Мнение от РПГ - Sage » 12 окт 2010, 12:22

Списъкът е въздухарски, т.е. като цяло неверен и се отнася до изсмукани от пръстите проблеми с Виваком.

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Мнение от stststeven » 18 окт 2010, 10:28

Продължение към http://www.mobilebulgaria.com/forum/305007/1/0/1/re

Около 2 седмици след като направих второ оплакване през формата в сайта дойде и трета фактура,отново грешна.Пуснах жалба до КРС.След около седмица ми отговориха от Виваком:

Уважаеми г-н **********,

Благодарим Ви, че се свързахте с нас. Ние ценим обратната информация, която получаваме от своите клиенти и съгласуваме своите действия с цел подобряване на вътрешните си процеси и обслужването, което предоставяме.

Vivacom ще извърши корекция на начислената сума за разговори към мобилни мрежи, която ще бъде отразена в следващата Ви фактура.

Моля, приемете нашите искрени извинения за изпитаните от Вас неудобства!”

Ценели обратната информация.Нещо много трудно стига до тях.След като толкова пъти ги уведомявах,най-накрая (уж) я оцениха.
Нали съм си мнителен обаче,след като толкова пъти ги уведомявах за проблема,съмняваше ме да се дадат така лесно.Междувременно започнах да си задавам няколко въпроса:
1.На всички абонати ли ще възстановят сумите или само на който се е оплакал
2.Как ще се отчитат разговорите към мобилни мрежи оттук нататък

Дойде новата фактура и въобще не бях изненадан,като видях,че никаква сума не е възстановена.
Този месец няма разговори към мобилни мрежи,така,че не мога да кажа как се таксуват.

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 18 окт 2010, 21:37

[Quote]Дойде новата фактура и въобще не бях изненадан,като видях,че никаква сума не е възстановена.[/Quote]

Жалко поведение или незаинтересованост...

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 19 окт 2010, 23:04

Вече в 3 поредни фактури от Виваком имам отчетено неправомерно тарифиране на разговори от фиксирана към мобилна мрежа. След няколко обаждания и писания, отговориха ми и по същество:

[i]VIVACOM ще извърши корекция на начислената сума за разговори към мобилни мрежи, която ще бъде отразена в следващата Ви фактура.
Моля, приемете нашите искрени извинения за изпитаните от Вас неудобства![/i]

Предвид злополучния опит който имаш, възможно е и на мен да не възстановят надвзетите суми. Вече си подготвям сигналите до КРС и КЗП по въпроса...

Предполагам, че ако органите най-сетне решат да предприемат нещо в защита на потребителя и в спазване на собствените им решения, последиците за Виваком може да са сериозни. Не бих се учудил да има решение Виваком да върне надвзетите суми от неправомерно тарифиране на разговори от фиксирана към мобилна мрежа на всичките си клиенти. Напр. няколко десетки хиляди лв., като се има предвид че това безобразие продължава вече 3 месеца... (angry)

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 19 окт 2010, 23:21

8)

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Мнение от stststeven » 20 окт 2010, 00:24

Интересно ми беше на теб какво са ти отговорили,но след като другата тема беше заключена,незнаех дали ще пишеш.Иначе извиненията им са стандартни (дословни).От КЗП ми отговориха,че за "проблеми в областта на телекомуникациите" да се обърна към КРС.Последните все още не са ми отговорили.

Atlantique

Мнение от Atlantique » 20 окт 2010, 22:30

[Quote]
От КЗП ми отговориха,че за "проблеми в областта на телекомуникациите" да се обърна към КРС.Последните все още не са ми отговорили.
[/Quote]

Това отношение на КЗП ясно показва, че не смятат да защитават потребителите. От друга страна, списъка на досегашни заповеди на КЗП по-скоро говори, че неправомерното тарифиране не е от нейния ресор. Не знам обаче [u]от чий ресор е тогава?![/u] Който знае нека посочи институцията, и нека цитира нормативния акт по въпроса.

Добро впечатление прави, че КЗП има много заповеди срещу телеком оператори през 3-тото тримесечие на 2010 г. За повечето от заповедите може лесно да се провери, че дори са вече изпълнени. Вж. особено решения ок. 709-767 публикувани тук, предимно за [i]Нелоялна търговска практика[/i]
[B]Заповеди за налагане на принудителни административни мерки - юли / септември 2010г.[/B]
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=15&document_id=1039
www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=15&document_id=1039

Atlantique

Мнение от Atlantique » 25 окт 2010, 21:47

Никого няма да изненадам с това съобщение. :D

След като и аз получих отговор, че [i]"... Vivacom ще извърши корекция на начислената сума за разговори към мобилни мрежи, която ще бъде отразена в следващата Ви фактура"[/i], днес си видях и подробната разпечатка до 22/10. Е, никакво неправомерно начислено ДДС не е възстановено!

Продължаваме да си пишем с Виваком, КЗП и КРС...

.

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 26 окт 2010, 11:30

Пуснете някаква снимка или скан, че някои хора пак няма да повярват.

Djidji_80
Регистриран: 05 окт 2010, 16:37

Мнение от Djidji_80 » 27 окт 2010, 17:58

При мойта фактура и сметка засега няма нередности. Даже отидох днес да я платя, тъй като телефонът ми трябва по работа. Оказа се, че мтелци предлагат нова услуга - платежен терминал. Най-сетне да измислят нещо в полза на клиента! Хубавото на новата джаджа е, че не се налага да висим по опашки и да чакаме служителите им да ни обслужат, а си плащаме сами. Плащането засега стават само кеш чрез въвеждане на персонален код.

Отговори