Мтел-прекали и се подиграва със своите лоялни абонати.
Мтел-прекали и се подиграва със своите лоялни абонати.
(angry)И нека да продължим с моята история или по-точно как аз си прекратих последния договор. В договора се искаше минимум един месец преди края му да пусна предизвестие за прекратяването му. Отидох в Мтел и поисках да пусна такова. Момчето без да си мръдне и пръста ми каза “готово”. Аз обаче съм се парил така и си поисках входящ номер. Тогава вече се размърда, изпечата ми един лист и го накарах да ми го попише.
На този своеобразен “документ” имаше една кауза, че:
1. В рамките на последния месечен таксуващ период от срока на Договора, следва да заявя прекратяването на достъпа до мрежата в М-Тел магазин или магазин от партньорската мрежа на “Мобилтел” ЕАД … В случай, че условието по т.1 не бъде изпълнено, достъпът до мрежата няма да бъде прекратен с изтичане на срока по Договора и следва да заплатя всички суми, дължими за услуги, ползвани след изтичането на този срок, съгласно условията на Договора.
Ако не си бях поискал документ, нямаше дори да разбера, че трябва още веднъж да се подава заявление за прекратяване на договора. Тоест, не случайно са използвали думата “предизвестие”. Днес подадох такова и поисках да си запазя номера, като мина на Прима. Поисках тази Прима да е на името на фирмата ми, за да мога да си взимам фактури за разговорите. Казаха ми, че не можело Прима да се пише на името на фирма.
Така ли? Но аз вече имам такава Прима на името на фирма и то точно в Мтел (същия оператор). Служителката, която между другото беше и управителка на съответния офис, чак ми поиска номера на другия телефон, за да се увери, че това е възможно. Е, оказа се, че още е възможно. Завършихме процедурата и сега не съм обвързан с договори с операторите – свобода.
Даже май ще ми излиза по-евтино на Prima Classic. Имам по 5 номера на всяка карта към “Семейство и Приятели”, с които говоря за 23 стотинки. Мога да си взимам фактури при презареждане. Даже при вкарване на повече от 30 лева дават 15% бонус. Супер, не ми трябват договори :) Двама други на гишетата правеха същото – прекратяваха си договорите. Хората взеха да се осъзнават, осъзнайте се и вия................
На този своеобразен “документ” имаше една кауза, че:
1. В рамките на последния месечен таксуващ период от срока на Договора, следва да заявя прекратяването на достъпа до мрежата в М-Тел магазин или магазин от партньорската мрежа на “Мобилтел” ЕАД … В случай, че условието по т.1 не бъде изпълнено, достъпът до мрежата няма да бъде прекратен с изтичане на срока по Договора и следва да заплатя всички суми, дължими за услуги, ползвани след изтичането на този срок, съгласно условията на Договора.
Ако не си бях поискал документ, нямаше дори да разбера, че трябва още веднъж да се подава заявление за прекратяване на договора. Тоест, не случайно са използвали думата “предизвестие”. Днес подадох такова и поисках да си запазя номера, като мина на Прима. Поисках тази Прима да е на името на фирмата ми, за да мога да си взимам фактури за разговорите. Казаха ми, че не можело Прима да се пише на името на фирма.
Така ли? Но аз вече имам такава Прима на името на фирма и то точно в Мтел (същия оператор). Служителката, която между другото беше и управителка на съответния офис, чак ми поиска номера на другия телефон, за да се увери, че това е възможно. Е, оказа се, че още е възможно. Завършихме процедурата и сега не съм обвързан с договори с операторите – свобода.
Даже май ще ми излиза по-евтино на Prima Classic. Имам по 5 номера на всяка карта към “Семейство и Приятели”, с които говоря за 23 стотинки. Мога да си взимам фактури при презареждане. Даже при вкарване на повече от 30 лева дават 15% бонус. Супер, не ми трябват договори :) Двама други на гишетата правеха същото – прекратяваха си договорите. Хората взеха да се осъзнават, осъзнайте се и вия................
Re: Мтел-прекали и се подиграва със своите лоялни абонати.
за кво ги пишете тия фермани......... неможе ли с 2 3 изречения да обясниш за кво става дума пък после си пише подробно ферманите :Д:ДД
интересно ми беше заглавието на темата влизам и офффффффффффф
:) тряя да чета 1 час за да разбера кво е станало...
интересно ми беше заглавието на темата влизам и офффффффффффф
:) тряя да чета 1 час за да разбера кво е станало...
А най-тъпото е, че реално нищо не е станало и цялата тема е тотално излишна:P
[Quote]А най-тъпото е, че реално нищо не е станало и цялата тема е тотално излишна
[/Quote]
(yes)
[/Quote]
(yes)
Пише ги за такива бълъци като вас.Браво много полезна тема.
[Quote]Пише ги за такива бълъци като вас.Браво много полезна тема.[/Quote]
(yes)
(yes)
-
- Регистриран: 10 май 2006, 08:32
Точно. За такива, които нито два нито 200 реда ще им стигнат за да разберат с какви негодници си имат работа. Кога ли и жълтата камионетка ще надуе клаксон?
-
- Регистриран: 19 дек 2010, 14:26
Преди два месеца мъжът ми реши най-накрая да бяга от МТЕЛ но в случая с обвързващите договори ние имаме такъв до края на март месец.Понеже таксата е ниска на 5 лв. той си издължи всички суми от ноември до март като се мести в ВИВАТЕЛ а там на програма която дава безброй минути и намаля таксата за половин година на половина , ще си избие таксите които платихме от неустойката и какво стана -минаха два месеца и МОБИЛТЕЛ не дава номера на ВИВАКОМ. Ние като едни малоумници обикаляме от оператор до оператор да си търсим правата .Служителката от ВИВАКОМ беше достатъчно любезно момичето и дори ме помоли да влезна при нея на компютъра да видя още колко номера чакат да им бъдат прехвърлени номерата . То се вижда тези които бяха прехвърлени и тези като на мъжа ми дето още чакат. Жената ни посъветва да отидем в комиситята за защита на потребителите да пуснем жалба защото иначе в случая няма на кого да се оплачем. През това време МТЕЛ си начислява сметките и изобщо не им пука какво искат хората и че преди два месеца сме подали молба за пренос на номера.Но ние решихме че е по-добре да прежалим един 15-годишен номер който е един от първите закупени на времето и дори съпруга ми ходи чак в СТАРА ЗАГОРА тогава понеже в ПЛОВДИВ имаше огромни опашки .Нищо че работи с този номер ще го оставим така и дължимите суми които има за момента са около 120 лв . ще си останат но повече няма да плащаме за малоумията които вършат МТЕЛ . Най-скъпия оператор с най-високи цени на разговори без никакви бонуси. Направо се чудя на хората докато чакахме в офиса последния път как някакви потъваха с лаптоп закупен от тях , а латпопа е супер световно неизвестна марка. ТОВА Е ОТ МЕН !!!ДАНО НЕ СЕ ЛЪЖЕ НЯКОЙ С МОБИЛТЕЛ!!!
аз пък се чудя на акъла(според мен липсва) на тези дето стоят на Скапания Виваком-и за интернет и за фиксиран телефон...и за мобилните не са по стока(имам познати,които бяха се пренесли при тях и като изтече договора,веднаха се махнаха...)
[quote]аз пък се чудя на акъла(според мен липсва) на тези дето стоят на Скапания Виваком-и за интернет и за фиксиран телефон...и за мобилните не са по стока(имам познати,които бяха се пренесли при тях и като изтече договора,веднаха се махнаха...)[/quote]
Аз ползвам интернет на Виваком и фиксиран телефон пък акъл определено не ми липсва. Другата алтернатива при мен е кабелен интернет за същите пари и скорост, който обаче е на принципа 1 час има, 1 час няма. От Виваком нета прекъсва много рядко, рутерчето си е перфектно за wifi, свалям един филм за 5-10 минути, което не е болка за умиране. Не знам какво плюеш и по фикса им, защото и с него нямам ядове. Прави разлика между цена и качество на услугата. Плановете за фикс са им скъпи, но това не означава, че самата услуга фиксиран телефон не им работи или пък е скапана. Същото се отнася и за интернета - това че не е със скорост 100МБ не го прави скапан. Дай сега да обявим всички стари коли, евтини телефони, дрехи и т.н. за скапани, а притежалите им за глупаци, защото всичко не им е последен модел. За твоя информация, ако си на пакетна услуга фикса при Виваком ти излиза 10-15 лева и е с 3600 минути на месец към фиксирани в Европа и фиксирани и мобилни в САЩ и Канада, което няма аналог. Отделно имат и добри социални планове за инвалиди и социално слаби, които или са с много ниска такса, или с много повече минути.
Истината е че колкото повече услуги ползваш на един оператор, толкова по-евтино ти излиза. При МТел съм много доволен от плановете FIT и MegaLoоp, които нямат аналог. Глобул не ползвам, но планa Generation с 2000 минути за 13 лева също ми се струва добър. Избирайте си оператора, който ви е най-изгоден на вас и не плюйте по останалите.
Аз ползвам интернет на Виваком и фиксиран телефон пък акъл определено не ми липсва. Другата алтернатива при мен е кабелен интернет за същите пари и скорост, който обаче е на принципа 1 час има, 1 час няма. От Виваком нета прекъсва много рядко, рутерчето си е перфектно за wifi, свалям един филм за 5-10 минути, което не е болка за умиране. Не знам какво плюеш и по фикса им, защото и с него нямам ядове. Прави разлика между цена и качество на услугата. Плановете за фикс са им скъпи, но това не означава, че самата услуга фиксиран телефон не им работи или пък е скапана. Същото се отнася и за интернета - това че не е със скорост 100МБ не го прави скапан. Дай сега да обявим всички стари коли, евтини телефони, дрехи и т.н. за скапани, а притежалите им за глупаци, защото всичко не им е последен модел. За твоя информация, ако си на пакетна услуга фикса при Виваком ти излиза 10-15 лева и е с 3600 минути на месец към фиксирани в Европа и фиксирани и мобилни в САЩ и Канада, което няма аналог. Отделно имат и добри социални планове за инвалиди и социално слаби, които или са с много ниска такса, или с много повече минути.
Истината е че колкото повече услуги ползваш на един оператор, толкова по-евтино ти излиза. При МТел съм много доволен от плановете FIT и MegaLoоp, които нямат аналог. Глобул не ползвам, но планa Generation с 2000 минути за 13 лева също ми се струва добър. Избирайте си оператора, който ви е най-изгоден на вас и не плюйте по останалите.