Надута сметка
-
- Регистриран: 04 окт 2006, 19:24
Надута сметка
Здравейте! Телефонът ми е Нокия 5530 и след като се върнах от чужбина получих сметка от Мтел с ползван роуминг интернет за около 80-90 лв, а раговорите и всичо друго си бяха Ок. Получавах съобщения преди това колко от лимита за интернет съм ползвал и т.н. Проблема е, че съм ползвал много малко интернет и то не мобилен а Wi-Fi. В офис на Мтел ми казаха, че телефона ми автоматично се е свързвал и позиционирал, което е странно предвид това, че в България за 4 месеца от закупуването му това не се беше случвало, а в чужбина веднага. Интересува ме има ли други, които са имали такъв проблем, не само с Мтел и не само с тази марка и модел телефони и технически защо се получава така. Платих сметката и ги накарах да ми спрат мобилният интернет и се надявам повече да не се получава така, а изтече ли ми договора, сменям оператора и запазвам номера. Писна ми от Мтел, а на Вас?!(angry)
-
- Регистриран: 08 фев 2010, 14:21
Re: Надута сметка
от телефона е,
имам нокиа 5800 и тя е така
уж съм вързан към ви-фи , после проверявам сметката си и БААААМ 30 лв. интернет
2 пъти ми го прави този номер....(woo)
имам нокиа 5800 и тя е така
уж съм вързан към ви-фи , после проверявам сметката си и БААААМ 30 лв. интернет
2 пъти ми го прави този номер....(woo)
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
кофти настройки на телефона....да си ползвал гпс на телефона ?
Особеност на Нокиа, телефонът все се свързва през операторската мрежа
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
Аз съм с htc wildfire и имам същия проблем. Интернета, който съм ползвал през Wi-fi са ми го начислили като трафик през тяхната мрежа. Проблема е, че нямам никакви доказателства и по никакъв начин не мога да докажа, че ме лъжат.
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
[Quote]Особеност на Нокиа, телефонът все се свързва през операторската мрежа[/Quote]
Еее, няма такова нещо. Телефоните, както и компютрите между другото, правят това което им кажеш.
Колкото по темата, винаги има опаснтост при работа с wifi, връзката да се прехвърли към оператора, било поради слаб сигнал, неинициране на рутер и пр, и ако устройството не е нагласено да пита при свързване, това става незабелязано. Трябва да се внимава, особено в роуминг. Аз на мястото на автора, веднага след такава сесия бих си проверил дневника в телефона за прехвърления обем данни от къде е минал.
От друга страна Мтел абонатите, сега след преустройството, имаме много и всякакви грешки по фактурите и те понечват да ги оправят единствено ако ги притиснеш, но трябва да имаш с какво...
Еее, няма такова нещо. Телефоните, както и компютрите между другото, правят това което им кажеш.
Колкото по темата, винаги има опаснтост при работа с wifi, връзката да се прехвърли към оператора, било поради слаб сигнал, неинициране на рутер и пр, и ако устройството не е нагласено да пита при свързване, това става незабелязано. Трябва да се внимава, особено в роуминг. Аз на мястото на автора, веднага след такава сесия бих си проверил дневника в телефона за прехвърления обем данни от къде е минал.
От друга страна Мтел абонатите, сега след преустройството, имаме много и всякакви грешки по фактурите и те понечват да ги оправят единствено ако ги притиснеш, но трябва да имаш с какво...
Научете се как да използвате телефоните си пълноценно и ще изчезнат проблемите.
-
- Регистриран: 08 фев 2010, 14:21
.....рекъл Господ Бог !!!!:|
Ами Симбианите имат тази особеност да правят по няколко килобайта през мобилната мрежа дори да си на WiFi. Имах абсолютно същия случай с роуминг в Турция и SE Vivaz, което пък доведе до раздялата със същия веднага след фактурата с нета в роуминг от Виваком (woo) При Андроидите си има програмчета като Data On Demand, които решават проблема с роуминга, че и у дома когато е необходимо. За Windows Mobile си има No Data, която тотално убива всякакъв нет. Само Симбианите са пълна художествена самодейност в полза на оператора ;)
-
- Регистриран: 04 окт 2006, 19:24
Не съм ползвал GPS на телефона, само си спомням, че бях пуснал WLan Scanning On и не знам затова ли се получава така, но вече не го пускам да сканира за Интернет. Въпреки, че са ми забранили мобилният нет от оператора по моя молба, мисля да влезна в Connectivity/Destinations/Internet Access Points и да изтрия Mtel Internet GPRS като точка, за да се застраховам. Кофти, че и при другите оператори е същото, но Мтел с невъзможността за проверка на сметка и други неясно защо скрити неща, "уж за подобряване на системата", си губят доста бързо клиентите. Поздрави!(cyber)