Mtel - генерира трафик в сметките
-
- Регистриран: 10 май 2006, 08:32
Re: Mtel - генерира трафик в сметките
Объркването е дълбоко лично състояние, в което не мога да си позволя да се меся. Но мога да си доразвия теорията за схемата на измама, която прилагат от любимия ти доставчик, а тя е оператора лъже повсеместно, но го прави в разумни граници. За абонат със сметка 10 лева, 10 стотинки "вътре" не са повод за разправии, така както левчето не е за 100 левовите сметки и т.н. Ако пък се намери някой държащ на точните сметки, за оператора не е проблем да се извини и да компенсира, защото това не му струва нищо. Като умен човек, макар и сколонен към обърквания, можеш да изчислиш каква сума приблизително гушкат от няколкото милиона непотърсени стотинки или левчета?
Подчертавам, оператора трупа незаконна печалба, разчитайки на незаинтересоваността на абонатите и залагане на многобройни уловки написани със ситен шрифт или скрити зад звездички. А нашего брата сънародника си мисли, че това са коледни снежинки.
Така че факта, че са те компенсирали, не ги оправдава за нищо. А да пиша ли за наглостта да се зарибяват възрастни хора... И всичко се прави умишлено.
Ако има начин питай администраторите да ти кажат аи-питата на объркващите те акаунти, но после ако ми излезеш с това, че ползвам програма за смяната им... - предавам се.
Подчертавам, оператора трупа незаконна печалба, разчитайки на незаинтересоваността на абонатите и залагане на многобройни уловки написани със ситен шрифт или скрити зад звездички. А нашего брата сънародника си мисли, че това са коледни снежинки.
Така че факта, че са те компенсирали, не ги оправдава за нищо. А да пиша ли за наглостта да се зарибяват възрастни хора... И всичко се прави умишлено.
Ако има начин питай администраторите да ти кажат аи-питата на объркващите те акаунти, но после ако ми излезеш с това, че ползвам програма за смяната им... - предавам се.
-
- Регистриран: 13 юли 2006, 21:30
Винаги искрено съм се забавлявал, когато някой каже "50 стотинки * 4 000 000 абоанта, чукни го да видиш дали не прави 10 000 марки" :D Вие господа как по точно си я представяте тази работа на практитка (с надписването)? Защото всички много говорят, а никой не виждам да обясни как става точно. И не говоря конкретно за Мтел, а за всички оператори... И защо аз си рпавя смтката, знам колко съм говорил и колко ще платя (както и много мои други познати), а има една група хора, на които все им е надписана сметката, а те не само не са говорили, ами сим картата им е била бетонирана и хвърлена в океана.... Осъзнайте се...
-
И колко са според теб хората, които могат да си направят точно сметката?
А как точно става прекарването на абонатите, не очаквай да ти го каже някой от простосмъртните. То е като да питаш по каква схема Свети Петър праща едните тук, а другите там...
А как точно става прекарването на абонатите, не очаквай да ти го каже някой от простосмъртните. То е като да питаш по каква схема Свети Петър праща едните тук, а другите там...
[Quote]Подчертавам, оператора трупа незаконна печалба, разчитайки на незаинтересоваността на абонатите и залагане на многобройни уловки написани със ситен шрифт или скрити зад звездички. А нашего брата сънародника си мисли, че това са коледни снежинки.
Ако има начин питай администраторите да ти кажат аи-питата на объркващите те акаунти, но после ако ми излезеш с това, че ползвам програма за смяната им... - предавам се.[/Quote]
Това, че много хора, очевидно и ти, не може да следиш разхода си, не е проблем на операторите. Системата за билинг, отчита само и единствено входящи данни от КЛЕТКИТЕ (като пак казвам, следи се от държавни органи) софтуера НЕМОЖЕ да се конфигурира да добавя разговори, трафик или каквото и да било друго на ниво фактура, всяка промяна по системата, начина и на работа или параметри за отчитане се прави от компанията вендор, като се прави с оторизацията на определения в законодателството орган на държавата.
Ще направя и описание на това как се образува една сметка в системата на един оператор:
1во, разговорите и трафика от мобилните клетки бива отчетен без възможност за промени в какъвто и да е вид, това е LOG на входящи и изходящи данни.
2ро - Билинг системата взема лога, и спрямо данните от него и тарифата на клиента, слага отстъпките (подозирам, че точно тази част от мтелската система е нестабилна все още) след това
3та стъпка слагат се всички допълнителни услуги (водафон, хартиена фактура, фънкол, еротични клипове :Р и тн.)
работил съм в тази сфера много време, казам ти как седят нещата, а ти продължавай да говориш по типично български. Опитвам се да помогна на хората със Смарттелефони.....
Ако има начин питай администраторите да ти кажат аи-питата на объркващите те акаунти, но после ако ми излезеш с това, че ползвам програма за смяната им... - предавам се.[/Quote]
Това, че много хора, очевидно и ти, не може да следиш разхода си, не е проблем на операторите. Системата за билинг, отчита само и единствено входящи данни от КЛЕТКИТЕ (като пак казвам, следи се от държавни органи) софтуера НЕМОЖЕ да се конфигурира да добавя разговори, трафик или каквото и да било друго на ниво фактура, всяка промяна по системата, начина и на работа или параметри за отчитане се прави от компанията вендор, като се прави с оторизацията на определения в законодателството орган на държавата.
Ще направя и описание на това как се образува една сметка в системата на един оператор:
1во, разговорите и трафика от мобилните клетки бива отчетен без възможност за промени в какъвто и да е вид, това е LOG на входящи и изходящи данни.
2ро - Билинг системата взема лога, и спрямо данните от него и тарифата на клиента, слага отстъпките (подозирам, че точно тази част от мтелската система е нестабилна все още) след това
3та стъпка слагат се всички допълнителни услуги (водафон, хартиена фактура, фънкол, еротични клипове :Р и тн.)
работил съм в тази сфера много време, казам ти как седят нещата, а ти продължавай да говориш по типично български. Опитвам се да помогна на хората със Смарттелефони.....
Ако някой иска да ми обясни как да ползвам телефона си, настройките и програмите в него, нека се обърне към АВАТАРА ми!
Мисля, че има умни очи.
Ако някой иска да ми каже, че не знам какво правя или че имам сестра ..., моля да отвори друга тема!
Тук говорим за
[Quote]ИЗМАМНА СХЕМА, КОЯТО МОБИЛТЕЛ ПРИЛАГА НА СВОИТЕ АБОНАТИ[/Quote]
Мисля, че има умни очи.
Ако някой иска да ми каже, че не знам какво правя или че имам сестра ..., моля да отвори друга тема!
Тук говорим за
[Quote]ИЗМАМНА СХЕМА, КОЯТО МОБИЛТЕЛ ПРИЛАГА НА СВОИТЕ АБОНАТИ[/Quote]
-
- Регистриран: 13 юли 2006, 21:30
Аз ще ти кажа как става прекарването на абонатите - никак. Хайде моля ви се. И аз съм бил на 13 и съм лъгал родителите си, че мтел са ми надписали сметката, защото нямам друго оправдание, че съм говорил толкова много... Ако говорим за грешки - грешки стават и ако се оплачеш се поправят. Но да се говори за умишлено надписване на сметки, добавяне на трафик във фактури и така нататък е просто несериозно... Ама едно си баба знае...
ей Янаки не се ли умори да злорадстваш и да трупаш лични дивиденти на гърба на мтел?! не разбра ли, че твоите личностни проблеми и комплекси свързани с оператора вече яко досадиха на хората, не ни занимавай повече моля ти се.
[Quote]Ако някой иска да ми обясни как да ползвам телефона си, настройките и програмите в него, нека се обърне към АВАТАРА ми!
Мисля, че има умни очи.
Ако някой иска да ми каже, че не знам какво правя или че имам сестра ..., моля да отвори друга тема![/Quote]
Гн. Ганчев, ако ползвате различни никове от различни ИП и компютри, поне не измолзвайте същите лафове които пускате във всички останали форуми и дискусии :) И се запознаейте с термина Traceroute.
Още нещо, до края на работната седмица, ще има съдебен иск (точно като този който подадохте с-ту Гн. Бехар) за това, че обвинявахте мен, и други потребители, че работят за МТел, освен ако не доставите доказателства до "24 часа" :)
Мисля, че има умни очи.
Ако някой иска да ми каже, че не знам какво правя или че имам сестра ..., моля да отвори друга тема![/Quote]
Гн. Ганчев, ако ползвате различни никове от различни ИП и компютри, поне не измолзвайте същите лафове които пускате във всички останали форуми и дискусии :) И се запознаейте с термина Traceroute.
Още нещо, до края на работната седмица, ще има съдебен иск (точно като този който подадохте с-ту Гн. Бехар) за това, че обвинявахте мен, и други потребители, че работят за МТел, освен ако не доставите доказателства до "24 часа" :)
-
Че стават и ще стават грешки е истина, искам само сносно обяснение защо са единствено в ущърб на абонатите? С две думи, защо закономерното разпределение 50:50 се е променило убедително на една страна?
На другите двама Янаки Ганчев да им отговори, аз съм друго лице. И прогнозирам, че тепърва ще изреват абонатите на :..., защото си създадоха ситуация, която ще им е идеалното извинение за сакатлъка който предприеха.
И да не остане Камаро с впечатление, че съм лошия чичо, му признавам, че прави опити да е в полза на читателите на форума, но нали се сещате, че сега му се подмазвам да не вземе да ме съди и той.
P.S. Теранго исках да кажа, ама то все тая.
На другите двама Янаки Ганчев да им отговори, аз съм друго лице. И прогнозирам, че тепърва ще изреват абонатите на :..., защото си създадоха ситуация, която ще им е идеалното извинение за сакатлъка който предприеха.
И да не остане Камаро с впечатление, че съм лошия чичо, му признавам, че прави опити да е в полза на читателите на форума, но нали се сещате, че сега му се подмазвам да не вземе да ме съди и той.
P.S. Теранго исках да кажа, ама то все тая.
[Quote]Че стават и ще стават грешки е истина, искам само сносно обяснение защо са единствено в ущърб на абонатите? С две думи, защо закономерното разпределение 50:50 се е променило убедително на една страна?[/Quote]
Разгорорите се отчитат, системата за слагане на отстъпката върху тях не слага отстъпката... как искаш да е в твоя полза, единствения начин е да не ти отчита разговорите, а това няма как да се случи, защото то не е засегнато от смяната на билинга :)
Разгорорите се отчитат, системата за слагане на отстъпката върху тях не слага отстъпката... как искаш да е в твоя полза, единствения начин е да не ти отчита разговорите, а това няма как да се случи, защото то не е засегнато от смяната на билинга :)