Защо няма iPhone 4 в магазините на Mtel?

Sokolov
Регистриран: 26 сеп 2006, 16:37

Re: Защо няма iPhone 4 в магазините на Mtel?

Мнение от Sokolov » 17 дек 2010, 17:35

Вече 90% от хората там се съмняват в истинността на тия слова и си звъним на *88 да им създаваме работа.
А момъка искаше да ни убеди, че по толкова доставят. Ако ВЕЧЕ е така, е ненормално. А досега че не е било така - това е ясно. За кое от двете лъже не се знае.А може и на него такава информация да му се пуска....варианти много. Чакане му е майката, и ч*кане през това време :) да минава по-бързичко... (beer)

kainy
Регистриран: 06 сеп 2006, 20:30

Мнение от kainy » 30 дек 2010, 04:00

Аз също съм от многото търсещи заветния телефон. Искрено съм против машинката и целия шум около нея, но за съжаление е най-поддържаната софтуерно джаджа... Досега бях с HD2, но така и не можа да ми свърши работа. Най-простите TeamViewer и Skype, които ми трябва, ги има само на iPhone-a, но както и да е.

Най-големият проблем е некомпетентността на служителите в повечето магазини на Мтел. Крайната им незаинтересованост и това, че в България никой не се научи как да ти взима парите... Рядко ми се налага наистина да искам да дам пари за нещо, което естествено да не мога да си взема по други причини.

Съгласен съм, че търсенето е голям. Където има реклама, има и търсене, колкото и тъп да е продукта. В случая обаче подходиха много лошо. Защо трябва във всеки магазин да ме лъжат по различен начин. Разбирам да съм им пуснали бюлетин с изкусно изготвена "лъжа" или няква измислица, защо няма и кога ще има телефона, ама това във всеки магазин да ми казват различни неща е смешно, особено когато говорим за една от най-големите компании в страната. Вярно е, че реално нямаме избор... Ползвам едновременно Глобул и Мтел, както естествено и Виваком, с което съм вързан и към трите оператора и трябва да им се кланям като грешен дявол, щото могат да си правят, каквото искат.

Сега благодарение на безотговорността им, аз напълних джоба на Виваком (въпреки че е индиректно) тъй като си закупих Samsung Omnia 7 (според мен най-добрият Windows Phone 7 телефон) защото имам нужда от смартфон. За съжаление WP7 е адски назад все още, но какво да се прави. Ако и Януари не успея да си взема великия iPhone от Мтел, просто ще си го поръчам от Английския Apple и ще се приключи въпроса. В крайна сметка Мтел губят пари и с всяка година потребителите стават по-образовани, като накрая въпросните мобилни оператори ще се усетят, че не са единствения вариант и ще започнат да усещат загубите на пари.

Също така исках да попитам, как точно Мтел не си ограничават интернета? Намаляването на скоростта не е ли ограничение? Когато си взех HD2-ката от Глобул подписах договор, където също ограничението (на уж неограничения план) беше, че намаляват скоростта и това е. В последствие при излизането на iPhone-a използваха правото си едностранно да променят договора без никакво уведомление, че ако си изхабя 30% на минималната скорост от размера който ползвам на максимална скорост, то те могат да ми го спрат или по-хубавото, да ме таксуват 2лв на МВ... Какво пречи на Мтел да го направят? Докато думата "НЕОГРАНИЧЕН" според тълковния речник на мобилните оператори (и на трите) има допълнително значение определящо че НЕОГРАНИЧЕНИЕТО има разумна ГРАНИЦА някъде си :)

Иначе да, по цял свят тарифите са къде къде по-апетитни като включени услуги, но там месечната такса е доста по-висока, за сметка на това няма такова нещо като 35лв такса / 35лв телефон и следващото 55лв такса / 500лв кеш телефон... че как таксата от 35лв стана 55лв :) Т.е. опитват се да правят като в чужбина където таксата си е една с няква фиксирана убидно малка сума за телефона (или направо безплатно) и това е. Най-лошото е че за разлика от чужбина тук усещаш как ти го набиват отзад и даже го знаеш още преди да подпишеш, защото реална конкуренция няма и нямаш право на избор...

За пример, в Англия T-Mobile имат оферта, която гласи следното (накратко): 60 паунда, грубо 140лв, за неограничени разговори в цялата UK мрежа! 1GB интернет и без месечна вноска за iPhone. За сравнение, Мтел дават за 70лв месечно 1000 минути към Мтел, 100 към другите мрежи и 1GB интернет. Но да за Българския стандарт цената е добра.

Лично смятам да се организирам с iPhoneL + iPhone и Globul Web & Talk + Omnia 7. За мен е перфектната комбинация, но ще видим Мтел, каква ще я свършат и дали някога ще се докопам до iPhone :)

Сори за ужасно дългия и леко омазан пост :)

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 30 дек 2010, 09:59

[Quote]Най-простите TeamViewer и Skype, които ми трябва, ги има само на iPhone-a[/Quote]

Грешиш!

[Quote]60 паунда, грубо 140лв,[/Quote]

За България това е космическа цена, която малцина могат да си позволят. Потребителите у нас са склонни да хвърлят маса пари за телефон, но не и за телефонни сметки.

А дефицит има не само за iPhone, но и за Desire HD например.

kainy

Мнение от kainy » 06 яну 2011, 15:41

Windows Phone 7 няма нито едно от двете. Андроид може да прави нещо през web интерфейса на TeamViewer, защото има флаш, но е крайно неудобно. Там също няма скайп, но доста добър заместител от страна на Nimbuzz.

Но в крайна сметка само WP7 може да се бори с iPhone, защото реално концепцията е същата - една ОС - всичко върви на нея, независимо от апарата.

140лв пък не са кой знае какво, за не малка част от хората, които работят нещо свързано с много разговори. Аз за да мога да имам по 1000 минути към 2 оператора (в случая Глобул и Мтел), трябва да имам договор и към двамата, което при средна цена за договор обвързан с апарат (среден-висок клас) е 25 или 35лв, т.е. общо 50 или 70лв само за плана. Отделно добавените към плановете телефони (в случая 2) са още по 35-45лв, т.е. става 70-90лв. И така получаваме обща сметка от 120 до 160лв, като не добавяме допълнителни охарчвания около договори с които сме преебани, от сорта на подновени договори, допълнителни карти, интернети и т.н. Много хора са опарени по този начин, както и аз дори. Разликата е, че там знаят, за какво си плащат и най-вече, когато казват "НЕОГРАНИЧЕНО", то имат точно това предвид!

Иначе, какво стана по случая с наличните телефони? Брат ми се разхожда вчера да пита и му казали, че още няма, ама пак щяло да докарат малко и щели да променят условията при които се продава телефона и плановете естествено. За съжаление отложиха ъпдейта за WP7 за февруари и засега единствената ми алтернатива е iPhone-a.

tcvetko
Регистриран: 10 яну 2009, 10:21

Мнение от tcvetko » 06 яну 2011, 16:07

Как да няма скайп на андройд, защо говорите глупости?

kainy

Мнение от kainy » 06 яну 2011, 16:20

Ако не се лъжа поддръжката му е преустановена? Или е наличен само за някои версии на ОС-а. Ако греша, ме поправи.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 06 яну 2011, 16:23

от три месеца има съвсем нов

http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=17342

kainy

Мнение от kainy » 06 яну 2011, 16:39

Пропуснал съм, сори :)

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 06 яну 2011, 17:54

teamviewer също има приложение за android

http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=17878

tcvetko
Регистриран: 10 яну 2009, 10:21

Мнение от tcvetko » 06 яну 2011, 19:23

Именно не се изказвайте неподготвени, колегите даже са пуснали линкове за по недоверчивите фенове на айфон

Отговори