ПЛАЩАТ С ТОРБА СТОТИНКИ ЗАВИШЕНА СМЕТКА НА М-ТЕЛ

robroi:)
Регистриран: 05 авг 2006, 09:11

ПЛАЩАТ С ТОРБА СТОТИНКИ ЗАВИШЕНА СМЕТКА НА М-ТЕЛ

Мнение от robroi:) » 02 фев 2011, 19:17

:PНещо много скучно стана тука я се раздвижете малко:;)Недоволен клиент ще изпъва нервите на служителите в телекома
Събрах 101,46 лева на монети от 1,2,5,10,20 и малко по 50 стотинки, преброих ги за около час и половина размесих ги добре и в петък ще ги насоча към любезните служители на М-ТЕЛ, ако има и други желаещи предлагам още монети - около 130 лева.

Това обяви в социалната мрежа "Фейсбук" възмутеният потребител Hristo Petrov. Причината за предстоящото "гъбаркане" е поредната надписана сметка от страна на мобилния оператор. Заради претърпените унижения из различните офиси на М-тел в опит да потърсят правата си, вече над 4000 човека са част от групата "М-тел = Ментел".

Протестиращите срещу произвола на телекомуникационните компании потвърдиха, че на 20 февруари ще бъде организиран втори по рода си протест. Първият беше на 20 януари. Тогава участниците се събраха пред храм-паметника "Александър Невски" и развяха плакати, изразяващи всеобщото недоволство;)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re: ПЛАЩАТ С ТОРБА СТОТИНКИ ЗАВИШЕНА СМЕТКА НА М-ТЕЛ

Мнение от @PLAYLIFE » 02 фев 2011, 20:56

ще им накривят шапката на Ментел, като им платим в стотинки.... голям праз,все са пари, които са платени за надписана и некоректна сметка... е малко ще се затрудни касиера докато ги преброи, но той не е виновен заради скапания си работодател. Виж друго би било да не си плащаме начислените сметки изобщо, но едва ли.... Ще се получи като първия протест - гризачи много, мишките се скрили...

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 02 фев 2011, 21:20

пфф тоя е зле..освен да изтормози служителите друго няма какво да направи..те все едно са виновни за проблемите на работодателя им...аз ако съм служител и тоя ми плати така,и после го видя на улицата ще шлайфа асфалта с носа си.

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 02 фев 2011, 21:48

И смисъла? Само да киснеш в затвора или най-малкото ще му платиш обезщетение плюс дисциплинарно уволнение...

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 02 фев 2011, 21:51

а аз ако съм служител въобще няма да му приема плащането като ми исипе една торба с жълтици, като се оправдая с чакащите клиенти на опашката, които пък ще му направят скандал и ще го помоля да изчака, което ще продължи неопределено дълго време. защото ще дойде време и за почивка и за други ангажименти, системата няма да работи...Абе мога да му вгорча живота и да си повиси там, но нека не забравяме, че ако бях продавач аз нямаше наистина да имам пряка вина за надписаната му фактура, само дето не съм и още по-малко нямам огризения.;)

[BG]Agent_Kowalski

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 02 фев 2011, 22:25

от какъв зор.извън работното време не представлявам компанията в която работя.нали сега ако съм министър или някакво особено изветно лице ,да речем че и извън работно време е нужно да спазвам приличие по други причини.но като обикновен служител в компания съм никой.и като такъв не мога да откажа плащане и по 1ст да е,защото това са редовни български пари.
онова което казах беше примерно.отделно за да ме съди някой трябва първо тръбва да подаде там каквото трябва не става автоматично.отделно за ожулен нос надали се лежи в затвора.тука за убийство не се лежи,ти за ожулен нос :) иначе си прав че смисъл няма,написах го просто така за да подсиля идеята,че делото на човека ,решил да плаща в сотинки е напълно безсмислено и може да си отнесе боя от някой със слаби нерви. и все пак [B]не насърчавам подобен род действия.[/B]

[BG]Agent_Kowalski

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 02 фев 2011, 22:35

принципно стотинките са редовни български пари и не може да се отказва.това е идеята.

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 02 фев 2011, 22:47

да така е, но ако някой си прави пи*ки лично с мен, вместо да си търси правата от институции, насечени към моя оператор, въпрос на лична преценка е да реша да не си губя времето с него. Това разбира се ще стане не директно и тактично ще му откажа по различна причина и дори той може да загуби повече време от мен.... Но потвърждавам. че подобна постъпка съвсем няма никакъв смисъл и нищо няма да постигне с нея, освем да загуби много лично време, през което най-много ще развали настроението си и това на един служител, който няма никаква пряка вина за недоволството му.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 02 фев 2011, 22:53

я си представете повече хора да плащат по този хитър начин?
Знаете ли до какво ще довете това? Загуби на компанията. Понеже ще имат пропуснати ползи, т.е. няма да продадат някоя СИМ карта, да си направят таргета, ами ще трябва да брои 2 часа :D
Така че гарантирано ще има ефект. От плащане на сметка служителите нищо не хващат. Компанията губи нереализирани продажби чрез забавяне на плащането.
Така че има смисъл. Даже това ще има много по-голям ефект от разни скандирания в центъра на София от 50-100 човека. Само че трябва да е масово.

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 02 фев 2011, 23:34

Има логика, но съгла си се, като имаш предвид наглото поведение на оператора, на който не му пука и надписва сметки от години, проблеми със системата от месеци и некоректно отношение...до колко ще се трогне от държавния апарат и половинчати правила. А просто при първия такъв случай няма да нареди на консултантите си да спрат да приемат плащания с гоям брой монети. От своя страна консултантите пак ще са между чула и наковалнята, ще се червят и ще молят клиентите да идат да си уедрят парите... и пак нищо... с Мтел борбата е най-трудна и винаги ще намерят начин да ти вземат паричките, пък и да не са правомерно изкарани....

Отговори