"Протест 20 януари"

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

"Протест 20 януари"

Мнение от Faith » 21 фев 2011, 00:43

Цял ден очаквах някой да пусне нещо по темата, но уви.
Днес се разходих до така наречения протестен митинг пред народния театър. За съжаление имаше не повече от 80 души от които половината журналисти.
Основния оратор (не му запомних името) малко трудно се справи със задачата да прочете текста на речта си но в крайна сметка се справи. Основнто което съобщи (доколкото разбрах май вече е факт) е че е отпаднало автоматичното преподписване. След изтичане на договора той става безсрочен.
Ако някой има още информация да сподели.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re:

Мнение от rado243 » 21 фев 2011, 00:49

[Quote]Основнто което съобщи (доколкото разбрах май вече е факт) е че е отпаднало автоматичното преподписване. След изтичане на договора той става безсрочен.[/Quote]
Ей ако е вярно,веднага си наливам едно за добрата новина:)

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Re:

Мнение от stststeven » 21 фев 2011, 13:08

[Quote]имаше не повече от 80 души [/Quote]

Този път каква беше причината?Лошото време?Миналия път беше делничен ден и това май беше едната причина.Сега май причината е била,че е бил почивен ден,та на никой не му се е излизало изпод одеялата преди 10.00.

За пореден път се убедих,че в ерата на интернет повечето "извършват" виртуални действия (празни приказки),отколкото реални.

'SimBad
Регистриран: 15 фев 2011, 13:27

Re:

Мнение от 'SimBad » 21 фев 2011, 13:45

Тоя основния опълченец, янаки е много голям натегач. Само иска да изпъкне по някакъв начин. Адски смешен човек.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Re:

Мнение от Spiderman_ot_selo » 21 фев 2011, 16:28

Ликуй,народе!
Няма протест,няма проблеми...
Но служителите на Мтел са прави за едно-щом протестите се изразяват в ядно интернет подсмърчане,а не в реални действия,които този път отново бяха отразени от медиите,то очевидно хората са доволни от настоящото положение и нямат големи основания за оплаквания...

П.П. Приканвам мтел агитаторите да ми пратят на ЛС по един псевдоним, от който занапред ще дезинформират.Ако не получа съответния избор,то всеки един от тях с повече от един профил,ще получи бан!
Прекалено демократично от моя страна,но все пак не може да не уважим с тази привилегия служителите на най-големия мобилен оператор!

Nikotin666
Регистриран: 15 сеп 2010, 00:15

Re:

Мнение от Nikotin666 » 21 фев 2011, 20:31

Пак някой тук си е спрял хаповете....

freezingskull
Регистриран: 01 яну 2011, 18:29

Re:

Мнение от freezingskull » 22 фев 2011, 00:20

На първия Протест на 20 Януари бяхме около 50 човека, толкова присъстваха и на втория на 20 Февруари.
На първият връчихме Петиция с 11 искания, резултатът бе, че АПТИУ участва в промяната на Закона за електронните съобщения и влючи в проктозакона всички искания на "рехавия" протест.
На втория "рехав" протест поискахме акетна комисия на Народното събрание да разследва и намери механизми за налагане на адекватни санкции на мобилните оператори за произвола спрямо потребителите.
Показахте, че масовостта не е най-силната Ви страна и че нещата се случват въпреки Вас потребителите. Жалко, но е факт.
Явно чакате някой да свърши нещо за Вас, без Ваше участие. Ние като потребителска организация не Ви обвиняваме, защото сме наясно, че потребителските традиции на западните страни в ЕС, са с десетки години пред ориенталския мателитет на българският потребител.
Скоро ножът ще опре до кокала, когато започне изключване потребители за неплатени сметки и тормоз от фирми, на които Мтел продава задълженията си и тогава десетки хиляди потребители ще изпищат на умряло. Е, ние на 20 март от 11 часа, пак ще сме пред Народния театър "Иван Вазов"."

XN3K
Регистриран: 20 яну 2011, 20:02

Re:

Мнение от XN3K » 22 фев 2011, 01:13

[Quote]...защото сме наясно, че потребителските традиции на западните страни в ЕС, са с десетки години пред ориенталския мателитет на българският потребител.[/Quote]

Абсолютно съм съгласен, но с едно голямо НО!
Да, в цивилизованите западни държави наистина има потребителски традиции, но зад тези традиции стои силен закон за потребителите, а зад него стоят силни контролни органи и силна ДЪРЖАВА!!!! На кой да се оплачеш тук при нарушаване на потребителските ти права? На КЗП? На КРС? На федерация на потребителите? Всички те са шайка мързеливци, които заради мизерните си държавни заплати преживяват предимно от подкупи. Я се пробвайте да бутнете подкуп на полицай в Германия, който ви е спрял за превишена скорост! Какво очаквате, когато начело на държавата е бивш агент на ДС и бивш пожарникар?!?
Аз съм твърдо ЗА протестите, но за тези, които имат смисъл. Безполезно е да протестираш заради политиката на някаква си частна фирма. Бих излязал на улицата да настоявам за силна ДЪРЖАВА и ВЛАСТ, защото ако тази власт си вършеше работата и биеше през пръстите мобилните оператори дори и само за един крив поглед към потребител, нямаше сега да сме в това положение. Помните ли как преди 6 години властта в Италия се намеси в концерна "Пармалат"? А спомняте ли си какво се случи със Зееви Груп и авиокомпания "Балкан"? Значи, все пак можем да имаме и силна държава, но защо това трябва да се случва само от време на време при това само за конкретни компании с национално значение? Защо това поведение не се превърне в държавна политика?

Glenfiddich
Регистриран: 08 окт 2006, 15:51

Re:

Мнение от Glenfiddich » 22 фев 2011, 01:13

Ей честно - големи мижитурки сме тва българите. Мене лично ме хвана срам. Ако насрочат гей-парад сигурно ще има тълпи, но щом трябва да се каже или подкрепи истината - всички се изпокриват.

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Re:

Мнение от Parmenion » 22 фев 2011, 01:46

Абе XN3K, ти чуваш ли се какво говориш (пишеш) изобщо?

[Quote]Абсолютно съм съгласен, но с едно голямо НО!
Да, в цивилизованите западни държави наистина има потребителски традиции, но зад тези традиции стои силен закон за потребителите, а зад него стоят силни контролни органи и силна ДЪРЖАВА!!!! [/Quote]
И когато тези закони липсват е време тълпата да излезе и да поиска своето. По твоята логика те могат да правят каквото си искат а ние сме длъжни да търпим...

[Quote]Аз съм твърдо ЗА протестите, но за тези, които имат смисъл. Безполезно е да протестираш заради политиката на някаква си частна фирма.[/Quote]
Не знам дали си глупав по рождение, само се правиш на такъв или просто целиш някаква пропаганда, но тук никой не протестира срещу частни фирми. Протестите са насочени срещу държавата и липсата на средство с което да се контролират същите тези частни фирми които са монополна позиция.

[Quote]Помните ли как преди 6 години властта в Италия се намеси в концерна "Пармалат"? А спомняте ли си какво се случи със Зееви Груп и авиокомпания "Балкан"? Значи, все пак можем да имаме и силна държава, но защо това трябва да се случва само от време на време при това само за конкретни компании с национално значение? Защо това поведение не се превърне в държавна политика? [/Quote]
Няма да се превърна в държавна политика просто защото тук държава няма. Нация няма. Всеки се бори сам за себе си, оцелява поотделно, мисли на дребно и гледа само себе си.

Хората в едни други "близки" държави свалиха цели правителства които бяха пуснали корени от по 30-40 години като това го извоюваха с цената на собствените си животи, а ние тук си говорил, че видиш ли нямало закон да ги контролира. Ами как ще има? И защо да го има? Операторите полза от такъв закон нямат а и след като (очевидно) потребителите не го желаят, то няма смисъл от такова нещо. Всеки говори ли говори а после се оправдава защо не бил излязъл да протестира. Щом и в неделя не успяха да се съберат повече от 50-60 човека то нещата наистина са плачевни. Жалко че съм на 600 км от София, иначе бих дал своя принос в този малък протест.

Отговори