Бтк губи разсъдака си,издухали са !!!

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re: Бтк губи разсъдака си,издухали са !!!

Мнение от Sage » 19 фев 2011, 17:12

[Quote]9000 минути към Глобул/фикс+моб/ и неограничен интернет = 60 лева с ддс. Когато за тези пари БТК ти го даде[/Quote]Да попитам, кой е този план (10 лв. на карта с 1500 мин.) и за какво са ми 9000 минути към Глобул? Лихви трупат ли ми? (whistle) С тези, с които говоря повече и редовно имам Вивакомски контакт. И все още не съм срещал човек с фиксиран телефон на Глобул, така че "фиксираната [i][B]мрежа[/B][/i]" на този оператор за мен е имагинерно понятие към момента. А разговорите към мобилната и фиксираната на Виваком?

MeGaTel - Connecting world
Регистриран: 04 дек 2009, 18:25

Мнение от MeGaTel - Connecting world » 19 фев 2011, 18:33

Не си разбрал нищо от написаното от мен,офертата се казва офис 2 в 1. Това е единствената оферта с равен брой минути към мобилната и фиксираната мрежа на оператора.Глобул е единственият оператор даващ минути към двете си мрежи. Виваком си отрязват интеркънектите с всеки който ги дразни,малко преди фалита на Транстелеком и с тях бяха скъсали,сега и с Нексом накрая всички ще ги бойкотират и ще угаснат безславно. Аз мога да споделя само че на мен ми спрахя две предплатени карти след въведената задължителна регистрация и сега вървят проверки от КРС и КЗП след което е ред на СГС и до дупка ще ги спукам. Мотивът за спирането е че имам задъжаения към Виваком от друга карта състоящо се само от такси от автоматично преподписан договор от тяхна страна без мое съгласие а виж какво гласят техните общи условия:
107. Абонатът е длъжен да заплаща дължимите суми в 14-дневен срок от издаване на фактурата. При незаплащане на дължимите суми в определените за това срокове, Абонатът дължи неустойка в размер на законната лихва за всеки ден на забава.
[B]111. Когато абонат не спази срока по т. 107 или след провеждане на кредитна оценка, БТК може да откаже сключването или да прекрати договора, като предложи ползването на предплатени услуги или да поиска внасяне на гаранционен депозит, като обезпечение.[/B]
139. Спорове между страните по договора се решават чрез непосредствени преговори между тях. При непостигане на съгласие всяка от страните може да поиска съдействието на Комисия за регулиране на съобщенията за уреждане на спорния въпрос или да отнесе спора пред компетентния български съд.
11.3.[B]Абонатът се съгласява БТК да предоставя лични данни[/B], в съответствие с разпоредбите на действащото законодателство, на БТК АД и всяко от нейните дъщерни дружества (наричани заедно ,,БТК Груп,,),с оглед предоставяна на електронни съобщителни услуги, например за подобряване на обслужването на клиентите, в това число предлагане и предоставяне на услуги. Абонатът се съгласява БТК да предоставя лични данни на компетентни държавни органи и институции в предвидените от закона случаи, както и да ги предоставя на трети лица, в това число банки, кредитни бюра и агенции за събиране на вземания, дистрибуторите на услуги на БТК, включително партньорските дистрибуторски мрежи, когато това е необходимо за осигуряване на обслужването и реализиране на правата и интересите на Абоната, [B]както и когато това е необходимо за реализиране правата и интересите на БТК, включително с цел събиране на неизплатени задължения от Абоната[/B].
94. [B]БТК се задължава да осигурява тайната на далекосъобщенията[/B].
85. БТК има право да оправомощи трети лица като свои търговски представители за сключване на договори и/или събиране на вземания, като тези обстоятелства предварително ще бъдат направени публични чрез публикуване на страницата на БТК в Интернет.
102. БТК не носи отговорност за лошото качество на услугите, когато това се дължи на повреди и неизправности в други далекосъобщителни мрежи (включително при “роуминг”).
Ако това ти е идол за обслужващ оператор ползвай го.

'SimBad
Регистриран: 15 фев 2011, 13:27

Мнение от 'SimBad » 19 фев 2011, 19:29

ОТ министерството на Транспорта (и комуникациите, преди) казаха, че започват да ги разследват за страшни злоупотреби през последните 2 години. Четой интервю с министъра някъде.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 21 фев 2011, 23:59

[Quote]Глобул е единственият оператор даващ минути към двете си мрежи. [/Quote]Не думай (whistle)
Останалото са някакви извадки които по нищо не се различават от клаузите на другите оператори. Не знам при кого си въобразяваш, че можеш да "избягаш" от останалите 2 оператора ;)

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 22 фев 2011, 10:41

[Quote]Ако това ти е идол за обслужващ оператор...[/Quote]

Не му е идол, а работодател;). Затова в тема за нелоялна конкуренция, говори за всичко друго, но не и по темата.

MeGaTel - Connecting world
Регистриран: 04 дек 2009, 18:25

Re: Ето и отговорът на КЗП получен днес,явно няма закони у нас !

Мнение от MeGaTel - Connecting world » 22 фев 2011, 12:48

В следствие на подадения от Вас сигнал експерти на КЗП извършиха проверка на „Българска телекомуникационна компания” АД. При проверката беше изискано от търговеца да предостави информация и становище по Вашия случай.
В своето становище БТК АД посочва, че на _ _ ._ _. 200_г. Вие сте сключил договор за мобилен номер 087xxxxxxx за срок от 12 месеца за пакетна услуга „VIVACOM Нон стоп". Пакетната услуга е била с месечен абонамент 12.00 лв. и включени 50 минути към VIVACOM и фиксираната мрежа.
Съгласно „Общите условия” на търговеца на _ _ ._ _. 200_г. предоставянето на мобилна услуга към номер 087xxxxxxx е било прекратено поради непогасени задължения.
От БТК АД твърдят, че към момента Вие имате задължения в размер на xxx,xx лв., за което сте бил многократно уведомяван, но въпреки това и до настоящия момент не сте изпълнил задължението си да заплатите цената на ползваните услуги. Поради това мобилни номера 087xxxxxxx, 087xxxxxxx и 087xxxxxxx са били спрени.

Информирам Ви, че спорът по отношение на договорните задължения е гражданско-правен и КЗП няма компетенции по същия, тъй като съгласно разпоредбите на чл. 20а. от Закона за задълженията и договорите /ЗЗД/ „Договорите имат сила на закон за тези, които са ги сключили. Договорите могат да бъдат изменени, прекратени, разваляни или отменени само по взаимно съгласие на страните или на основания, предвидени в закона”. КЗП няма правомощия да изменя, прекратява, разваля или отменя каквито и да е договори. Доколкото същият е валидно сключен, породил е правни последици и не са налице основанията, посочени в ЗЗД за унищожаване или нищожност на договора, то той може да бъде прекратен единствено по начина и при условията, указани в него.
Уведомявам Ви, че с правомощия за разрешаване на гражданско-правни спорове разполагат съдебните институции и в случай, че желаете, винаги може да предявите правата си по съдебен път. Също така, бихте могли да се възползвате от помирителното производство уредено в ЗЗП.

Съгласно Закона за защита на потребителите Помирителните комисии, съдействат за разрешаването на спорове между потребители и търговци, включително във връзка с гаранционната отговорност, правото на рекламация за стоки и услуги и неравноправните клаузи в договори, с търговските практики и договорите, сключвани с потребители. Съдействието се осъществява по искане на потребител с местоживеене в района на действие на съответната помирителна комисия. За целта следва да подадете заявление, което задължително трябва да съдържа следните реквизити: трите имена, ЕГН, адреса и телефон на заявителя, наименование и адрес на лицето, срещу което се подава заявлението, изложение на обстоятелствата по спора и конкретното искане, както и писмени доказателства, с които разполагате, дата и подпис на заявлението. Така попълненото заявление се подава в деловодството на РД-София при КЗП с адрес гр. София, пл. „Славейков” №4 А, стая 409.

Приложение: Заявление до Помирителна комисия.
П.С явно на много места се дават пари под масата и си дава отражението,нали сме в страната на неограничената корупция. Решението е просто в две стъпки,имам телефон е52 на лизинг от тях от днес спирам лизинга,втора стъпка дето извън населените места имат антени ще им се случва случка като една спряна карта ги издига в очите на слепите да се огледат в тях.

Отговори