Съвет при избор на телефон
Съвет при избор на телефон
Здравейте. Трябваа ми нов телефон, но имам нужда от малко професионални съвети, за да се спра на един модел.
Основните ми изисквания са да е лесен за сърфиране в интернет, с добър е-мейл клиент, и да лесно използването на ФБ и Скайп. Като че ли се предпочитам нещо с QWERTY клавиатура, тей като пиша доста е-мейли. Задължително с тъч скрийн и ГПС или безплатна навигация. Изполвам голяма част от услугите на Google, та се чудих, дали не е по-разумно да е с Android ( само се чудих )
Прегледах няколко модела от рода на: Nokia C6 / C6-01 , Nokia E7 ( скъп ми идва), Nokia N8 , X6(но пък нямат клавиатура) и т.н. От HTC и Samsung, не видях нещо, което да си заслужава (но какво ли разбирам).
Вероятно ще си го взема от US или UK, така че не се съобразявам с българските цени, общо взето.
Ако някой може, да помага. Благодаря :-)
Основните ми изисквания са да е лесен за сърфиране в интернет, с добър е-мейл клиент, и да лесно използването на ФБ и Скайп. Като че ли се предпочитам нещо с QWERTY клавиатура, тей като пиша доста е-мейли. Задължително с тъч скрийн и ГПС или безплатна навигация. Изполвам голяма част от услугите на Google, та се чудих, дали не е по-разумно да е с Android ( само се чудих )
Прегледах няколко модела от рода на: Nokia C6 / C6-01 , Nokia E7 ( скъп ми идва), Nokia N8 , X6(но пък нямат клавиатура) и т.н. От HTC и Samsung, не видях нещо, което да си заслужава (но какво ли разбирам).
Вероятно ще си го взема от US или UK, така че не се съобразявам с българските цени, общо взето.
Ако някой може, да помага. Благодаря :-)
Re: Съвет при избор на телефон
Desire Z звучи перфектно за теб.
Palm Pre3, ако ти се занимава с нещо ново и различно. WebOS го хвалят уникално много, а и не са скъпи, дори и да не ти хареса винаги може да го разкараш. Иначе Sony Ericsson Xperia Pro или Desire Z.
-
- Регистриран: 23 окт 2010, 15:59
Според спецификацията, която си посочил и съобразно квалификацията ти (че не разбираш), хич не се двоуми, взмай си iPhone 4 :-)
Ако разбираше повече, нямаше да питаш, а щеше вече да си купил iPhone 4!
Ако толкова много разбираш, че те интересува, защо телефона ти още работи, тогава модел с Android :-)
Ако разбираше повече, нямаше да питаш, а щеше вече да си купил iPhone 4!
Ако толкова много разбираш, че те интересува, защо телефона ти още работи, тогава модел с Android :-)
Всеки 2ри с Iphone4. И до колкото съм чувал, май няма да мога да използвам скайп, да не говорим за големите ми пръсти, които правят писането трудно. А всички приложения и възможности, които предлага Android, особено за хора като мен, които са фенове на Google, мисля че биха ми били в голяма полза :-)
Дано някой вкара и идея за някой Samsung или Nokia.
Интересно какво ли мислите за Samsung I9000 Galaxy S.
Дано някой вкара и идея за някой Samsung или Nokia.
Интересно какво ли мислите за Samsung I9000 Galaxy S.
Проблемът на айфон 4, е че буквално всеки втори има такъв и на мен поне ми се вижда малко тъпо като излезеш на улицата, всички да са с еднакви телефони. Служебните ни телефони също са айфони, но 3гс. Сигурно след 5 години от 9 от 10 човека ще са с айфони. Минус за теб, ако вземеш айфон, ще е липсата на hw клавиатура и това, че дисплеят вече е малък, но пък почти всичко друго е на 6 :)
-
Ти разсмя форума:
- далече сме от това да сме половината rest of us :)
- iPhone има най-точния digitizer на дислея си. Това означава, че пръстите ти (не са толкова големи като в приказката за Червената Шапцица, нали?) най-лесно ще улучват иконите по дисплея
- Единствено Skype за iPhone поддържа video, освен audio
- Със заявленито, че си фен на Google, ми изглеждаш добро момче, но наивно :) Google не е вече Google отпреди 5 години. Следва да знаеш, че парите си Google изкарва от бизнес, който няма нищо обще с мобилните телефони, от реклами. Google се напъха в мобилния бизнес с единствената цел - да се борят срещу Apple, не ЗА, а ПРОТИВ :)
- От друга страна - на вкус и цвет товарищей нет
- В същност, кои от програмите или услугите на Google няма да намериш на iPhone? Даже програмата Maps, написана от Apple и ползваща картите на Google е по-добра от всичко на Android
- Външна клавиатура: избий си го от главата, ако искаш да си продуктивен и в крак с 21 век :)
- далече сме от това да сме половината rest of us :)
- iPhone има най-точния digitizer на дислея си. Това означава, че пръстите ти (не са толкова големи като в приказката за Червената Шапцица, нали?) най-лесно ще улучват иконите по дисплея
- Единствено Skype за iPhone поддържа video, освен audio
- Със заявленито, че си фен на Google, ми изглеждаш добро момче, но наивно :) Google не е вече Google отпреди 5 години. Следва да знаеш, че парите си Google изкарва от бизнес, който няма нищо обще с мобилните телефони, от реклами. Google се напъха в мобилния бизнес с единствената цел - да се борят срещу Apple, не ЗА, а ПРОТИВ :)
- От друга страна - на вкус и цвет товарищей нет
- В същност, кои от програмите или услугите на Google няма да намериш на iPhone? Даже програмата Maps, написана от Apple и ползваща картите на Google е по-добра от всичко на Android
- Външна клавиатура: избий си го от главата, ако искаш да си продуктивен и в крак с 21 век :)
N900 е първият гсм с видео за skype, той също би трябвало да е вариант. Има и Maemo, пак е отворен като Андроид, а можеш да му сложиш ако искаш андроид, но не мисля, че си заслужава, няма недоволен от Maemo-то, поне доколкото знам. Иначе телефоните с клавиатура са по-бизнес ориентирани, на повечето хора клавиатурата само им пречи и взима място. Ако наистина не пишеш много, помисли си за клавиатурата. Заради нея имай в предвид, че телефона ще ти е средно по-дебел с 0,5см, което не е много, но си е друго да имаш тънко телефонче :)
В БГ още не всеки втори е с iphone, но в Германия примерно...от 10 човека 6 са с iphone. И в БГ ще стане скоро така, само да паднат с една две идеи цените.
В БГ още не всеки втори е с iphone, но в Германия примерно...от 10 човека 6 са с iphone. И в БГ ще стане скоро така, само да паднат с една две идеи цените.
Като гледам движението на цените, скоро iPhone ще стане най-евтиния High end смартфон. Иначе LG Optimus 3D е добро предложение. Atrix не смея да препоръчвам. Има излишна еуфория и ентусиазъм при ценообразуването му.
-
Изглежда, че в Германия има iPhone потоп :)
85% от продадените в Германия smartphones през последно тримесечие са iPhone, но до 60% насищане на пазара има още много германци за ощастливяване...
Нямам нищо против Nokia, но не бих си купил телефон, за чиято операционна система има издаден некролог, справка Symbian/Maemo :)
85% от продадените в Германия smartphones през последно тримесечие са iPhone, но до 60% насищане на пазара има още много германци за ощастливяване...
Нямам нищо против Nokia, но не бих си купил телефон, за чиято операционна система има издаден некролог, справка Symbian/Maemo :)