Съвет при избор на телефон

Allure
Регистриран: 08 ное 2007, 14:56

Съвет при избор на телефон

Мнение от Allure » 28 фев 2011, 20:30

Здравейте. Трябваа ми нов телефон, но имам нужда от малко професионални съвети, за да се спра на един модел.

Основните ми изисквания са да е лесен за сърфиране в интернет, с добър е-мейл клиент, и да лесно използването на ФБ и Скайп. Като че ли се предпочитам нещо с QWERTY клавиатура, тей като пиша доста е-мейли. Задължително с тъч скрийн и ГПС или безплатна навигация. Изполвам голяма част от услугите на Google, та се чудих, дали не е по-разумно да е с Android ( само се чудих )

Прегледах няколко модела от рода на: Nokia C6 / C6-01 , Nokia E7 ( скъп ми идва), Nokia N8 , X6(но пък нямат клавиатура) и т.н. От HTC и Samsung, не видях нещо, което да си заслужава (но какво ли разбирам).

Вероятно ще си го взема от US или UK, така че не се съобразявам с българските цени, общо взето.

Ако някой може, да помага. Благодаря :-)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Съвет при избор на телефон

Мнение от keyone » 28 фев 2011, 20:35

Desire Z звучи перфектно за теб.

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 28 фев 2011, 20:47

Palm Pre3, ако ти се занимава с нещо ново и различно. WebOS го хвалят уникално много, а и не са скъпи, дори и да не ти хареса винаги може да го разкараш. Иначе Sony Ericsson Xperia Pro или Desire Z.

НаблюдателЕ
Регистриран: 23 окт 2010, 15:59

Мнение от НаблюдателЕ » 28 фев 2011, 21:00

Според спецификацията, която си посочил и съобразно квалификацията ти (че не разбираш), хич не се двоуми, взмай си iPhone 4 :-)

Ако разбираше повече, нямаше да питаш, а щеше вече да си купил iPhone 4!

Ако толкова много разбираш, че те интересува, защо телефона ти още работи, тогава модел с Android :-)

Allure
Регистриран: 08 ное 2007, 14:56

Мнение от Allure » 28 фев 2011, 21:13

Всеки 2ри с Iphone4. И до колкото съм чувал, май няма да мога да използвам скайп, да не говорим за големите ми пръсти, които правят писането трудно. А всички приложения и възможности, които предлага Android, особено за хора като мен, които са фенове на Google, мисля че биха ми били в голяма полза :-)

Дано някой вкара и идея за някой Samsung или Nokia.

Интересно какво ли мислите за Samsung I9000 Galaxy S.

makeno

Мнение от makeno » 28 фев 2011, 21:24

Проблемът на айфон 4, е че буквално всеки втори има такъв и на мен поне ми се вижда малко тъпо като излезеш на улицата, всички да са с еднакви телефони. Служебните ни телефони също са айфони, но 3гс. Сигурно след 5 години от 9 от 10 човека ще са с айфони. Минус за теб, ако вземеш айфон, ще е липсата на hw клавиатура и това, че дисплеят вече е малък, но пък почти всичко друго е на 6 :)

НаблюдателЕ

Мнение от НаблюдателЕ » 28 фев 2011, 21:34

Ти разсмя форума:

- далече сме от това да сме половината rest of us :)

- iPhone има най-точния digitizer на дислея си. Това означава, че пръстите ти (не са толкова големи като в приказката за Червената Шапцица, нали?) най-лесно ще улучват иконите по дисплея

- Единствено Skype за iPhone поддържа video, освен audio

- Със заявленито, че си фен на Google, ми изглеждаш добро момче, но наивно :) Google не е вече Google отпреди 5 години. Следва да знаеш, че парите си Google изкарва от бизнес, който няма нищо обще с мобилните телефони, от реклами. Google се напъха в мобилния бизнес с единствената цел - да се борят срещу Apple, не ЗА, а ПРОТИВ :)

- От друга страна - на вкус и цвет товарищей нет

- В същност, кои от програмите или услугите на Google няма да намериш на iPhone? Даже програмата Maps, написана от Apple и ползваща картите на Google е по-добра от всичко на Android

- Външна клавиатура: избий си го от главата, ако искаш да си продуктивен и в крак с 21 век :)

makeno

Мнение от makeno » 28 фев 2011, 21:52

N900 е първият гсм с видео за skype, той също би трябвало да е вариант. Има и Maemo, пак е отворен като Андроид, а можеш да му сложиш ако искаш андроид, но не мисля, че си заслужава, няма недоволен от Maemo-то, поне доколкото знам. Иначе телефоните с клавиатура са по-бизнес ориентирани, на повечето хора клавиатурата само им пречи и взима място. Ако наистина не пишеш много, помисли си за клавиатурата. Заради нея имай в предвид, че телефона ще ти е средно по-дебел с 0,5см, което не е много, но си е друго да имаш тънко телефонче :)
В БГ още не всеки втори е с iphone, но в Германия примерно...от 10 човека 6 са с iphone. И в БГ ще стане скоро така, само да паднат с една две идеи цените.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 28 фев 2011, 22:03

Като гледам движението на цените, скоро iPhone ще стане най-евтиния High end смартфон. Иначе LG Optimus 3D е добро предложение. Atrix не смея да препоръчвам. Има излишна еуфория и ентусиазъм при ценообразуването му.

НаблюдателЕ

Мнение от НаблюдателЕ » 28 фев 2011, 22:06

Изглежда, че в Германия има iPhone потоп :)

85% от продадените в Германия smartphones през последно тримесечие са iPhone, но до 60% насищане на пазара има още много германци за ощастливяване...

Нямам нищо против Nokia, но не бих си купил телефон, за чиято операционна система има издаден некролог, справка Symbian/Maemo :)

Отговори